Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, dovolím se tímto zeptat zda někdo neměl zdravotní problémy po požití mražených Kuřecích stehen Landküche(balení 2,5Kg, prodávají se v Kauflandu). Naše celá rodina během 24 hodin dostala silné křeče, průjem zvracení vysoké horečky 39°C, bolesti ledvin. Dospěli jsme k názoru, že by to mohlo být právě z těchto stehen, které jsme společně jako pečené v troubě obědvali s rýží. Ostatní pití a strava byla různá, jen tohle společné. Máme podezření že by mohli být stehna závadné. Nechci dělat rozhodně paniku, ale rád bych se dozvěděl zda i jiní lidé nemají tuhle velice nepříjemnou zkušenost. Přiložím obrázek obalu
1. Neměl někdo podobné zdravotní problémy?
2. Kde se dá zjistit(institut) zda je potravina nezávadná(zbyly nám ještě nějaké mražené kusy).
3.Jakou jinou příčinu může mít takový zdravotní kolaps celé rodiny?( u některých trvající i pár dní).
Děkuji za odpovědi a názor.
Dobrý večer,myslím si,že vám to nejspíš opravdu způsobilo ono kuřecí,zvlášť když bylo mražené,tam nikdy nemáte jistotu kolikrát to povolilo a zase zmrzlo.Zbylé maso by vám mohli otestovat na krajské hygienické stanici,ale nevím jestli si to budete muset zaplatit,anebo jim bude stačit podnět k prošetření...nemám zkušenost.Byli jste všichni u lékaře na výtěru atd...? Pak by to bylo jasnější,pokud byste měli všichni např.salmonelu.
Jestli smím poradit,vyhněte se mraženému masu.Já kupuji jen čerstvé a po kontrole a očištění si mrazím sama a mám jistotu.
doplněno 29.04.14 21:34:Ikdyž jestli maso bylo pořádně propečené,veškeré patogeny by vás neměli ohrozit,tak snad chyba při hygieně,např.použití stejného nože,nebo prkýnka při krájení za syrova a pak po upečení...
Děkuji, dnes jsem se nechal(zatím pouze já) vyšetřit a uvidíme. Dnes jsem i podal podnět istituci k prošetření. Tak chyba v kuchyni je prej vyloučena.
Možné to je. Kuřecí maso je všeobecně riskantní, co se týká virů. Proto by po zpracování měl být úklid mnohem, mnohem pečlivější. Prkénko, nože, nádobí, pracovní deska. Jakmile salmonela v mase byla, je snadné, při běžném úklidu, ji zanést do okolí a tím do všeho, čeho se maso a tekutina z něho, dotkne. Toto balení nemusí být jediné na světě, kde viry jsou. V různých kuřecích masech je to častější, než připouštíme.
vk, já vím, že všichni pečlivě uklízíme, ale po kuřeti se má uklízet úplně spešl. Nestačí všechno jen setřít houbičkou a opláchnout. Každý z nás už někdy podobnou situaci, po kuřeti, zažil. Bakterie a viry jsou potvory!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.