Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlavní pošta v Praze

Od: ben® odpovědí: 22 změna:

Dobrý den, tato otázka je mírně provokativní a určena hlavně pro mimopražské občany.

Kolik je podle Vás otevřených přepážek pro veřejnost na hlavní poště, v hlavním městě, v hlavním městě státu uprostřed Evropy - po dvacáté hodině večerní? A pokud znáte ten počet otevřených přepážek, jestli Vám to připadá dostatečné pro instituci, která sebe sama označuje za hlavní poštu. Děkuji Vám za případné reakce a zdravím!

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud je tato otazka urcena pro mimoprazskeho tak mohu rict asi toto:
- mozna jsou otevreny 3 prepazky
- diky moji dojezdove vzdalenosti je to az moc:)

ben®
hodnocení

Dobrý den, toto není správná odpověď a nic jste nevyhrál . Zdravím!

Pokud bych chtel vedet zda je tam vubec otevreno tak si to najdu.
A body se ve volne diskusi opravdu nedavaji:)

hodnocení

0x

Z otázky se dá usoudit,že jich asi moc nebude.Tak tipnu dvě.Ale je fakt,že v Jindřišské jsem se po 20.00 hod.nikdy nevyskytl.Bydlím kousek od Prahy a byl jsem tam jen přes den,řekněme mezi 10.00-15.00,takže fakt nevím jaký je tam večer provoz.

A já se taky zeptám mírně provokativně:

Pro koho to má být otevřené po 20.hodině večerní?

Lidi si můžou vše vyřídit během dne a pokud to nmestíhají,mohopu si vyřídit průkaz zmocněnce pro další osobu.

Někteří lidé (nemyslím Vás) v mém okolí mají pocit,že pošta na vesnici by měla být otevřena nonstop.

ben®
hodnocení

Dobrý den, já si myslím, že pro lidi. Ale, souhlasím, že prakticky vše se dá na poště vyřídit přes den (a i se o to snažím). Jenže, někdo to nestihne a Praha není vesnice. Je to poměrně trapné, když ve frontě o délce 40 metrů jsou cizinci, kteří se ptají, zda jde skutečně o hlavní poštu. Vy jim musíte vysvětlit, že to je skutečně pošta hlavní, na konci jsou dvě přepážky a že se mají tu silnou hodinku ve frontě nějak zabavit. Zdravím!

ben®
hodnocení

Dobrý den, máte bod za správnou odpověď - ano, jsou to dvě přepážky. Zdravím!

doplněno 01.05.14 11:44:

To bylo pro @gamapolis.

Já bych mohl vyprávět hodiny a hodiny o tom,jak to na poště chodí,jak se neplatí přesčasové hodiny,jak se psychicky šikanují zaměstnanci,jak si lidé na přepážkových pracovnících vylévají svou zlost atd.

Jenže mluvčí pošty p.Selicharová stejně v televizi řekne,že je to lež.

Lidé,kteří mají sedmihodinové úvazky,chodí domů po devíti hodinách strávených v práci.Téměř každý den.

Přesto si půlka národa myslí,jak se ty baby za přepážkou mají,že sedí v teple.

01.05.14 12:12

Díky :)

hodnocení

0x

Já to nechápu taky,proč by měla být pošta otevřená asi nejlíp nonstop. Normální člověk si tam zajde přes den. Nechápu ani supermarkety.které musí být otevření i 24. na vánoce do 18 00. Proč? Kdo potřebuje nakupovat na vánoce? Ale je to věc názoru.K té poště - většinou mladí vše řeší elektronicky ( ikdyž vše nejde) a důchodci si zajdou ,kdy chtějí. uveďte mi prosím pár příkladu,proč by pošta měla být otevřená do noci. pro koho? Kdo je tak zaneprázdněn?

Pokud je tam po 20. hodině fronta, tak zájem očividně je. A tam, kde je poptávka, by měla být i nabídka. Takových sociálních inženýrů, kteří věděli přesně kdy má člověk chodit na poštu, kdy na rohlíky a kdy na maso, tady už bylo...

S trochou nadsázky - nakupovat potřebuje ten, kdo může. Tím chci říci, že nebude-li otevřeno, lidi s tím budou počítat a nakoupí dřív nebo holt později. No ale když maj otevřeno a já si najednou vzpomenu, že nemohu být bez avokáda...

ben®
hodnocení

Dobrý den, mohu Vás ubezpečit, že v té frontě byli normální lidé. Cizinci i našinci. Věk mladý, střední i starší. Možná tam byl i někdo, kdo dělá ten přesčas v hypermarketu nebo jinde. Jde o hlavní poštu v hlavním městě a funguje nonstop (je tam pauza, tuším, mezi půlnocí a druhou hodinou). Někdo potřeboval něco nutně zaplatit, jiný poslat doporučený dopis a také tam byli i lidé, kteří posílali hromadné zásilky (patrně úřední nebo obchodní). Zdravím!

