Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kouření cigaret slim s příchutí vs závislost

Od: julik* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak moc škodí cigarety slim ty s příchutí (např. Kiss Fresh Apple)? Kouřím teprve asi týden a to jen 1 max. 2 cigarety za 1-3 dny. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli tak hodně škodí, jako obyčejné cigarety. Mám celkem strach, abych na nich nebyla později závislá, ale nějak mi ani nechutnají a ani je nešlukuju (zatím). Mě se spíš líbí jen ten kouř :D Kdyžtak mi můžete místo toho něco navrhnout, jestli neznáte něco podobného ccigaretě :D Děkuju moc :)

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nekouřiiiit! Nezačínat s tím! Normální je nekouřit! *stop*

hodnocení

0x

je to cigo , takze skodi normalne jako normalni ciga. Pokud kuris tak malo tak prestan , zere to jen prachy , ciga jdou furt nahoru a neni to IN.

ujendys*
hodnocení

0x

žijem jen jednou neřeš to a zapal si,lidi umíraj na milion zpusobu,kdyby jsme umírali jen na cigára na planetu se dávno nevejdem

janplinto*
hodnocení

0x

Raději se dej k nám. *placni*

tomibender*
hodnocení

0x

Nezačínej s tím! Sám jsem takhle začínal, a teď (ve 20) nevyjdu schody bez zadýchání. Závislost si na tom vytvoříš velmi snadno. A ano, škodí úplně stejně jako jákekoliv jiné cigarety. Pokud se ti líbí jen kouř, tak zkus ecigaretu s !beznikotinovou! náplní.

hodnocení

0x

Jednu nebo dvě cigarety za pár dní bych neřešila. Kdyby to mělo být víc, tak se určitě přidávám k tomu, abyste přestala, umřít na rakovinu ve 40 by se mi nechtělo. Po skončení kouření jsem zjistila, že jsem vlastně témař permanentně měla trochu chrapot nebo mírné nachlazení/kašel. Jedna cigareta prý ale je to samé jako desetiminutové stání na rušné křižovatce (připomenu si to vždycky, když vidím ty davy u nás na Šalďáku čekající na autobus :-D), takže jestli si dám jednu za pár dní, když 2x denně čekám na autobus na takovém místě...:)

hodnocení

0x

I jedna jediná cigareta může nastartovat rakovinu! NEKUŘ ! i taj do sebe dostaneš hejno kouře z dopravy a nezodpovědných kuřáků!

klobaska*
hodnocení

0x

Plnohodnotné odpověďi na Tvé dotazy ohledně kouření najdeš na tomto serveru - kurakovaplice.cz/...

Já začínal asi stejně jako ty, a to z blbosti. Nejprve 1-2 týdně, pak 1-2 denně a skončil jsem na krabičcce denně. Přestával jsem celkem 5x a nakonec se to povedlo, ale řeknu ti, je to celkem peklo s tím skoncovat, to mi věř.
Radím vůbec nezačínat a pokud většína kolem tebe kouří, tak se jim jen tiše směj a nebo je raději lituj...

eulalie*
hodnocení

0x

No přečti si něco o chorobě plicní obstrukční a možná, že tě chuť vidět kouř z cigarety přejde. Každé kouření je silně návykové. Medici, co pitvají při cvičeních, by ti mohli povídat, jak vypadají plíce kuřáků. Nechtěj to ani vědět. Ale jestli chceš být za borku a cool holku, tak si choď s cigaretou dál.

ddd
hodnocení

0x

Pokud se mi libí holka...tak jedině bez cigaraty...Jak vidim, že si nejaká zapalý, okamžitě o ni ztrácím zájem..

Je to směšné sledovat lidí kolem sebe třeba na zastávce...Jednu zapálí...a když skončí, už jsou nervozní..a za chvilku si zapálí znovu...

Lidi nedokážou jen tak stát..sedět..a jen čekat...

Líbí se Ti kouř z cigaret? vždyť je to hnus! Kuřáci jsou otroci cigaret...není to obráceně! ...Jako otrok zvedá cigáro a nasává ho..a to 20x do minuty... Prostě podle mě to sou závisláci..a můžou si to do kouření zdůvodnovat jak chtěji...akorád ničí nekuřákům jejich osobní prostor...

Ptáš se na něco, co jistě ve škole probýráte

Hul si jak chceš...ale já kolem Tebe půjdu obloukem..Můj názor...ahoj:)

cuca*
hodnocení

0x

ria*
hodnocení

0x

Bacha na to, mé spolužačky, nekuřačky si po stáži z Francie každá přivezla krabku těchle slimek, že tam prý kouří všichni- klasika.. Nejdřív to bylo jen stylové pokouřeníčko při kafi, nebo vínku, později slimky vyměnily za normání krabku, a nakonec nevydržely ani do konce přednášky, bez cigarety.. Pokud Vás baví kouř, kupte si vonné tyčinky :)

figurek*
hodnocení

0x

někteří rádci tady straší rakovinou, apokalyptickými důsledky kouření cigaret a strašlivými konci kuřáků.

