Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Od kolika si můžu koupit vodní dýmku?

Od: lachitty9 odpovědí: 4 změna:

Zdravím, je mi 15,5 a chci se zeptat jestli by mi v trafice nebo v obchodě prodali vodní dýmku. A jestli je to povolené :), Když se prokážu občankou? Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zajixxx*
hodnocení

0x

18 let, ale za zkoušku nic nedáš, asi to projde. S tabákem to bude horší.

martinaa*
hodnocení

0x

Když jsem v sobotu v baru viděla, jak bez problémů nalijou pivo i tvrdej 16-letým podnapilým dětem, tak by ti vodárnu mohli prodat v pohodě:).

hodnocení

0x
Zákon 379/2005 Sb. o ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky ... říká:
§ 6
(1) Prodávat tabákové výrobky osobám mladším 18 let se zakazuje.
Vodní dýmka NENÍ tabákový výrobek!
Nikomu není nic do toho, z jakého důvodu kupuji dýmku. Obchod je povinný zboží určené k prodeji prodat a kupující je povinný ho zaplatit. Tolik říkal Občanský zákoník starý.. V novém OZ se mi to nechce hledat.
U patnácti letého občana se dá předpokládat, že je dostatečně duševně vyspělý na koupi běžného zboží. Může si koupit třeba i auto.

olaf71*
hodnocení

0x

z vodní dýmky můžeš kouřit klidně psovi vocas, tak pokud budeš mít peníze a víš, kde se to prodává, tak jí máš

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]