Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
bohužel se u mne schyluje k rozvodu a tak mám dotaz.Před svatbou jsem dostal darovací smlouvou od mé matky rodinný dům.Po svatbě jsme si vzali hypotéku 700.000,-Kč a nemovitost zhodnotily o 800.000,-Kč.Jsme domluveni,že hypotéku převezmu na sebe a manželce vyplatím polovinu zaplacené částky.Má manželka ještě popřípadě nějaký finační nárok z ceny zhodnocení nemovitosti?
Velice záleží na tom,zda je nemovitost zapsaná v katastru nemovitostí jen na tebe,nebo na vás oba.Že bereš na sebe hypotéku a jsi ochoten se dělit,je vidět že jsi slušný člověk.Také bys jí nemusel dát nic a nechat ji,ať ty svoje nároky vymáhá soudně.
Pokud je nemovitost napsaná na oba,jedná se o dělení podle soudního odhadu nemovitosti.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.