Správná míra piva

Od: Datum: 24.04.14 22:37 odpovědí: 13 změna: 26.04.14 23:01

Ahoj. Jak moc řešíte správnou miru piva? Požadujete striktně plnou míru při úplně spadlé pěně? Tolerovali by jste třeba 0.5cm při pěkné pěně? Co říkáte pivu v zahraničí? Tomu, co ho přináší bez pěny?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: axus®
Datum: 24.04.14 22:46
avatar

Pul cm bych toleroval, pac cekat az spadne pena, to se mi jeste nestalo, takze bych nevedel, jeastli dojde nebo ne.

Ale vylozene podmiraky si nechavam dotocit. Ovsem kontroluju pri tom, ze mi vycepni do piva neflusne.

-

Piva v zahranici, ktere se toci bez peny ma byt bez peny. Nektera jsou dobra, jina ne. Stejne jako ceska. Kdyz si dam obcas v UK Staropramen, Stellu a pod., tak jsou vzdycky s penou.

Datum: 24.04.14 23:05

Do hospod, kde bych si musel po ocku hlidat vycepniho ze strachu, ze mi do piva flusne, kdyz ho pozadam, aby dotocil podmirak, bych radeji vubec nechodil. Spravny vycepni by mel natocit cele nove pivo.

V UK se cepovaneho piva desim jako cert krize. Pivni kultura je tady doslova a do pismene priserna.

Datum: 24.04.14 23:14
avatar

Rozruch bych kvůli tomu nedělal, ale odrazilo by se to na spropitném a mojí ochotě k příští návštěvě.

Datum: 25.04.14 08:21
avatar

Mno ,ze zkušenosti- v Jiskře byl vrchní nosil vždy DOBRÉ pivo,pak jej vyhodil majitel,zaměstnal dvě ženy docela pohledné,ale co je platné mevím míru,ale na pivu jsem si nepochutnal.Naposledy jsem tam byl po cca 3 leté přestávce a nic se nezměnilo,pivo není dobré,tak už jsem tam víc jak pět roků opět nebyl!

Pokud vrchní udělá dobré pivo,tak i míra je většinou také dobrá!

Od: sara111*
Datum: 25.04.14 15:05

Neresim...a proc? ze mi nedosel pul milimetr? tak to mi zase pivo dotoci a zase budu cekat a nemam rada teple pivo a ani nebudu riskovat ze mi dolejou do piva slitky...Naopak se mi hodnekrat stalo, ze ti daji pivo a mas vic...budes zadat o to aby ti odlili? hmmm? asi ne co? V zahranici se moc pivo netoci. 1. kdo tocil pivo vi: cisteni trubek 1x tydne 400 kc plus kupovat bombu a na pivo mas par kc. V zahranici je oblibene pivo v lahvi, usetri to sklo pije se i 0,25 a 0,33 a co znam toceny moc nejde. Taky tu maji cistice "spullboye" a to je tvoriste bakterii, nekdy v tom neni ani jar, no fujtajbl zelenej...kdyz toceny tak jedine od znamych :)

Datum: 25.04.14 15:19

sara. Jar a pivo? Správnej hospodskej by Vás hnal holí, kdyby Vás viděl přiblížit se s jarem k pípě nebo trubkám.

Od: sara111*
Datum: 26.04.14 23:01

jar samo nemyslim jar ale do spullboye se dava specialni pripravek v podobe kostek a ty tvori penu...ano, jsem z oboru nekolik let takze vim nejen jak se pivo toci ale take ma prvni skola je vyroba piva a vina...musim ale priznat ze mnozi hdspodksy tam misto tech drahych kostek na cisteni davali jar...bohuzel...takze klidek hosi

Od: slon
Datum: 25.04.14 20:19

Jar ...to snad néééé?! Trubky se čistí teplou vodou se sodou.

Jinak, kvalitu a míru natočeného pivka ohodnotím při konečném zůčtování.

Datum: 25.04.14 15:57
avatar

Pivo si v létě dám ráda, správnou míru neřeším.

Od: olaf71*
Datum: 25.04.14 18:48

nějak to neřeším. jednou se mi stalo, že jsem měl pod míru tak 4cm. řekl jsem servírce, jestli to nepřehání. řekla, že to dojde. nedošlo, chybělo 3 cm. do míry. příště mi přinesla, to samé a měla mě na salámu. dopadlo to tak, že jsem se sebral a odešel bez zaplacení.

Datum: 25.04.14 19:32

Zákon říká - pivo k čárce a nad tím pěna. Vše co je pod je šizení zákazníka. řada odborníků nebude souhlasit,ale je to tak a ne jinak.

Od: misakk*
Datum: 25.04.14 19:50

pár let jsem pracoval v restauraci, takže pivo pod mírou lehce 0.5cm i více, pak byl šéf spokojen. Jenže zákazníci samozřejmě né a to poznával já na dýšku. Když sem dával pivo přesně, tak spokojeni lidé ale šéf už tak ne a stejně sem to odnesl já.

doplněno 25.04.14 19:55:

jinak já osobně pivař nejsem, proto sem třeba nikdy nepochopil, proč tam chce každý tu pěnu? Stejně po určité době ten efekt krásné pěny opadne, zůstane pouze lehká vrstva na povrchu piva a sklenici. Pak je vzhledově jako v zahraničí.

Od: slon
Datum: 25.04.14 20:24

Pivo se musí schroupnout na čtyři kousnutí a ta pěna v podobě kroužků na skle to zapíše.

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.