Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spolehlivost bezpečnostních obálek

Od: matt6* odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

máte někdo prosím zkušenosti s tzv. bezpečnostními obálkami? Nikdy jsem v nich nic neodesílal a nejsem si tudíž jistý, jestli se na ně dá spolehnout více než na obálky obyčejné nebo bublinkové. Zásilku samozřejmě hodlám pojistit, ale takovouto ztrátu bych nesl těžce.

Díky za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V tomto typu obálky se posílá poštou cenné psaní. Jejich výhodou je, že po zalepení, nejdou bez poškození otevřít. Česká pošta se zásilkou zachází se zvýšeným bezpečnostním opatřením a za takovou zásilku prý ručí až do výše jednoho milionu korun.

Proti mechanickému poškození zásilky, je třeba ji určitě ještě ochránit i jinak. Tyto obálky jsou jen z tenkého materiálu.

Nicméně pokud ta věc co chcete poslat je unikátní a nechcete o ni přijít, tak nikdo nezaručí, že ji pošta (nebo i jiný přepravce) nedokáže někde ztratit. Jen v případě nějaké škody nebo ztráty, Vám případnou škodu uhradí.

matt6*
hodnocení

Děkuji za odpověď, potom se ji budu snažit zabezpečit co to půjde a doufat :)

buss
hodnocení

0x

To by vám mohla sdělit jen pošta, kolik jich bylo reklamováno. Kdo chce se do ní dostane. Já to dělám tak, že obálku přelepím, můžete přelep podepsat, dát razítko. Běžně jsem kdysik posílal jako cenné psaní peníze do zahraničí a pojistil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]