Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V 16ti otcem

Od: kosbeck odpovědí: 42 změna:

Ahoj,

povím Vám svůj příběh od začátku.

Před rokem jsem byl na dovolené na Slovensku, a seznámil jsem se tam s jednou o 10 let starší servírkou. Je fakt krásná, byl jsem fakt rád za každou možnou chvíli když jsem si s ní mohl povídat, byla fajn. Poslední den jsme si udělali spolu fotku, a tím to skončilo, měl jsem snahu ji vyhledat na nějaké sociální síti, ale bez úspěchu. Tento rok jsem tam jel zase, a byla tam. Samozřejmě mě poznala, a pamatovala si mě, byla ráda že mě vidí a já taky. Byl jsem fakt rád že mám takovou kamarádku. Po pár dnech jsem ale poznal že k ní cítím něco víc, a bylo to oboustranné. Skvěle jsme si rozuměli a doplňovali se. Často jsme se začali výdat i mimo její práci, chodili jsme hodně na procházky a tak, samozřejmě jsem ji představil rodíčům. 2 dny před odjezdem došlo k tomu že jsme se spolu vyspali. Bylo to hezké, musím podotknout že jsme si oba dávali pozor. Slíbil jsem ji, že za 3 týdny zase přijedu na dalších 5 dní. Asi 2 dny před odjezdem mi na facebooku napsala jestli teda přijedu, že se na mě těší, miluje mě a musíme si promluvit, nejlépe osobně. Slibil jsem že přijedu, byl jsem napjatý z toh co na mě čeká, ale neptal jsem se ji na to.

Když jsem přijel, ještě to odpoledne jsme se viděli. Řekla mi že čeká dítě - se mnou. Měl jsem nehoráznou radost. Navrhl jsem ji ať se mnou jede do Brna (ona je Slovenka), třeba na dovolenou a že by se tam pak mohla přestěhovat. Řekla že to je na rychlo a neví jestli si ji dají dovolenou, nakonec ráno přišla na pokoj a odjeli jsme spolu a teď je tu a sedí na mé posteli. Fakt jsem tak šťastnej až se mi chce brečet. Byl jsem vychován hodně disciplinovaně a vím co do života chci, a to mimčo a život s ní je největší štěstí co mě mohlo potkat. Ona zatím pracuje, pak bude mít mateřskou, já mám brigádu i přes školní rok, místo kupování hovadin budu kupovat plynky, zásypy a jídlo pro malého, bez pomoci rodíčů se to neobejde, ale díky za ně, nesou to statečně, babička řekla že mě nechce nikdy vidět, ale doufám že až se to narodí změní názor, a když ne, její problém. Chci ho s ní vychovávat, a být si navzájem oporou, ona to cítí stejně, a to je dobře.

Potřeboval jsem se Vám vypsat a zeptat se na věc kterou jsem neřešil a to jestli můžu být v rodném listě uveden jako otec i přes moji nezletilost.

Děkuji.

42 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmlc*
hodnocení

0x

Od konce - Zletilosti se nabývá dovršením osmnácti let, respektive uzavřením sňatku před dovršením osmnáctého roku, je-li osoba starší šestnácti let a soud vysloví se sňatkem souhlas.

Pokud budeš mít oporu v rodičích, pak se dá zvládnout vše... i v tomto věku.

S ohledem na věkový rozdíl a svádění ... ve svém věku už bych docela pochyboval, že jsi svedl ty ji... spíše naopak.. a nemyslím si, že by v tom nebyl účel... otcovství se dá prokázat krevními testy - takže to může být třeba po porodu... ale raději bych si to pěkně spočítal od prvního ultrazvuku - alespoň ten termín aktu... Tato nedůvěra však jistě nepřidá na vašem vztahu (pokud je to vztah reálný a ne účelový - ono se stává věcí mezi nebem a zemí...)

iz*

Zletilosti se nabývá pouze dovršením 18 let. Povolením soudu lze získat plnou svéprávnost, ale zletilým se i ten, kdo má přiznánu svéprávnost, stane až dovršením 18 let (zletilost svéprávnost).

jow
hodnocení

0x

Chápu vás, nicméně není jasné, že dítě je vaše a hlavně, i kdyby byklo, servírka by měla jít na potrat a vy byste zasluhoval na holou.

