Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám dotaz k Prohlášení poplatníka daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků ,když mi zaměstnavatel dal tohle prohlášení k vyplnění tak tam mám napsat rok 2013 a nebo letošní rok 2014? Tohle vypňuji poprvé tak mám v tom zmatek .děkuji
Dvojlist daňového prohlášení má 4 strany. První a druhá obsahuje údaje, vztahující se k současnému roku, všimněte si, že u většiny kolonek je na zdaňovací období, tedy na tohle, které teď probíhá (zdaňovacím obdobím je kalendářní rok). Tyto dvě strany vyplníte při nástupu do zaměstnání, aby zaměstnavatel věděl, jaké slevy Vám může v roce nástupu každý měsíc uplatňovat, a potom každý další rok na ten samý rok. Třetí a čtvrtá strana má formulace za zdaňovací období, tedy za to, které skončilo = loňský rok, za který probíhá zúčtování sražených daňových záloh.
Doporučuji číst, co podepisujete. Nespokojte se s častou praxí - podepsat, kde účetní ukazuje prstem, a když nebudete něčemu rozumět, ptejte se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.