Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyjmenovaná slova po V nikdo neumí?

Od: ukulele* odpovědí: 11 změna:

Ahoj, proč lidi čím dál tím víc píší víš, víška, visoký? To je nějaký trend, negramotnost, nebo co to je? Jak někdo dokáže napsat zvíšit návštěvnost, ale cenově je to víš, než nové, víška plotu. Za války umírali vlastenci, abychom měli svůj stát, svůj český jazyk a tohle je výsměch jejich obětem, nebo co to je? Je fakt, že se mi také občas něco povede napsat / Jane Ámosi promiň, ale tohle je prostě hnus!
poradte.cz/...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nečteme a nemáme slova "okoukaná". A k projevům vlastenectví dnes naprosto stačí heslo: Kdo neskáče, není Čech.

Zajímavý pohled na tento smutný fakt:

mrazekondrej.blog.idnes.c/...

ala1970*
hodnocení

0x

Tak klasika, to je tím, jak lidi píšou na mobilech a počítačích. Prostě to neřeší a pak to tak vypadá.

martinaa*
hodnocení

0x

Jak píše Bimbam, málo čteme. Hodně se dá nakoukat právě z knížek, pak si člověk to sovo představí, už ho někde viděl.Z dementních stříleček se toho mladí moc nenaučí.

A jako druhý problém vidím celkovou úroveň našeho školství. Před dvaceti, třiceti lety se na střední a vysoké školy brala opravdu elita, ti nejlepší, co na to měli. Zbytek šel makat nebo dělat učňák. Normy byly tvrdé. Dnes? Střední a bohužel i spoustu obecných a zbytečných oborů VŠ, jako má třeba filda nebo pajdák, udělá spousta hloupých lidí, kteří by na to dřív absolutně neměli. To vše jde ruku v ruce se vzděláním a inteligencí národa, která dřívě lehce stagnovala a teď jde do kopru.

ver*
hodnocení

0x

Je to tragédie. Já třeba znám kluka, který píše vše, jak slyší. Např. radňice (radnice), uňí (u ní) a další. A nejhorší trend u dětí/náctiletých je, že u sloves v množném čísle napíší na konci vždy tvrdé y. "Já a brácha jsme byly před barákem, přišly tam kluci od vedle a všichni jsme pak šly ven." O vyjmenovaných slovech ani nemluvím, často mám pocit, že se snad na školách přestala učit. A taky mě štve: mladé kuřata, opuštěné města...Děs.

Mlade kurata je nejaky moravsky nareci. Moravaci si mysli, jak se u nich mluvi spisovne, i kdyz to neni vubec pravda, a proto jsou schopny tohle napsat a ani nechapou, co je na tom spatne.

Nezevšeobecňovat prosím!

Taky říkám "mladé kuřata", ale když to píšu, tak vím, že to není správně, takže to tak nenapíšu.

fote
hodnocení

0x

Taky to souvisí s tím, že tzv. český jazyk na školách znamená převážně literaturu, což znamená se biflování jmen a pojmů a nějaké správné psaní či umění vyjadřování se není čas. Další důvod je to, že oficiální média, která jsou v jiných zemí "nositelem" spisovnosti (BBC English) u nás neumí česky.

ukulele*
hodnocení

Je to prostě hnus, já vidím Honzu Kubiše, Jana Zelenku Hajského, rodinu tety Moravcové a další a další české vlastence a prostě mi připadá, že se jim víškaři a spol. vysmívají. Zajímalo by mě, jestli takhle przní svůj rodný jazyk i ostatní národy? Přiznám se, že když mi není dobře, tak často přehazuji písmenka, a též i slovosled se mi nějak přehazuje, ale prostě neznalost vyjmenovaných slov mi drásá mojí duši.

sadman*
hodnocení

0x

Stačí si zapnout televizi.I na ČT se dozvíme,že napadlo deset čísel sněhu,pořady jsou pro mladý a každej je drsnej.

a všechno je to hustý fičák. Přestávám rozumět jazyku tohoto kmene

olaf71*
hodnocení

0x

jak to asi může dopadnout, když dítě dostane ve škole z diktátu pětku a stejně "chytrý rodič" si jde stěžovat, že za to může učitel. hlavně však vědí, že jsou schopny v patnácti trajdat po akcích a kecat do toho ostatním

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]