Nejste přihlášen/a.
Omlouvám se, že stále obtěžuji, ale tohle mi fakt hnulo žlučí. Jak je možné, že tohle někdo objedná a natočí a ještě vysílá?
Co na to říkáte?
Zasmála? Ty neznáš historii, jak slováci dvakrát vyhráli válku? A nevadí Ti, že si z nás čechů dělaj legraci? Nevadí Ti, že jim Masaryk dodal české úředníky a oni je pak vypráskali a dali se k němcům? Opravdu se tomu ještě směješ? Říká ti něco vlastenectví? Víš že nejůspěšnější slovenské letecké eso střílelo ruský piloty na východní frontě? A ještě to natočil čech. Mám chuť se Koháka zeptat jestli zná dějiny a nebo jestli mu šlo jen o prachy.
Slováci vyhráli válku? To psali taky na Novinkách Tak teď nevím, jestli to myslíš vážně nebo jako parodii. Podívej se na sebe. Rozhodí tě nějaká přiblblá reklama, stejně jako jakákoli jiná kravina kteréhokoli čtěnáře Novinek a začneš do toho tahat politiku, historii (navíc vycucanou z prstu) a národní hrdost.
@ukulele, měla by se čobolům normálně vyhlásit válka! HajzIi jedni
Vycucanou? 6 let vyhrávali s wehrmachtem a potom s rudou armádou - vše se potom zametlo a o ničem se nemluvilo ! smozřejmě to bylo myšleno ironicky z mojí strany !
Slovenský štát vznikol ako vedľajší produkt nemeckej politiky v strednej Európe. Keďže Slovensko podpísalo s Nemeckom v marci 1939 tzv. ochrannú zmluvu, začalo s ním koordinovať aj svoju zahraničnú politiku," hovorí Igor Baka z Vojenského historického ústavu.
Nemci začali hneď po vzniku samostatného štátu presúvať na Slovensko bojovú techniku, budovali cesty. So slovenskou vládou sa 24. augusta 1939 dohodli, že podriadi armádu nemeckému veleniu. Slovenskí vojaci sa mali podieľať na "ochrane" hraníc, keďže Nemci tvrdili, že Poľsko chce napadnúť Slovensko. Výdatne im v tom pomáhala vládna propaganda a radikáli okolo Alexandra Macha.
A ten tvůj výrok vycucanou z prstu je pěkná hloupost, slováci byly obsazovaný jako obsluhy děl, jako spojky, jako tankisti, byly nad ve všech složkách wehrmachtu. Na druhou stranu je fakt, že si pár normálních našlo cestu na západ, jako třeba letci v RAF, nebo jako paragáni - Gabčík a spol. Ale většina byla s němcema, a odsuny českých rodin jsou také pravda, vždyť třeba takový Radek Brzobohatý o tom mluvil, nebo Květa Fialová říkala jak na ně pořvávali ,,češi pěši,, a to jich bylo samozřejmně víc...
No jo, vy moralisti Co se na to podívat s trochou nadsázky a nebrat to tak vážně?
Je to jen reklama!
ukulele:
obávám se že nejsi zcela při smyslech, co to má společného s reklamou
tyhle zakomplexovaný čecháčky miluju...
Náhodou, @ukulele má zvláštní talent přivést πčovinu ad absurdum.
doplněno 26.04.14 00:06:Na druhou stranu se člověk leccos dozví.
A proč by to nemělo být možné? Tohle hne žlučí leda tak nějakému čtenáři Novinek prosím tě. Navíc ten Pepík je opravdu věrohodná ukázka českého vohnouta, co si budem povídat.
Ne čtenáři Novinek, ale čtenáři literatury faktu. Slováci si nemohou dělat legraci z nikoho ...
Ukulele, usaďte se pohodlně, zavřete oči a tiše si říkejte: Pane, dej mi sílu příjmout to, co nemohu změnit. Dej mi odvahu, změnit to, co změnit mohu a dej mi moudrost, odlišit jedno od druhého. A až vám dojde to, co říkáte, budete mít klidnější a pohodovější život.
A víte, že takovéto rozčilování je typické pro ubrblané, věčně nespokojené dědky? Nedělejte to
Nevidím na tom nic špatného, ani proč by se měl kvůli tomu člověk urážet. Jestli to není trochu o té potrefené huse, pak bych to docela chápal
ukulele:
už od nepaměti se pohybuji na Slovensku a v Čechách a jedno vím jistě - mnohem větší legraci až za hranicí vkusu si dělají Češi ze Slováků a nejen z nich, ono mnoho jiných národů jsou pro Čechy blbci.
doplněno 25.04.14 10:26:ukulele:
jak napsal ernie, že tě takto dokáže rozhodit reklama? - to je docela na pováženou...
No zcelé diskuze mne docela dostalo tohle : Slováci si nemohou dělat legraci z nikoho ...
To zavání mdlým rozumem a náckovstvím autora
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.