Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak začít proslov?

Od: noob odpovědí: 5 změna:
Ahoj, za pár dnů mě čeká na škole před hodně lidmi proslov a já jsem celý nemocný z toho.1) opravdu ale opravdu nesnáším takovéto mluvení před mooc lidmi - a tréma to opravdu není...2) potřeboval bych poradit jak, když dojdu k řečnickému pultu, zapnu prezentaci -> co mám říct.Taková ta anotace -> samostatná prezentace je už v pohodě - takové to obkecávání, 101% zakoktávání apod. ale nejhorší je ten začátek.Vůbec mě nenapadá co bych tam měl říct - a pokud si to teď nenapíšu a nenaučím slovo od slova, tak věřte, že zítra to poser* jak nikdo ještě. K tomu než na mě dojde řada bych ho měnil snad milionkrát.Snad mě chápete a děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Čím začít? Pozdravem. A potom uvést téma.

hodnocení

0x

Začíná se většinou oslovením - vážené dámy, vážení pánové... Pokud jsou to kolegové či spolužáci, tak oslovení přizpůsobíte...

ria*
hodnocení

0x

Doporučila bych projít pár moderátorů třeba z youtube, jak začínají proslov, a vybrat z toho to nejlepší. Pokud se hodí, tak kapka humoru nic nezkazí. Hodně štěstí. :)

noob
hodnocení

Děkuji všem :) nebo já s tímhle mám velký problém. Mě ( jenom mě) příjde neobvyklé až divné dojít před skupinu lidí které znáte a začít tím, že se představím. Mě to příde takové nelogické.

Ale já jsem takový divný už od narození - třeba taková maturita. Jako třeba já jsem měl 100 chutí tam nejít v obleku. Příjde mě to naprosto zbytečné. Jaké stát někde 15 minut v těch polobotkách, pařit se v tom obleku někde v 28 stupnech...A že si někdo bude myslet o mě něco špatného je jeho věc.

creativy*
hodnocení

0x

Kdyby to bylo třeba do školy:

Vážená paní ředitelko, paní zástupkyně, páni učitelé, paní učitelky, připravil jsem si pro vás ..

Dej vážení a vyjmenuj kdo tam je podle toho na jaké jsou ,,úrovni" :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]