hodnocení

0x

A co se zeptat obráceně? Nikde v celé zemi není po dvacáté hodině otevřena ani jediná pošta. Jen v Praze a ještě tam pyskují, že mají málo přepážek.

ben®
hodnocení

Dobrý den, asi jste neviděl film Bony a klid. Volná citace: "Tady je Praha a ne nějaký Prdelákov!" Jenže, to bylo moc arogantní. Tak, možná proto, že je to město největší, hlavní a turistické. Až bude ta potřeba a tlak zákazníků i jinde, tak třeba pošta nebude pobočky rušit, ale zřizovat a i prodlužovat otevírací dobu. Zdravím!

A nebylo by zákazníky pošty víc vítáno posunutí otevíracích hodin na večer spíš v místech, kde se pracuje a tudíž zákazníkům pošty kolidují otevírací hodiny s jejich pracovní dobou? Povaleč si přeci jen snadněji přeplánuje povalování.

A co kdyby třeba úředníci na Městských úřadech,Katastrálních a jiných podobných přizpůsobili svou otevírací dobu lidem,jejichž pracovní doba koliduje s hodinami pro veřejnost na těchto úřadech? Co říkáte na tento nápad?

Co to jsou za úchylné příspěvky,co sem píšete?

Všichni hledíte na pracovníky pošty jak na kusy hadru.

Spoustu úředních věcí vyřídíš na netu a na některé úřady (třeba ten katastr) normální člověk přijde párkrát za život. Zatímco pošta je (zatím) přecejenom běžnější služba.
Nejen supermarkety ale už i běžné samošky mají pracovní dobu, která vychází vstříc veřejnosti. Ale pošta (zatím) není služba veřejnosti ale úřad. Co místo své hlavní náplně prodává pojistky, stírací losy a žvýkačky.

Souhlasím,že pošta prodává totální kraviny naprosto mimo obor své působnosti.Dnes jsou klasické poštovní služby na okraji zájmu vedení, management tlačí na uzavírání pojistek,stavebních spoření apod.,neboť z těchto produktů pobírají od aliančních partnerů desetitisícové odměny.
O rozšiřování pracovní doby si můžete nechat jen zdát, vedení mělo v úmyslu zavřít cca 1500 poboček, převážně na vesnicích.
ben®
hodnocení

Dobrý den, nepsal jsem nic o pracovnících pošty - ti jsou většinou korektní a v pohodě. Jen jsem se zamýšlel nad svou zkušeností na jednom a asi dost frekventovaném místě. A chtěl jsem znát názor ostatních - a zase jen na tuto konkrétní situaci a jednu, bohužel, hlavní a dost viditelnou pobočku přímo v centru hlavního města. Ale, rozumím tomu, že jste patriot, pokud máte k poště blízko. Kamarád pracuje u ČD a tak s ním si o nešvarech na železnici také nemohu moc povídat. Zdravím!

:D Hezké!

Já bych to řekla asi takhle: Jestli se jednou za x-xx dnů stane, že si xx-xxx občanů vzpomene, že potřebuje v devět večer na poštu, a pošta má - nebudete tomu věřit! - otevřeny jen dvě přepážky!, tak kvůli čemu tolik povyku? To má pošta ten nášup předpovídat a nebo dokonce tahat z postelí zaměstnance, kteří se do práce dostanou hned poté, co tu frontu zpracují dvě přepážky?

Jestli se to děje pravidelně a často, tak je pošta poměrně neflexibilní podnik (vůbec mě to neudivuje).

hodnocení

0x
Já si stojím za svým názorem.Nevidím důvod,proč by měla být pošta otevřená nonstop. Kdo chodí na poštu například ve 3 hodiny ráno? Nepočká to do rána? Když někdo příjde na poštu v tuto hodinu a podá nějakou zásilku,tak je hned expedována a doručována?Moje manželka na poště pracuje ( Ostrava ) ,takže vím,jaké nesmysly se musí plnit. Musí uzavřít za " kvarál",určitý počet staveb. spoření, založit účty atd. A to vše při plném provozu.Takže musí vysvětlovat zákazníkům výhody st. spoření a za tímto zákazníkem stojí 10 lidí se složenkama.tady bych viděl zakopaného psa.Pokud tuto kvtu nesplní je bez prémii,v horším případě přesun na jinou poštu.
Zaráží mě,že každý nadává na poštu.Ale byl někdo v servise s autem? Makají tam nonstop? V klidu vám řeknou ,příjďte za týden.
Nechci se vůbec zastávat ČP,je to moloch ,kde lidé parcují za malo peněz a nahoře se mají dobře. podobně,jako většina státních firem ČD,ČEZ atd

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]