Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dárek pro špatného kolegu

Od: jararaca* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, v práci mám kolegu, s kterým se nemáme rádi, proběhly i nějaké nepříjemnosti. V práci slavíme několik narozenin společně, ostatním lidem mi nedělá problém popřát a dát dárek, u tohoto člověka dost váhám. Přijde mi hloupé jako dospělému člověku dávat dárek někomu, koho nemám rád, na druhou stranu tím můžu způsobit zkažení nálady ostatních. Co myslíte Vy? Díky za názory

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, dárek bych mu dal, slušně popřál a i řekl něco v smyslu, že "čo bolo, to bolo".

Můžete udělat první krok ke zlepšení vztahů a třeba se potom budete do práce i těšit. Je to docela "opruz", když máte komunikovat celou pracovní dobu s někým, koho nemusíte.

Zdravím!

tesyk*
hodnocení

0x

Některé dárky hovoří samy za sebe... fler.cz/...

hodnocení

0x

Kamarádka měla nedávno podobný problém, šéfovat jí bude kolegyně, se kterou se hodně nemusejí, ale je to spíše nevyřčeno, než že by se nějak hádaly. Váhala, jestli jí k povýšení blahopřát, když jí vlastně bude šéfovat někdo, koho z hloubi duše nesnáší. Protože se nevídají pořád a povýšení proběhlo v několika krocích (výběrové řízení, odvolání těch nevybraných a jejich odmítnutí, jmenování) v průběhu asi 3 týdnů, nechala to být. Kdyby se ale ocitla v místě a čase, kdy všichni ostatní kolegové blahopřáli a všichni by si všimli, že ona se tomu vyhnula, tak by to prý asi udělala.

Co se týče Vašeho případu, myslím, že není velký rozdíl mezi blahopřáním k narozeninám a dárkem. Tomu člověku bych popřála, na tom nic není - snažím se přát dobré i lidem, se kterými nevycházím, a dárek bych nechala dárkem...

ukulele*
hodnocení

0x

Dobrý den, já to řešil tak, že jsem povinně přispěl a když udělali špalír a do něj mě taky zařadili a já přišel na řadu, tak jsem mu řekl : nechci ti blahopřát, ale na dárek jsem přispěl. A někdy jsem i nepřispěl, když to byl ještě větší blb, než ten předešlý. A záleží na stupni - nemám rád, z jakého důvodu a tak dále.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]