Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
začnu trochu ze široka. Bydlíme ve městě, sice v rodiném domě se zahradou, ale bez hospodářských zvířat. Náš syn má již od mala hrozně rád vše živé, hmyzem počínaje a slonem konče. Vždycky chtěl být v kontaktu se zvířaty, tak jsme mu postupně pořídili potkany, morčata i psa již léta máme, ale není to pořád ono. Kdykoliv se dostaneme někam na venkov tak je nadšen, když je v kontaktu se slepicemi, husami, kozami apod.
Říkal jsem si, že na netu najdu nějaké to ubytování na farmě či na statku a tam se bude moct s těmito zvířaty blíže seznámit. Ale ouha. Nabídek na tzv. agroturistiku je sice spousta, ale když si inzerci pořádně projdete tak se většinou jedná o farmy bez zvířat. Místo slepic a hnojniště je na dvoře anglický trávník a bazén s protiproudem a ze zvířat max. projížďky na koních.
Vážně jsem nenašel kloudnou nabídku ubytování na statku, kde by si děti mohli pohladit králíky, podívat se jak se pasou husy, jak chrochtá čuník ve chlívku... Ano večerní grilování stejků, rybaření, různé žranice a aromaterapie, toho je spousta, ale klasický dvůr jsem zkrátka neobjevil.
Mohl by mě někdo nasměrovat, ať už z vlastní zkušenosti, nebo z doslechu na místo které by opravdu bylo jako na venkově? Budu rád, za veškeré odkazy a názory.
Dobrý večer. To je všechno hezké, ale ten strach, aby se nestal úraz. Bereme děti na prázdniny, ale to je v rodině.
Chápu majitele těch grilovaček, apd. jak píšete. Děti jsou na malém prostranství a dají se uhlídat lehčeji. Na skutečném
hospodářství se musí krnit, čistit, dojit, kopat v zelenině, a všude binec, po dešti bláto, a ještě kuřince. O prázdninách je
třeba sušit seno, a jsou žně.
Tady na poraďte, si uteču odpočinout.
Zkuste si zadat do vyhledávače "agroturistika". Většinou to jsou různé ekofarmy apod., zvířata chovají snad všechny.
Např. zde-
doplněno 27.04.14 00:25:Dobrý den, reaguji hlavně na odkaz na Toulcův dvůr. Jako výlet je to hezký zážitek, ale není tam možnost zvířátka pohladit a nakrmit. Na svých stránkách na to zájemce upozorňují. Není se co divit, projde tam mnoho návštěvníků jak jednotlivě, tak ve skupinách.
Ježkovy oči vy jste mi tu chyběl. Nadávám k čemu je chalupa, kočky, slepice, králíci, kachny, bláznivý nápad mého muže a prý pro radost vnučky 2 kozenky co vypadají jak kamzík, dovolím si říci, že zemřou stářím jelikož takto ochočené mazlíky do klobás nikdo nedá, 2 ovečky a doufám, že až vyrostou tak do klobás půjdou. Prase se mi zatím daří sabotovat a 3 koně má naštěstí soused a na naši zahradě pro ně má lonč (snad se ta ohrada tak jmenuje). Bydlím v paneláku a nic z toho mi vážně nechybí. No ale pokud byste chtěl, ubytuju vás zadarmo (za práci) a ještě si můžete třeba i udělat vlastní žně (stoletá mlátička je funkční). Podívat se přijede každý ale dělat se tu nikomu nechce a to jsou tu vychytávky aby stačilo přijet za 5 dní, doplnit zásobníky na krmení, vyčistit napaječky a bohužel sezbírat vejce (zatím jsme nevymysleli aby se sbírala sama). Náš trávník má do anglického daleko a na koupání dáváme vnučce na dvůr vaštrok a i to hnojiště máme. Máte pravdu, děti si myslí, že kráva je fialová Milka a padá z ní čokoláda a tak vám váš nápad schvaluju.
Bolkovský dvůr, agrofarma Rudník, Krkonoše-mají právě ty kozy-kamzíky, horský skot, koně a velkochov bardet colií, ubytují vás v pokojích nebo třeba ve srubu, když chcete můžete i pracovat.
Děkuji za podnět na ten Bolkovský dvůr, vypadá zajímavě.
Jinak Váš muž je praktický a rodinný typ. Nebojte, ty ovce do klobás taky nakonec nepůjdou a budou na dožití... A na to prase dříve nebo později stejně dojde, vždyť je to krásné a inteligentní zvíře.
Ale to nabízené (nevím jak jste to myslela vážně) ubytování za práci by nebylo od věci. Dělával jsem před vojnou, no je to už 25 let, v JZD. Takže vím jak voní hnůj, i jak se kydá bejkům . Kluk by poznal jak to na venkově chodí... Teď chceme navštívit ty Licibořice, ale na prázdniny ještě něco naplánovat musím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.