Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průhledné zrcadlo

Od: giro* odpovědí: 3 změna:

Hezký den,možná znáte z filmů tzv. průhledné zrcadlo.Dokázal by někdo popsat jakým způsobem (ne)prochází skrz takové

zrcadlo paprsky světla?

Oč mi jde:předpokládejme,že bych ze strany,ze které se takové sklo jeví jako zrcadlo,posvítil například 100w žárovkou,nebo jinou,ještě silnější.Je pravda,že by pozorovatel na druhé straně byl oslněn?(Předpokládám,že ano).

A nyní obráceně:co kdybych posvítil stejnou žárovkou ze strany,odkud takové sklo vypadá jako obyčejná průhledná skleněná tabule,byl by pozorovatel na opačné straně oslněn?(Předpokládám,že by nebyl oslněn.)

Může mi někdo potvrdit,zda můj předpoklad je správný/chybný?Děkuji moc za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ono to tak složitý zas nebude.

Podobně fungují sluneční brýle. Člověk se slunečními brýlemi vidí jasně, ale ostatní mu nevidí do očí.

hodnocení

0x

Záclony v okně, vidíte ven a z venku není vidět dovnitř. Jedná se o cokoliv co je napůl průhledné a ze strany kam není vidět je víc světla. Jakmile se venku sešeří a v místnosti se záclonami rozsvítíte, situacer se otočí.

rv*
hodnocení

0x

Člověka za zrcadlem nevidíte, protože on je v mnohem tmavší místnosti než vy a jeho obraz je zamaskován vaším jasným odrazem. Pokud na vás posvítí, zdroj světla uvidíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]