To jsou sice trochu přehnaná tvrzení, ale je fakt, že při kouření se ti dostanou do těla všechny ty sajrajty co v tabáku jsou a co rostliny používají pro svoji ochranu. Proto je lepší nekouřit.

S tou závislostí to asi taky není tak katastrofické. Za sebe ti můžu říci, že s kouřením přestat jde. Na průmce jsme kouřili úplně všichni, dnes jsme většinou nekuřáci. Já taky. Jsem ty cigára jednou zahodil a už si nikdy nezapálil.

Ale ten pravý důvod proč nekouřit najdeš jinde. Kuřačkám rychleji stárne kůže. Vypadají starší, než jsou. Ve tvém věku je ti to možná fuk, ale až ti bude třicet, pak už ti to fuk nebude.

cuca*

Mate pravdu, nekdo rakovinu dostane, jiny ne. Nekdo tu bude i pres kouření do 90, jiny diky kornateni tepen umře za prispeni celoživotního kouření v 60 na mrtvici.

Nechci nikoho strasit, sama jsem si obcas zakourila, ted uz ne, je to jako s alkoholem, nic se nemá přehánět.

U techto závislostí jde spíše o to nezacit. Proc taky, pak není co resit.

Ale nikomu nic nemuzeme nutit, jen nase zkušenosti.

Ono je to asi tím že každý jsme jiný že?Takhle jako vy se to podaří jednomu ze sta,možná že z tisíce nebo i z většího množství!Osobně jsem také relativně snado přestal,jenže náseldky cítím ještě dnes a asi budu cíti ažd o...Každopádně byť i jej jedna vykouřená cigareta může nastrtovat rakovinu!

U alkoholu existuje jistá hranice pokud je zdraví prospěšný,tabáku tato hranice neexistuje!To není strašení,to je fakt!§

limetka*
hodnocení

0x

Podle nejnovějších výzkumů má určité procentio lidí v mozku receptory, které způsobí, že závislost nikdy nevznikne- velmi malé procento - to jsou ti, kteří mohou sem tam příležitostně vykouřit pár cigaret a zase kdykoliv přestat. A pak je vyšší procento lidí s receptory způsobujícími závislost již po vykouření několika cigaret. Ostatní musí na závislosti poctivě zapracovat a zbavit se té závislosti je opravdu peklo - vlastní zkušenost. Rakovina vám teď připadá jako nějaký vzdálený nepravděpodobný strašák - až budete pak den za dnem jako já pozorovat, jak na ni umírá někdo vám velmi blízký, pochopíte, že to není jen nějaké strašení, ale velmi konkrétní důsledek kouření. Zatím ještě máte možnost se svobodně rozhodnout...

elisek1988*
hodnocení

0x

Marně jsem si lámala hlavu nad tím, proč chce Evropská unie zakázat cigarety s příchutí a slim. Prý důvodem je, že děti si myslí, že je to nějaká "dobrůtka". Teď už jsem to konečně pochopila, nejenom děti, ale i starší si myslí, že tyto cigarety nejsou škodlivé! Proboha na každé krabičce je přeci jasné napsáno, že kouření způsobuje závislot a rakovinu plic! Slečno nevím, kolik je vám let, ale vzhledem k příspěvku bych tipla max 15! A důvod "líbí se mi ten kouř" mi spíš přijde jako kamufláž opravdového důvodu "cítím se jako velká frajerka, jen to tady nebudu přiznávat". Nejenomže tedy závislost přijde, další věci jako pokašlávání a hlavně to, že vedle vás nikdo nechce sedět, protože smrdíte jako popelník (natož líbat), ale hlavně to strašně leze do peněz! Takže fakt doporučuju s tím přestat!

micke*
hodnocení

0x

Těžko říct. Já osobně dávám přednost elektronické cigaretě a do ní si dám příchuť na kterou mám zrovna chuť. Jejich mnohem víc, než u klasických cigaret takže si opravdu vyberu pokaždé.

fajfka*
hodnocení

0x

Něco podobného? Já zase vždycky obdivovala dědu jak bafá z fajfky a všude doslova voněl tabák, jednou po třešních, jindy jinak. Nicméně jsem si taky začala pěchovat fajfku , dá se to naučit a koupila svoji vlastní fajfku a bafala ze zvědavosti a kuřák dneska nejsem. Asi roka a něco jsem s tím všude machrovala, pak mě to přestalo bavit. Na cigarety jsem, ale nepřešla. Tak nevím, asi není vše návykové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]