Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jít makat do německa?Berlín

Od: mases* odpovědí: 20 změna:

Ahoj,právě jsem dostal nabídku pracovat v německu v Berlíně,byla by to zedníčina kterou dělám tak 5let takže něco umím,plat 1000euro za necelích 14dní.Jde mi o to jak to v německu chodí,protože,dělám dobře podle referencí zákazníku (dělám ve firmě) a i já si myslím že dělám snad nejlíp ve firmě (3 lidi),no ale mám blbího šéfa kterýmu je všechno málo mám totiž zažitý jak šéf pořád stresuje a říká že v německu to musí bejt rychle a že toho děláme málo že by nám němci dali a tak,takže ve mě panuje taková nejistota no,a neduvěra ke mě jestli vubec něco umím... je to pravda?Fakt němci delají nějak extra rychle?Vím že si potrpí na kvalitě takže by to mělo být pomalejš né,kvalitně a ne kvantitně

Kamarád přes kterýho mám tu nabídku tak říkal že tam dělají dva češi a že ty němci nestíhají :) tak co si myslet? díky za rady

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Se zedničinou zkušenosti nemám, ale mám zkušenosti s přístupem německých zaměstnavatelů k zaměstnancům. Nároky jsou vysoké, ale přístup korektní - ke všem zaměstnancům, je jedno jestli k Němcům, Čechům, Turkům, ...

Na jak dlouho byste tam měl jet? Já bych to zkusila, můžete jenom získat (nejen finančně).

mases*
hodnocení

prý zatím 3mesíce ale je prý jistota že na dýl...

iz*

Já bych do toho šla. Ale počkejte si jestli se neobjeví někdo, kdo má zkušenosti se zedničinou (ev. jiným řemeslem) v Německu.

doplněno 26.04.14 17:10:

@ Mases, @ Jancak, @ Kovis, odhaduji, že jste se v angličtině ještě nedostali na úroveň, kdy začíná být obtížná naopak ona.

V němčině jsou obtížné začátky, jakmile se jimi člověk "prokouše", je němčina mnohem snazší než angličtina.

Čeština s němčinou se vyvíjely vedle sebe ve společném státě přes 400 let, což se samozřejmě promítlo do obou jazyků a což je znát dodnes. Spousta věcí či obratů je v němčině téměř stejná jako v češtině. To v angličtině moc nenajdete...

mases*
hodnocení

a navíc jsem četl že je němčina lehčí se naučit i jsem na to koukal a nevypadá to že by byla těžší než angličtina :)

jancak

ohledně němčiny - všichni tvrdí, že němčina je těžší než angličtina, též jsem stejného názoru...němčina není snadný jazyk. Zatím jsem se nesetkala s člověkem, který by říkal opak

Vzhledem k tomu, že ovládám do určité míry oba zmíněné jazyky a němčinu momentálně piluji k certifikaci, tak bych si dovolil s vámi také souhlasit.

mases*
hodnocení

že je lehčí?

jancak

poradce @ kovis se mnou souhlasí že němčina je těžší než angličtina (a podle mě o dost těžší)

Nedokážu posoudit, zda jsem se dostal v angličtině na dostatečnou úroveň, abych posoudil obtíže jazyka, nicméně jsem v angličtině vystudoval technickou vysokou školu a působím dále v oblasti vyžadující poměrně aktivní používání jazyka na odborné úrovni při komunikaci s klienty. Zato s němčinou bojuji dlouhé roky, prostě mi nejde. Teď jsem se konečně dokopal, abych si udělal mezinárodně uznávanou zkoušku. Ano, němčina s češtinou mají některé obraty či slovíčka podobná, ale že by ty jazyky byly až tak podobné, to bych tedy netvrdil. Resp. znalost češtiny vám tedy při studiu němčiny příliš nepomůže.

souhlasím s vámi...angličtina má značné množství internacionalismů (slova vyskytující se v několika jazycích včetně češtiny a mají v stejný nebo podobný význam)...slovní zásoba v angličtině je pro mě o hodně lehčí na naučení než němčina. A ano, čeština pro studium němčiny příliš nepomůže (? snad někde u hranic že by se mluvilo více nějakým česko-německým nářečím...to fakt nevím)

,

hodnocení

0x

Ty peníze budete mít oficiálně v hrubém? Budete z nich platit bydlení a ostatní výdaje?

mases*
hodnocení

tak to nevím ale bydlení a jidlo bych si asi platil,jo a k tomu jazyku asi jsem se špatně podíval němčina je fakt těžsí naž aj a navíc z němčiny umín tak maximálně napočítat do desíti v aj mám o hodně víc zkušeností takže si nechám spíš aj :)

hodnocení

0x

Osobně - být mladší,tak po tom skočím jako slepice po flusu!

