Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povod na sbazar.cz

Od: over86c odpovědí: 7 změna:

Podělím se o můj příběh, třeba se najde víc lidí, kteří stejné podvodnici naletěli a bude to na hromadné trestné oznámení. Dne 17.4.2014 jsem na sbazaru objednal a zaplatil zboží osobě podepisující se jako Kolmasova a komunikující na mail radunka.kol@seznam.cz. Lego Belville v ceně 1500 Kč pro dceru jsem zaplatil na účet 670100-2202794258/6210. Veškerá komunikace byla v pořádku, vše proběhlo nadstandardně rychle (dokonce mi paní popřála veselé velikonoce a informovala mě, že balík odeslala s uvedeným datem, kdy bych ho měl mít doma). Od té doby nereaguje a balík nepřišel. Situaci hodlám řešit na Policii ČR podáním trestního oznámení, neboť nikdo (banka, sbazar) se mnou komunikovat nemůže a nechce.

Kdyby měl někdo stejnou zkušenost ideálně se stejným prodejcem, ozvěte se.

Soldán

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Možná, že by se tady uživila podrubrika Šmejdi ve Volné diskuzi. Příspěvky a varování by se mohly směrovat tam. Těch podvodů je veliká spousta. Tak by byly na jednom místě. Díky za varování.

doplněno 30.04.14 07:45:

Zajda, někdy se může stát. Může, ne že ne. To pak ani nenasejří, to zabude líto *plac*

Spíše bych navrhoval podrubriku "Hloupí důvěřivci",kam by se dobrovolně vpisovali ti,kteří nedbají rad ostatních a stále a stále...
over86c

Asi mi to nedá nereagovat. Ale při nakupování na internetu jsem obezřetný. Daná osoba neměla nikde žádný negativní komentář a komunikovala solidně. Rady typu nechat si zaslat na dobírku nic neřeší. Není problém zaslat na dobírku prázdnou krabici...

buss

Podvodníci jsou solidní, jinak by jim lidi nenaletěli. Co tak si to nechat zaslat na zkoušku? Lepčí prázdná krabice, teď se může donekonečna vymlouvat a vaše trestní oznámení ... Pošlte ji na dobírku vy.

danys*

trestní oznámení jít podat můžete, ale vzhledem k výši škody se jedná o přestupek. Takže min. možností jak dohledat prodávajícího. Pro vás zbytečná ztráta času. Osobně bych se zkusil s prodávajících ještě domluvit, to že za dva týdny nějaké lego nepřišlo může být způsobeno i jinak než se jedná o podvod! Prodávající mohl zapomenout, je v nemocnici, pracovně vytížen atd. Abyste se pak ještě nedivil. Já si tohle tady přečíst o sobě, tak máte opravdu velký problém a při podávání trestního oznámení bysme si možná podali dveře :)

Pokud prodávající poslal info, že balík odešel, může připojit číslo na sledování zásilky (nabízí ČP, PPL, ...) a pak může být zaneprázdněn jak chce a nikomu to nevadí, páč kupující může řešit zpoždění s přepravcem. Pokud sledovací číslo nenapsala, trošku to smrdí...

afi
hodnocení

0x

Dobrý den, mám negativní zkušenost zhruba stejného data jako Vy s touto prodejkyní, můj kontaktní e-mail: vhejzlarova@seznam.cz. Můžeme se domluvit na dalším postupu, případně jestli jste už podal trestní oznámení, ráda se připojím. S pozdravem V.H.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]