Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych poradit.
Před 3-mi dny si mě přidal na skype nějaký neznámý člověk. Tvrdil, že je mu 17 let. Sice se na svůj uvedený věk moc nechoval, ale nějak jsem to nezkoumala.
Já jsem mu žádost přijmula a 2 dny jsme si psali. Dnes mi ale napsal, že mě chce rozčílit a zmlátit a že nemá problém si zjístit mou IP adresu a podle toho si zjístit i mě. Je pravda, že k tomu napsal spoustu smějících se smajlíků, ale i tak mi to pořád vrtá hlavou a celkem se i bojím. Na internetu jsem četla, že IP adresa se dá zjístit podle souboru (co ten člověk odešle) , když ho příjmu. Ten člověk mi chvíli předtím se snažil poslat nějaký soubor, ale nepřijmula jsem jej. Pak sem ale i četla, že se jí snadno může zjístit i podle chatu. Bojím se zbytečně? Nebo je tady šance, že ten člověk si mě umí vyhledat? Opravdu mám z toho strach.
Dobrý den, IP adresu zjistí každá stránka, na kterou se podíváte v internetu. Pokud ji zjistí i ten "hrdina z internetu", tak nezjistí skutečnou Vaší adresu. Ukončete s ním komunikaci a nedělejte si starosti - buď šlo o nevydařený humor nebo je to cvok, který se vytahuje. Zdravím!
doplněno 05.04.14 19:04:Běžně se dá z IP adresy určit stát nebo poskytovatel internetu - město a adresa bydliště ne.
doplněno 05.04.14 19:30:h0nz490 - já si myslím, že ani to město určit nejde.
nekdo si delal srandu z tebe , jsou to lide co jsou nemocni , cely den si pridavaji bandu do skype , nektere holky se snazi svleknout , nektere nastvat , nekterim jen nadavaji a jsou skryti za anonymitou internetu. Dej do ignore a neres , pokud nezna tve presne jmeno a adresu , tak podle IP zjisti jen poskytovatele netu a mesto. To je vse
Z tvé IP adresy jde zjistit město, ale to město je sídlo poskytovatele. A pak region a ten taky není nejmenší. Takže bych byl v klidu. Jediné, co bych udělal je, že bych dotyčnému napsal poslední zprávu, že veškerou komunikaci předávám policii. A pak už absolutně na nic nereagovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.