Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěl bych se Vás zeptat jestli nevíte co mám dělat s tím že jsem přišel z hud. předst. ve škole do třídy a tam mi řekli že už máme jít na oběd, učitelka ve třídě nebyla a tak jsme šli, bylo 7 minut do přestávky. Ale učitelka se objevila na obědě, a teď nám vyhrožuje že máme 7 neomluvených minut, a hrozí nám že to je nejméně třídní důtka. JKenže já už 1 mám, takže je to na prd. Chtěl bych se zeptat, jestli je možné se proti tomuto nějak bránit. Předem děkuji za odpověd
Kdo ti řekl, že máš jít na oběd? Pokud jiný učitel nebo dozor, tak se odvolej na toto.
Pokud jste se sami rozhodli, že jdete, což by udělal asi každej, tak sice vaše blbost, ale kvůli sedmi minutám "nejméně důtka"? Být rodičem, tak pošlu důležitou paní učitelku někam. Zajděte za ní a zkuste to normálně vysvětlit, hlavy dolů, pokorně. Pokud to nezabere, angažujte rodiče. Je to totiž donebevolající hovadina!
doplněno 04.06.14 16:34:Když ne vy, tak rodiče určitě ano. Sama učím, sice jen mateřinku, ale pozici učitele znám. Vyhrožovat důtkou kvůli sedmi minutám je hodně přehnané. A ještě jsi nepsal, kdo řekl, že jdete na oběd.
doplněno 04.06.14 17:27:Samozřejmě, pokud už jednu důtku máš, tak druhá to zhorší. Zkuste se normálně rozumně domluvit, nehrajte si na frajery, ale přijďte se kajícně omluvit, nejste přece malé děti..
Že jdeme na oběd řekli 4 soplužáci. A protože tam učitelka nebyla (měla tam být už 15 min.) mysleli jsme si že je na obědě a tak jsme šli no...
Takhle to někomu řekni, ta učitelka měla být ve třídě - také porušila pravidla a ty jsi jen naletěl, myslel sis, že tví spolužáci říkají pravdu. Důtku by měli dostat ti čtyři.
Ono nejde o těch 7 minut, ale o porušování školního řádu, který máte znát.
Nedostaví-li se učitel do 5 10 minut (jak v které škole) do hodiny, je služba povinna to oznámit ve sborovně (v sekretariátu, na vedení zase jak kde).
Žáci se nemohou sami rozhodnout, že když učitel nepřišel, půjdou na oběd.
---- Máš-li už důtku třídního učitele a bude-li učitelka na potrestání trvat, může to být ředitelská důtka.
doplněno 04.06.14 17:34:Oprava: ... do 5-10 minut ... ... vedení - zase jak kde ...
To jako jste byli bez dozoru? Tak to pak by měla být potrestána osoba, která měla mít nad vámi dozor.
A když už jsem u toho můj kamarád napsal nad fotku černocha v anglině slovo nigga nebo něco takového a učitel mu to prý zabavil a hrozí mu třidní důtka protože už má nasbíráno ze zapomínání ale na to asi obrana není co?
A nebyl jsi to náhodou taky ty? poradte.cz/...
Nebo že by se kamarád ptal na stejné poradně pár minut po tobě?
Pokud má(š) nasbíráno a má(š) pověst průseráře, tak mu(ti) důtka možná srazí hřebínek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.