Nejste přihlášen/a.
Jak nejlépe řešit pozemek bez kanalizace pro rekrační oblast k využí pro 450 osob? co vybudovat?
Docela vás obdivuji. Do kempů občas jezdíme, ale většina z nich prostě jen dožívá s vybavením z dob socíku a snaží se neinvestovat ani korunu. Tak jsem zvědav, jak vám to vyjde finančně. Musíte zřejmě mít ten pozemek ve velmi atraktivní lokalitě.
Vyřešíte to normální žumpou, kterou budete vyvážet...
Čistička by stála velké peníze a navíc pro 450 osob, to je skoro vesnice.
doplněno 19.04.14 19:39:Počítám že kanalizace je v nedohlednu, takže vám nic moc jiného nezbyde.
Určitě je žumpa reálná, jen se bude muset často vyvážet...
Pokud zauvažujete případně i o recyklaci vody ze sprch a umýváren, tak věřím že potřebná velikost nebude ta ohromná.
Navíc málokdy budete mít plně obsazeno.
Zdravím . Budeš muset postavit čističku. Zjistit si hygienické normy - kolik umyvadel , WC , sprch. Zajistit pitnou vodu , teplou vodu . Pokud studna , tak v jakém intervalu dělat rozbor vody. Předpokládám , že toto nepojede v zimě , tak jak zajistit vodu proti zámrzu atd atd. Nehledě na to , že budeš vystaven stále tomu , že přijede kontrola a bude se ti snažit za každou cenu dát pokutu , aby tak zdůvodnila jak je důležitá její činnost. Upozorňuji , že ta pokuta může být klidně i půl mega. Dělám pro jedno rekreační středisko údržbu tak že vím co lidi dokáží zničit nebo ukradnout.
Pokud tě ani toto neodradilo , tak doporučuji navštívit několik podobných středisek a tam se inspirovat. Jeden čas jsem jezdíval do jižních čech splavovat Vltavu a tam měli některé kempy moc pěkně řešený.
doplněno 19.04.14 23:30:Teď jsem si přečetl cituji : Dobře tak mi tedy poraďta, jak to tedy vybudovat tak,abych do zřízení sociálního vybavení neinvestovala tedy ani korunu.? Můj velice hrubý odhad na ty sociálky je asi 500 000. na zbudování a to hlavně svépomocí. Potom samozřejmě ještě energie + neustálé opravy a údržba. Pokud to není velice atraktivní lokalita - což asi nebude , protože ty už jsou obsazené , tak bych to vzdal. Ušetříte si spoustu peněz starostí a nervů. věřte že vím co říkám. Uvidíte , že si na mne vzpomenete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.