Závadná potravina?

Od: Datum: 29.04.14 20:53 odpovědí: 12 změna: 01.05.14 20:33

Dobrý večer, dovolím se tímto zeptat zda někdo neměl zdravotní problémy po požití mražených Kuřecích stehen Landküche(balení 2,5Kg, prodávají se v Kauflandu). Naše celá rodina během 24 hodin dostala silné křeče, průjem zvracení vysoké horečky 39°C, bolesti ledvin. Dospěli jsme k názoru, že by to mohlo být právě z těchto stehen, které jsme společně jako pečené v troubě obědvali s rýží. Ostatní pití a strava byla různá, jen tohle společné. Máme podezření že by mohli být stehna závadné. Nechci dělat rozhodně paniku, ale rád bych se dozvěděl zda i jiní lidé nemají tuhle velice nepříjemnou zkušenost. Přiložím obrázek obalu

1. Neměl někdo podobné zdravotní problémy?

2. Kde se dá zjistit(institut) zda je potravina nezávadná(zbyly nám ještě nějaké mražené kusy).

3.Jakou jinou příčinu může mít takový zdravotní kolaps celé rodiny?( u některých trvající i pár dní).

Děkuji za odpovědi a názor.



Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 29.04.14 21:15
avatar

Dobrý večer,myslím si,že vám to nejspíš opravdu způsobilo ono kuřecí,zvlášť když bylo mražené,tam nikdy nemáte jistotu kolikrát to povolilo a zase zmrzlo.Zbylé maso by vám mohli otestovat na krajské hygienické stanici,ale nevím jestli si to budete muset zaplatit,anebo jim bude stačit podnět k prošetření...nemám zkušenost.Byli jste všichni u lékaře na výtěru atd...? Pak by to bylo jasnější,pokud byste měli všichni např.salmonelu.

Jestli smím poradit,vyhněte se mraženému masu.Já kupuji jen čerstvé a po kontrole a očištění si mrazím sama a mám jistotu.

doplněno 29.04.14 21:34:

Ikdyž jestli maso bylo pořádně propečené,veškeré patogeny by vás neměli ohrozit,tak snad chyba při hygieně,např.použití stejného nože,nebo prkýnka při krájení za syrova a pak po upečení...

Od: vk
Datum: 30.04.14 18:57

Děkuji, dnes jsem se nechal(zatím pouze já) vyšetřit a uvidíme. Dnes jsem i podal podnět istituci k prošetření. Tak chyba v kuchyni je prej vyloučena.

Datum: 01.05.14 20:33
avatar

Dobrý večer,

jsem zvědavá jak vám vyšetření a ostatní dopadne,dejte vědět...

Zatím přeji ať se vám všem uleví.

Datum: 29.04.14 21:27
avatar

1. Já ne, protože sračky nekupuji

2. http://www.szpi.gov.cz/

3. Klídek, jen jste se trochu posrali.

avatar
Upozornění od sys ladinpraha 29. 04. 2014 21:39:01
Možná by šly použít vhodnější výrazy.
Datum: 29.04.14 21:34
avatar
To jime casto, stejne tak cela rodina. Je to obyc kure, takze to vypada bud na to, ze to bylo spatne udelane, nebo chyba v kuchyni, vse kde kure lezi (prkenko atd) tak dukladne dezinfikovat, nebot kure ma dost bakterii za syrova.
doplněno 29.04.14 21:35: Nebo mate normal virozu, k nam to prislo a hned odeslo, dva dny srajda a zaludek ko.
Od: vk
Datum: 30.04.14 18:53

Neříkám, že je to vyloučené ale chybu v kuchyni bych tomu rozhodně nedával za vinu. O té viroze taky přemýšlíme, ovšem ti co se pohybovali, pohybují v blízkosti, nebo přímo s námi nic nebylo.

Datum: 30.04.14 06:41
avatar

Možné to je. Kuřecí maso je všeobecně riskantní, co se týká virů. Proto by po zpracování měl být úklid mnohem, mnohem pečlivější. Prkénko, nože, nádobí, pracovní deska. Jakmile salmonela v mase byla, je snadné, při běžném úklidu, ji zanést do okolí a tím do všeho, čeho se maso a tekutina z něho, dotkne. Toto balení nemusí být jediné na světě, kde viry jsou. V různých kuřecích masech je to častější, než připouštíme. *plac*

doplněno 01.05.14 07:02:

vk, já vím, že všichni pečlivě uklízíme, ale po kuřeti se má uklízet úplně spešl. Nestačí všechno jen setřít houbičkou a opláchnout. Každý z nás už někdy podobnou situaci, po kuřeti, zažil. Bakterie a viry jsou potvory!

Od: vk
Datum: 30.04.14 19:00

Úklid je u nás na prvním místě, někdy mě to až rozčiluje.

Od: joensu*
Datum: 30.04.14 19:23
Vypada to spis na jednodeni chripku.kdysy jsem byla na pohotovosti s necim podobnym a tam se mi doktor vysmal co tam vubec lezu,ze kdyby to bylo z jidla neni u toho horeckam.Pro jistotu si nechte ale udelat testy
Od: moula*
Datum: 30.04.14 20:46

Kdyby byla vhodná tepelná úprava, tak by nikomu nic nebylo !

Od: vk
Datum: 30.04.14 20:56

Prosím Vás nechte si ty plkl, pečení v troubě není vhodná tepelná úprava?

Od: moula*
Datum: 01.05.14 17:05

Jakou teplotu po jakou dobu měly všechny části masa, i uvnitř?!

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.