Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úředně ověřená kopie

Od: adam111 odpovědí: 7 změna:

Potřebuju kopii osvědčení o rekvalifikaci pro zamstnavatele, může mi pošta úředně ověřit kopii? Nejsem si jistý jestli po mě chtěli jenom kopii nebo uredne overenou.

Děkuji za odpoved

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

flip
hodnocení

0x

Ano, na poště to jde.

hodnocení

0x

pošta to dělá na počkání za pár kaček tuším, že strana za 30 kč

hodnocení

0x

Nevím, zda je to možné na všech poštách, nicméně na těch s Czech Pointem uspějete určitě.

miklous*
hodnocení

0x
Zdravím. Myslím si, že chtějí jen kopii, že ji nechávat ověřovat nemusíte. Ale není nic jednoduššího, než se se zaměstnavatelem domluvit. ;) M

iz*
hodnocení

0x

Já bych zaměstnavateli předložila originál a dovolila bych mu si z něj na jeho náklady pořídit kopii (v takovém případě není potřeba ověřovat). Stejně to dělám s doklady o kvalifikaci.

doplněno 26.04.14 17:15:

@ Diesel: (Ověřená) Kopie čehokoliv není předopokladem k výkonu práce. Předpokladem je získaná kvalifikace, která se dokládá originály. Chce-li zaměstnavatel kopii, ať si ji udělá na vlastní náklady. Já jsem svou povinnost (doložit kvalifikaci) splnila předložením originálu.

hodnocení

0x

Ne každá pošta,ale jen pošta s označením Czech Point-tam udělají i výpis s trestního rejstříku,z bodového konta řidiče,ověření dokumentů,plných mocí či podpisů.(trestní-100kč,ověření listiny-já potřeboval maturitní-30kč,plná moc 30kč,ostotní nwn)

Nelze chtít po ožném budoucím zaměstnavateli chtít aby si udělal kopii!Pkd je toto v požadavku tak žadatel musí okopírovat dokument a ověřit jej !

doplněno 26.04.14 17:49:

To Ivzez-já ale nepsal,že (ověřená) kopie čehokoliv je předpokladem k výkonu práce! Já jen psal že pkd POŽADUJE ověřenou kopii,musíte mu ji poskytnout-chtěl bych Vás vidět jak to budete po něm vyžadovat aby si toto udělal sám-pak se o danou pozici již ucházet nemusíte!

Ps pro upřesnění-žádal jsem na základě nabídky určutou práci-požadovali do obálky s nadpisem pozice-výpis s tr.rejstříku,životopis,OVĚŘENOU kopii nejvyššího dosaženého vzdělání...)

Jinak s touto výjímkou po mně nikdy nechtěli ani maturitní a s mimo 1.zaměstnání v oboru ani výuční list!Všude stačil jen strukturovaný,profesní ... životopis.

buss
hodnocení

0x

Nic jednoduššího,než položit dotaz! Kopii kopie?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]