Věřte, že vaši eufórii chápu, ale realita je příliš jednoduchá a krutá.

kosbeck
hodnocení

Nechápu jak někdo tohle může napsat/vyslovit. Oba se na miminko těšime. Ano, měli jsme sk dávat větší pozor, ale nelituju ničeho.

jow

Chlapče, každá žena se těší na své dítě. Bohužel vy jhste také dítě a nejste schopen si uvědomit důsledky svého chování a domyslet, co to všechno obnáší. Proto vám radím, potrat. Pravdoláskaře, co vám budou říkat potrat = vražda, neberte vážně. To jsou povídačky pokrytců. To je dle mého názoru velmi správné a ve vaší situaci nejspíše jediná možnost.

jmlc*

Nechci tu zabíhat do jiných témat - ale musím - můžete mi říct, kolik máte dětí a u kolika ultrazvuků či porodů jste byl?

hiu

Mám 3 vnoučata a u jejich porodu jsem, jakožto dědula, nebyl. Když rodila manželka tyhle novoty - muž u porodu nebyly. Navíc si myslím, že otec nemá u porodu na sále co dělat.

jmlc*

já odrodil 2 děti - u jednoho málem zemřelo dítě, u druhého málem manželka - díky super doktorům... do té nemocnice už nikdy.

Na ultrazvuk jsem chodil od 12tého týdne..někdo se tím chlubívá i na videu - jestli jste to neviděl, pak třeba tady

Do 12tého týdne provádí běžně potraty... plod (neříkejme tedy dítě) má všechny údy, hlavu, hýbe se...

Řekněte mi, do jakého stádia se ještě potrat smí dělat...? Podle vás a vašeho přesvědčení o pokrytcích...dokud nevyleze z matky ven?

Velmi rád bych vám doporučil video

ve vašem věku (50-60) bohužel lze jen konstatovat, že jste spokojeně prožil život ... a můžete tedy radit lidem do dnešního světa díky komunistické výuce...

gio

Prosím pěkně, žijte si ve svých bludech a moji komunistickou výuku nechte laskvě na pokoji. Já zase opovrhuji vaší výukou, která zničí hned 3 životy (obou rodičů i toho dítěte) a o rodičích těch milenců raději nemluvím. Moje výuka zničí život pouze toho zárodku a neučiní peklo ze života třem lidem.

kosbeck
hodnocení

Nebojte, na vaši "radu" nedám. Jak by bylo vám, kdyby vás chtěl někdo zabít? Oba se na mimi těšíme, a co kdyby po druhé nemusela být těhotná? Fakt nechápu jak takhle můžete uvažovat.

jmlc*

omlouvám se za narážku - já taky chodil do školy za komunismu... jen jsem asi o něco mladší...

na otázky jste neodpověděl, na video jistě neklikl a nechcete ani sledovat - ..

Moje kamarádka měla po 2 svévolných potratech třetí chtěné dítě - ležela 7 měsíců na lůžku - její muž se staral o další děti, pracoval, chodil do vinohradu... doktoři tvrdili, že dítě bude nemocné, slepé atd...

Narodilo se předčasně, v inkubátoru snad měsíc... další 2 roky starostí kolem zdraví dítěte i matky...

Dnes - mají 3 krásné zdravé děti - to poslední je nakonec úplně zdravé - ani oční vady... Je šťastné a její rodiče taky. Jsou šťastní každý den, když ji vidí na světě, který ji chtěl zabít...

To jen píšu zkušenost - fakta... ne každé dítě musí svým rodičům život zkazit...nemluvte jen ze své zkušenosti, ze svého života...

fep

Vážený pane, trochu použijte hlavu. Pisatel sděluje, že mu je 16, servírce 26. Viděli se jednou a pak ještě jednou, párkrát se prošli a ona mu oznámila, že je těhotná.

