Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, už několik let se chci naučit hrát na kytaru, ale nikdy jsem na žádný hudební nástroj nehrála, nezpívala a noty neumím. Radši bych chtěla elektrickou kytaru, abych si mohla nasadit sluchátka a nikdo mě doma neposlouchal a hlavně proto, že bych na ni hrála především rockové písničky a zní mi líp. Ale slyšela jsem, že první se doporučuje naučit hrát nejprve na akustickou kytaru. Co doporučujete vy? Nemáte tip na nějakou konkrétní kytaru? Co všechno k tomu potřebuju? Kde a jak se na ní mám naučit (sama z yt (poraďte kanál)/nějaká škola/zaplatit si někoho individuálně, kdo by mě naučil hrát)? Budu ráda za každou radu, kterou mi dáte Děkuji všem, kteří mi jsou ochotni pomoct.
Hm, to bych také velmi ráda věděla. Britský kytarista, který hrála v poměrně známé kapele v 60tých letech pochválil můj nápad naučít se hrát na akustickou, pak přejít na elektrickou ) Takže profík to doporučuje. Jinak si také nechám poradit ohledně toho, jak na to
) Nechci pochytat nějaké zlozvyky, které se pak těžko odnaučí
Mám v úmyslu si sehnat backing tracky na různé super instrumentálky 60ých let a hrát na ně lead kytaru .-)
Každopádně bych doporučil nejdřív akustickou kytaru. Jako hlavní důvod uvedu cenu.
Akustiku pro začátek pořídíš kolem tisícovky. Když ti to nepůjde, nebo tě to přestane bavit, nebude to taková finanční ztráta.
Elektriku, aby i pro začátečníka, aby aspoň trochu hrála koupíš z druhé ruky za 4000 a víc. Tu ovšem nenapíchneš na sluchátka. K tomu potřebuješ kombo - aparátek kde je zesilovač s reproduktorem a dnes většinou i s nějakým tím efektem. To pořídíš za cca 3000 na domácí cvičení pro začátek dostačující. Nemá cenu kupovat sady typu kytara + kombo + popruh s kabelem zdarma, za 5000, protože to jsou shity a nikdy je neprodáš. Na bazarech je toho spousta a nikdo to nechce.
Takže si vypujč, nebo pořiď akustickou kytaru, najdi si nějaký jednoduchý cajdáček který hodně dobře znáš a nauč se k němu akordy. Akordové značky najdeš na internetu. Pro hledání písniček s akordy můžu doporučit intarnetový zpěvník: supermusic.sk/...
To jsou moje rady pro začátek. Přeju hodně úspěchů a chuti do hraní. Je to dřina, budou tě bolet prsty a chce to hodně času a trpělivosti. Ale jestli to máš v sobě, tak to zvládněš
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.