Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdanění odkupného

Od: mladek* odpovědí: 1 změna:

Ruším si životní pojištění perspektiva 4BN po sedmi letech a zajímalo by mě jak se daní získané odbytné pokud jsem uplatnoval danový odpočet na tuto životní pojistku.Měsíčně jsme platil 500 kč.Máte prosím někdo zkušenosti se zrušením životního pojištění? Jde mě,taky ještě o to aby mě odbytné vůbec stačilo na doplacení či vrácení daně.Děkuji za odpovědi.

doplněno 05.04.14 19:57:

Ještě jedna otázka.Kde zjistím jakou čásku jsem si za ty roky odečetl celkem ze základu pro výpočet daní? Některý rok jsem si dokonce,ani o odpočet nezažádal.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Při předčasném ukončení smlouvy o životním pojištění je potřeba počítat s tím, že z vyplaceného odbytného (odkupného) se platí daň z příjmu fyzických osob. Stejně tak je nutné v daňovém přiznání za rok, ve kterém ke zrušení smlouvy o životním pojištění došlo, zvýšit daňový základ o částky životního pojištění snižující daňový základ v minulých letech.
finexpert.e15.cz//...

doplněno 05.04.14 20:04:

Kde seženete co jte odpočetl, to netuším. Já si schovával kopie.

Maximálně to bylo 6000.- Kč (viz www.finance.cz/po/...), takže holt počítejte s tím, že jste dělal odpočet každý rok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]