Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaměstnání u VZP nebo ČSSZ jen s maturitou?

Od: drbna odpovědí: 7 změna:

Pěkné pondělní dopoledne,

velmi mě láká práce u VZP (byla jsem tam na praxi) nebo ČSSZ, ovšem otázka zní, zda mám jakožto středoškolačka s ekonomickým zaměřením vůbec šanci?

Máte někdo osobní zkušenost? Jaké jsou cca požadavky, popř. mzdové ohodnocení?

Děkuji :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zztop*
hodnocení

0x

Není lepší se obrátit na personální oddělení dotyčných subjektů?

ivik*
hodnocení

0x

U nás v městečku se takové pracovní pozice přidělují evidentně podle známostí a tlačenky.Vedoucí ÚP je např. vyučená kuchařka,manželka zastupitele MÚ.Na pasovém oddělení pracuje vyučená paní, která má manžela předsedu ODS zdější organizace.Takže asi tak.

Dcera byla onehdy pozvána na pohovor na pasové odd. a sešlo se tam asi 20 uchazečů a čekali na chodbě.Šel kolem pan starosta s kolegou a povídá: "Co tady ty lidi dělaj, vždyť už to je přiklepnutý Marušce Opičkové"..Držím vám palce, ať místo seženete:)

buss
hodnocení

0x

Obávám se, že co má pod palcem stát je maturita povinná. Ptejte se tam, nekoušou. Ale nepíšete, co tam chcete dělat ..., ale i jejich místa dnes berou vysokoškolácí.

makytakybo*
hodnocení

0x

Jelikož se jedná o státní správu plat je tabulkový a pohybuje se okolo 15000Kč.
A opět, jelikož se jedná o státní správu, hodně si zakládají na titulech...je to samé "paní inženýrko"...
Také je nutné si dávat pozor na každé vyřknuté slovíčko. Člověk nesmí říct ani to co neví. Jakýkoliv komentář může být vyhodnocen, jako krajně nevhodný, ačkoliv to nebyl úmysl, ani záměr.

iz*
hodnocení

0x

Podívejte se na jejich weby, ale moc si od toho neslibujte. V posledních letech jsem viděla vypsaná řízení jenom na pozice, na nichž chtěli vzdělání od Bc. výše. ČSSZ nejčastěji hledala posudkové lékaře.

Ale nedívám se tak moc často, mohlo mi něco utéct ...

hodnocení

0x

Pokud jsem tam s někým jednala, měli tituly Ing, Mgr, Bc, MUDr. Jen s maturitou se tam asi snadno nedostanete, navíc nemáte žádnou praxi, zkušenosti.Leda byste tam měla někoho známého a pak by mohla pomoci tlačenka.

A proč o sobě mluvíte jako o středoškolačce? Pokud letos studujete 4. ročník, nic Vám nebrání přihlásit se na VŠ. A potom budete mít za pár let titul a tím i větší šance. Jaga.

makytakybo*

To že nezaměstnávají lidi bez praxe není pravda. Berou absolventy bez praxe, ale podle toho to pak vypadá...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]