Tedy - servírka je nejspíše veselá děva a mezi nohama jí často svědí, že ve svých 26ti svede 16ti leté dítě. Doufám, že u toho nebyl žádný alkohol, nebo cigarety, jinak by se dopustila trestného činu a šla sedět. Servírka se pohybuje mezi muži a její prací je prodávat v lepším případě jídlo nebo obsluhovat v baru a prodávat alkohol. Téměř každý takový člověk má bohužel velmi blízko k nevhodným životním návykům a to pominu množství mužských nabídek. Proto píšu, že dítě vůbec nemusí být jeho. Slečně ujíždí vlak věku. Pokud tenhle mladík (resp. jeho rodiče) disponují zázemím, proč se nedostat přes něj k nějakému majetku. Víte, ona ta lásky dnes častěji než dříve, prochází peněženkou. V 16ti hoch nemá dokončené žádné vzdělání. Na střední školu bude chodit nejspíše ještě 3-4 roky (těžko odahadnout), nedej bože na vysokou v průměru dalších 5 let. Myslíte si, že tahle máma bude čekat do svých cca 34 let, než její manžel začne vydělávat s nástupním platem vysokoškoláka. Opravdu si tohle myslíte? Ono to je hezké, narodí se nám děťátko, ale ta matka a dítě mají nemalou spotřebu a otec bude chodit do školy. Ne opravdu zde zbývá jen potrat a to ve vší úctě k vám.

jmlc*

Píšete krásně... ekonomicky. Zřejmě proto je tak málo svobodných matek a rozvedených párů, protože se drží vaší radou...

Je mi jasné, že to připomíná hlášku "Dežo, ty si kúzelník, sme spolem 3 týdny a já su ve druhém měsíci"...

Co se týče věku - ve vesnici, kde bydlím, máme 2 případy 16tiletých matek - jedna má dnes cca 45, jedna má dnes cca 18 - obě to zvládli díky rodině - což je to hlavní v dané situaci - obě mají své děti rády...

Ať se napíše, co chce, stejně je to na tazateli - jak se zachová... třeba dospělácky a oproti ostatním třicátníkům či padesátníkům si svou odpovědnost uvědomuje...

Jistěže tam má co dělat. Cepovat doktory a další personál, protože ta manželka se v jejím stavu brání dost těžko. A že je to sakra potřeba! Bohužel...

jmlc*

nemusím sice věřit, že je dítě jeho, ale potrat rozhodně nedoporučuji - potrat považuji za vraždu - a co se týče lidí, kteří takto řeší své vlastní problémy, nechápu je a nikdy nepochopím...

Hlavně prosím nenavrhujte potrat - vyřešit se dá všechno... Na potrat možná měla jít matka JOWa a dalších s tímto názorem... že?

skye*

Že vy považujete potrat za vraždu je vaše věc. Nevnucujte názory ostatním, nechte si je pro sebe, nikdo je po vás nevyžaduje. Díky bohu, že většina lidí neuvažuje tak jako vy.

jmlc*

díky Bohu? to je recese?

ria*
hodnocení

0x

Takové vymoženosti, jako, že děti nejlépe až od 30 jsou opravdu vymožeností dnešní doby a zase jen "lidí" každé zvíře, jakmile dospěje do plodného věku se do toho vrhne.. Takže pokud jste oba spokojení, nevidím v tom problém, babička si zabrblá, ale až uvidí miminko, nevydrží... Otázka péče a výchovi je pak něco jiného...

doplněno 03.08.14 21:39:

ta oprava otázek by měla být delší, takže se omlouvám, "výchovy"

kosbeck
hodnocení

Spíš mě zajímá jak je to s tím rodným listem, můžu být napsán jako otec i když mi nebylo 18?