Jinak co jsem o sousedech (D a A) od kolegů co tam dělali a nejen tam ale i ve F,GB,ak se nepředřou,dělají pomaleji,ale nesmí se říci ,alespoň v nemcích, špatné slovo na políra!

doplněno 27.04.14 11:53:

To Benule a co Vy umíte za řemeslo,že řemeslníky umíte "perfektně" vyhodnotit?

doplněno 28.04.14 10:41:

Jen jeden postřeh-u nás totiž většinou staví ne dle prováděcích plánů ,ale dle plánů namalovaných pro schvalovací proces!Nejsou řešeny detaily,někdy i zásadní věci,např výšky se v průběhu stvaby 3x upřesnovali a nakonec to bylo stejně vše jinak a řemeslník je blbec protože architekt to nedokázal spočítat!

lmgify

Absolutni souhlas s temi plany! Nemec nezacne delat, dokud nema detailni popis toho, co ma presne udelat. Tam se na zadne improvizace nebo "pozdejsi dodani specifikaci" nehraje.Tim se vyvaruji prostoju, dodelavek, predelavek atd., coz kazdy clovek, ktery nekdy neco delal, vi, jsou nejvetsi zabijaci efektivity.

Az se Cesi nauci vytvaret plany, vyzadovat je od nadrizenych a drzet se jich, tak budou stejne efektivni nebo efektivnejsi v praci nez Nemci.

hodnocení

0x

Jestli mas moznost a sam vis ze jsi v oboru dobry-tak bez.Ne Nemci nedelaji extra rychle-ale pecliveji nez cesti remeslnici ti umi jedno perfektne-natahnout ruku (aniz by nejdriv ukazali co umi)Oni si te otuknou a zalezi na tobe ,sanci mas!

lmgify
hodnocení

0x

Souhlasim s tim, ze Nemci rychle nedelaji. To si jen Cesi mysli, protoze Cech to udela rychle, je to blbe, tak se musi vratit, opravit to, predelat to, cekat na material nebo jine veci, nez se k vlastni praci dostane apod. Nemec dela pomalu, ale porad a kvalitne, takze kdyz to dodela, tak je to hotove presne tak, jak to melo podle planu byt a uz se k tomu nikdo nemusi nikdy vracet. Proto ve vysledku udela vice nez Cech, ktery se dre jako vul.

Jestli je 2000e/mesic pro zednika hodne nebo malo, nevim. Umim si predstavit, ze Berlin je asi plny Polaku a ti pracuji za jine penize nez Cesi.

Stejne jako kdekoliv jinde plati, ze kdyz umis mistni jazyk, tak nemusis cekat, co ti kdo predhodi a verit mu jeho cestne slovo, ale muzes si to sam overit a jit tak, kde jsou nejlepsi podminky (prace, plat, pristup zamestnavatele, ...)

asd*
hodnocení

0x

Němci dělají v klidu, pomalu a pečlivě, dodržují technologii, materiály. Ve výsledku to je rychlejší než tu - nemusí řešit různé dodělávky, předělávky, opravy atd. Nejvíc to je vidět na silnicích - jak rychle a kvalitně to umí udělat. A to samé je zedničina...

lmgify

Oni ve skutecnosti tu silnici nepostavi rychle. To nam se jen zda, ze je to rychle, protoze my jsme tak strasne pomali! *zed*

Strasne moc casu Nemci stravi na vytvoreni presneho planu. Ta vlastni viditelna cast prace tvori pak uz jen malou cast celeho projektu.

mases*
hodnocení

tak jsem tu zase docela už o tom přemýšlím ale bojím se legálnosti,prý je to legální ale já se bojím toho abych měl placený soc.a zdrav.pojištění,vím že se musím odhlásit v ČR a v DE se přihlásit,kamarád co tam je říkal že to v DE ani jinak nejde a napsal mi že je to i s duchodovím spořením,a prý už má i smlouvu...tak váhám jestli do toho jít,fakt nehodlám spadnout do nějakého problému :( co vy na to?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]