Nejste přihlášen/a.
Potřebuju kopii osvědčení o rekvalifikaci pro zamstnavatele, může mi pošta úředně ověřit kopii? Nejsem si jistý jestli po mě chtěli jenom kopii nebo uredne overenou.
Děkuji za odpoved
Já bych zaměstnavateli předložila originál a dovolila bych mu si z něj na jeho náklady pořídit kopii (v takovém případě není potřeba ověřovat). Stejně to dělám s doklady o kvalifikaci.
doplněno 26.04.14 17:15:@ Diesel: (Ověřená) Kopie čehokoliv není předopokladem k výkonu práce. Předpokladem je získaná kvalifikace, která se dokládá originály. Chce-li zaměstnavatel kopii, ať si ji udělá na vlastní náklady. Já jsem svou povinnost (doložit kvalifikaci) splnila předložením originálu.
Ne každá pošta,ale jen pošta s označením Czech Point-tam udělají i výpis s trestního rejstříku,z bodového konta řidiče,ověření dokumentů,plných mocí či podpisů.(trestní-100kč,ověření listiny-já potřeboval maturitní-30kč,plná moc 30kč,ostotní nwn)
Nelze chtít po ožném budoucím zaměstnavateli chtít aby si udělal kopii!Pkd je toto v požadavku tak žadatel musí okopírovat dokument a ověřit jej !
doplněno 26.04.14 17:49:To Ivzez-já ale nepsal,že (ověřená) kopie čehokoliv je předpokladem k výkonu práce! Já jen psal že pkd POŽADUJE ověřenou kopii,musíte mu ji poskytnout-chtěl bych Vás vidět jak to budete po něm vyžadovat aby si toto udělal sám-pak se o danou pozici již ucházet nemusíte!
Ps pro upřesnění-žádal jsem na základě nabídky určutou práci-požadovali do obálky s nadpisem pozice-výpis s tr.rejstříku,životopis,OVĚŘENOU kopii nejvyššího dosaženého vzdělání...)
Jinak s touto výjímkou po mně nikdy nechtěli ani maturitní a s mimo 1.zaměstnání v oboru ani výuční list!Všude stačil jen strukturovaný,profesní ... životopis.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.