Prohlášení o daních

Od: Datum: 21.04.14 10:59 odpovědí: 2 změna: 21.04.14 12:13

Dobrý den,

Mám dotaz k Prohlášení poplatníka daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků ,když mi zaměstnavatel dal tohle prohlášení k vyplnění tak tam mám napsat rok 2013 a nebo letošní rok 2014? Tohle vypňuji poprvé tak mám v tom zmatek .děkuji

Seznam odpovědí:

moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

Odpovědi na otázku:
Datum: 21.04.14 11:08

tak pokud vyplňujete za letošní rok, tak letošní rok. pokud dodatečně za loňský rok, tak loňský rok.

Datum: 21.04.14 12:13
avatar

Dvojlist daňového prohlášení má 4 strany. První a druhá obsahuje údaje, vztahující se k současnému roku, všimněte si, že u většiny kolonek je na zdaňovací období, tedy na tohle, které teď probíhá (zdaňovacím obdobím je kalendářní rok). Tyto dvě strany vyplníte při nástupu do zaměstnání, aby zaměstnavatel věděl, jaké slevy Vám může v roce nástupu každý měsíc uplatňovat, a potom každý další rok na ten samý rok. Třetí a čtvrtá strana má formulace za zdaňovací období, tedy za to, které skončilo = loňský rok, za který probíhá zúčtování sražených daňových záloh.

Doporučuji číst, co podepisujete. Nespokojte se s častou praxí - podepsat, kde účetní ukazuje prstem, a když nebudete něčemu rozumět, ptejte se.

Poslední otázky Poradny volná diskuze
Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.