Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je selfie?

Od: clayman® odpovědí: 15 změna:

Už jste slyšeli co je výraz selfie resp selfie fotky? Já dokonce i v rádiu... nepřijde vám to už moc? Má to význam? Asi je to trend něco jako být hustej... a to nejsem tak starý *smich*

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, tento výraz selfie jsem ještě neslyšel. Přesto bych se rád zapojil do této diskuze, abych k tomu mohl napsat něco "přínosného". Není to nějaké samofocení? Zdravím!

hodnocení

ano význam selfie je daný "sám sebe vyfotit" :) Spíše mě přijde až hrozné tohle počeštění *smich*

ben®

Dobrý den, tak to ano. Jenže to nebude asi první případ počeštění - viz např. "harašení" nebo kouzelný výraz "frikulín" = označení pro někoho, kdo je zároveň "free", "cool" a "in". Zdravím!

hodnocení

0x

Více záleží na autorovi než na kategorii. Když namaluje autoportrét 90% lidí tak se na to nedá koukat, když to udělá van Gogh tak visí v galerii. S fotografií je to o to horší, že si skoro každý o sobě myslí, že umí fotografovat a selfie taky tak dopadají.

kristyn3*
hodnocení

0x

V mém věku to nejsem něják stará, (Je mi 18 ) a skoro každý má nějakou tu jak se říká "selfie". Nevím, mi to vubec nepřijde pěkné. Nevím jaký je učel, vzít si třeba mobil a jít se vyfotit? Být jako borec, mi to příjde ještě víc k smíchu. Mě nejvíc dostane jako k smíchu, jak jsou nějaké dvě holky a udělají u toho focení takový ten kačeří ksicht, tak to už je moc( říká se tomu duckface) :D Nevím prostě je to pro mě kravina. Ale co pro mě může být kravina, tak někumu se to může líbit.

hodnocení

0x

No mně se to slovo vyloženě hnusí, a přeháňka to je, ze všech stran...

hodnocení

0x

Selfie patří do slovníku naší mladé generace. Tady jsou další výrazy, které běžně užívají:

Co je selfie?

hodnocení

0x

slovo selfie znám, ale pouze z anglických stránek. Pokud už se rozšiřuje i u nás, tak teda potěš koště... Prostě autoportrét :)

doplněno 05.04.14 15:48:

za starého se ještě nepovažuji *smich* ale zkusím udělat "průzkum" u sourozenců, 16, 13 a 7 let :)

Otázka je, zda mladí znají tak komplikované slovo jako autoportrét:)

klera*

No nevim...když nahraju třeba na facebook fotku, tak si nedokážu představit, že bych to komentovala slovy- koukni se na můj autoportrét z...nebo cizí fotku- ten tvůj autoportrét z Londýna je vážně povedenej...Selfie bych asi taky nepoužila. Ale rozhodně spíš než "autoportrét". Všichni se pořád brání novým výrazům, technologiím, trendům...Ale je to zbytečný, protože pokrok nejde zastavit a rozhodně to není nic tragického. :)

Je jasné, že každý jazyk přebírá nějaká cizí slova, ale to co se dějě s češtinou je opravdu moc, copak by se tomu místo kostrbatého "autoportrét" nemohlo říkat třeba "sebefoto" :-D

Mladí byli vždy hodně vynalézaví v tvorbě slangových výrazů, ale dnes jsou bez fantazie, bez angličtiny nevymyslí nic, nebo spíš bez angličtiny nejsou dostatečně "IN" *bzum*

To mne zaujalo...jakým technologiím a trendům se lidi brání?

klera*

Sebefoto? No zkuste to nějak prosadit, třeba se vám to povede :D Mladí nic nevymýšlí...vždycky se převezme výraz, který se pro danou věc používá nejvíc. Nebo fajn...možná je angličtina "in" a tak mladí používají víc přejatá slova z angličtiny. A co? To je špatně? No lidi...spíš starší generace. Ale navazovala jsem jenom na zkušenost z poradny...třeba facebook je tady pomalu sprosté slovo :D

Holt jsme každej jinej, já si zase neumím představit, že bych napsal selfí...

hodnocení

0x

Něco k tématu :) Zrcadlo, zrcadlo... :)

This Mirror Takes Your Selfies and Posts Them on Twitter: mashable.com/...

doplněno 04.07.14 09:13:

:D Já se picnu... Další udělátko na pořízení selfíííís :D

slevomat.cz/...

lmgify

Ta spoušť je za tech 500 strasne predrazena. Rekl bych pockejte si par tydnu a vyvali se cinske nahrady. Realna cena te elektroniky vevnitr je tak do 100,- za cely vyrobek.

Jinak slovo "selfie"bylo v letosnim pridano do respektovaneho slovniku anglictiny jako dalsi platne a spisovne anglicke slovo a zaradilo se tak vedle slov jako treba "house"nebo "to come".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]