Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda s taxi bez zapnutého taxametru

Od: vesely odpovědí: 3 změna:

Dobrý podvečer,

toto není ani tak dotaz, jako spíše Váš názor.

Dneska jsem jel naplánovanou pracovní cestu po střední moravě a chtěl zůstat na víkend pěkně doma, né žádné centrum Prahy. Jezdím firemním vozem a co čert nechtěl, zrovna dneska se rozhodlo stávkovat. Situaci sme vyřešili se šéfem. Takže sem si našel vlak s jedním přestupem domů. Jenže sem byl na druhé straně města. O.k., říkám si. Obětuju pár kaček za taxík. Cestou jsem si všimnul že nezapl taxametr. Dojeli sme na nádraží a chtěl asi 70Kč. Proč nezapl taxametr? To má do kapsi?

No jedu tedy vlakem, bohužel zpoždění. Navazující přípoj mi ujel. To už mě trošku naštvalo. Bohužel pro mě neměl kdo dojet. Tak sem se rozhodl obětovat opět pár kaček za taxík. No jedu tím taxíkem s celkem výřečným řidičem a koukám, zase není zapnutý taxametr. Prej ho zapomněl zapnout, řekl na konci cesty. Celkem pochybuju. No o cenně se samozřejmě smlouvalo.

To mají víc peněz do kapsi? Nebo proč ho nezapínají?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, povolání řidiče taxi je velmi náročné. Jejich zapomnětlivost je, ve srovnání se zbytkem popukace, velmi vysoká. Někdy se divím, že si pamatují, kde parkují vozidlo a opět ho najdou. Ale, dosti humoru - samozřejmě, že je to příjem neprokazatelný. Nebo jste si vyžádal paragon? Zdravím!

sara111*
hodnocení

0x

vzdy rikam dopredu ze chci ucet pro sefa a at mi ho zapne (taxametr)...bohuzel pokud ho nezapne, nezaplati dane (tedy pokud nejaky taxi nekdy nejaky dane platil) a jde mu to do kapsy...bohuzel ne nadarmo se rika co taxi to zlodej, samo ze nejaky poctivy, sem tam asi bude, nevim...me zatim kazdy trochu okradl, napr. znam trasu a pokazdy to vezmou obloukem a par km dele...jednou jsme jeli asi 5km za 400 kc atd...vetsina taxikaru jsou byvaly cisnici a hospodsky...

hodnocení

0x

Nevim o jake mesto se jedna, Prahu zrejme ne, pac tam za 70Kc sotva nastoupis, ale vim minimalne o dvou malych mestech, kde prakticky vsichni taxikari jezdi za pausal - cele mesto za jednu cenu a pak zony kolem mesta. Zadne km, zadne nastupni sazby. Tak jestli to neni podobny pripad.

-

Pokud se samozrejme vymlouval na zapomenuti, tak to samozrejme zkousi a urcite nenatahne sam sebe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]