Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dělení SJM vs zhodnocení nemovitosti

Od: bradap* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

bohužel se u mne schyluje k rozvodu a tak mám dotaz.Před svatbou jsem dostal darovací smlouvou od mé matky rodinný dům.Po svatbě jsme si vzali hypotéku 700.000,-Kč a nemovitost zhodnotily o 800.000,-Kč.Jsme domluveni,že hypotéku převezmu na sebe a manželce vyplatím polovinu zaplacené částky.Má manželka ještě popřípadě nějaký finační nárok z ceny zhodnocení nemovitosti?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Velice záleží na tom,zda je nemovitost zapsaná v katastru nemovitostí jen na tebe,nebo na vás oba.Že bereš na sebe hypotéku a jsi ochoten se dělit,je vidět že jsi slušný člověk.Také bys jí nemusel dát nic a nechat ji,ať ty svoje nároky vymáhá soudně.

Pokud je nemovitost napsaná na oba,jedná se o dělení podle soudního odhadu nemovitosti.

JABRAKA

bradap*
hodnocení

Nemovitost je napsaná pouze na mne se zástavou na hypoteční banku.

doplněno 16.01.09 08:54:

Pro JABRAKA: Nemovitost je napsaná pouze na mne se zástavou na hypoteční banku.

dusatka*
hodnocení

0x

Manželka bude mít nárok na to, na čem se dohodnete, nebo v případě, že byste se nedohodli a řešili to soudně, co rozhodne soud; pokud byste to neřešili a nechali to 3 roky plavat, zjednodušeně řečeno, každý si nechá, co má zrovna u sebe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]