Předem díky za odpověď.

hou

Je jedno, kolik je otci let. Je otec a proto je napsán v rodném listě.

scorik

Přesně tak. Dcera otěhotněla v podobném věku (otec na tom byl podobně) jako je tento chlapec a samozřejmě v rodném listě zapsaní jsou. Tohle nemá vůbec co dělat se zletilostí. A jen dodám, že střední školu oba normálně zvládli bez obtíží a stali se z nich dobří rodiče. Což často nejde prohlásit o mnohem starších rodičích. A moje vnučka? Je nádherná a jsem moc rád, že ji mám, i když sám nemám ještě ten klasický dědkovský věk :)

skye*
hodnocení

0x

Rozhodně tady nebudu řešit, zda potrat nebo ne, to je vaše věc, respektive hlavně věc tvé přítelkyně, protože to ona rozhodne o tom, zda si dítě nechá. A evidentně si ho nechat chce. Co ale opravdu nechápu - ty jí opravdu věříš, že je dítě tvoje? Jistě, může být, ale sám jsi napsal, že jste si při sexu dávali pozor. Co to znamená? Měli jste kondom? Nebo ti jen řekla, že bere antikoncepci? Nebo se konalo oboje? Pokud jsi měl kondom, opravdu jí to věříš? Navíc potvrdit s jistotou těhotenství do tří týdnů také není úplně běžné. Nenapadá tě, že má dítě s někým jiným - třeba neví s kým, nebo onen muž dítě nechce, tak jako otce označila tebe? Protože ví, že i jako nezletilý máš vyživovací povinnost, respektive tvoji rodiče, dokud nevyděláváš. Věř mi, že za pár let to budeš vidět jinak. Nyní jsi možná nedšený, ale vždyť ty tu ženu ani vlastně neznáš! Byl jsi s ní pár dní, jednou jste měli sex a hned jí všechno věříš? Co když dítě není tvoje? Víš o tom, že po určité době není možné popřít otcovství a budeš třeba 26 let platit na cizí dítě a neuděláš s tím nic? Zásadně ti doporučuji udělat test otcovství. Nejsem si jistá, zda to jde ještě před porodem, ale i kdyby ne, tak každopádně po porodu ano. Pokud bude dítě tvoje, dobře, je fajn, že se k němu budeš hlásit a jsi zodpovědný. Ale pokud otec nejsi (a promiň, ale skoro sázím na to, že ne), tak si přece nezkazíš život a to ještě cizím dítětem. Nebuď idiot! (omlouvám se za výraz, ale jinak to nešlo).

dwp

Otcovství lze zjistit i před porodem, ale to se u nás neprovádí, pouze ve zvlášť oddůvodněných případech (jde o možné genetické anomálie, tr. činy atd...). Tedy náš otec do toho nespadá. Bude si muset počkat, až se mimčo narodí.

stirecek*

to mně připomíná mého kamaráda...měl první rande s jednou známou a hned mu dala. Za měsíc byla svatba a dodnes platí, již přes dvacet let, nemalé výživné. Dítě samozřejmě není jeho, nemohl jsem mu to říct, vím čí je, ale on stále žije v domění, že má syna. Nutno říct, že co se jeho žena vrátla z porodnice, začali se rozvádět :)

Znám obodobnou verzi, ale s mládětem mladý asi tolik jako má tazatel...

K testům to nakonec dohnali rodiče mládého nadšeného tatíka neb se jim modrooký blondák u dvou hnedobruneťáků nezdál...už jen z principu finančních naroků ...po trošce řevu matka doznala kdo pravý otec je...inu kdo chce kam...

Nicméněně hesl děti by neměli mít děti je zde víc než výstižné...

Ten človíček je bud mimo realitu anebo je to prostě dítě...

Ale třeba to bude štastný pár, se štěstným děckem... kdo ví třeba se dotýčný jednoho dne vrátí a vše nám osvětlí :)

hodnocení

0x

Všechno nejlepší do života a ať Vám ta láska dlouho vydrží. Ale zase na druhou stranu, vzdělání nemáš dokončené, práci nemáš, ta brigáda taky nebude napořád.

cabas*
hodnocení

0x

Chlapče,chlapče,jestli nejsi slabého ducha,což znamená-debil,dement-,tak jsi naprosto nevyzrálý,ůplně mimo mísu pubescent,který nemá vůbec žádnou šajnu co je to reálný život,protože cos napsal,se vymyká normálnímu provozu 16ti letého kluka,který touží hlavně být zapsán v rodném listě a těší se na zásypy mezi nohy.Každý jsme jednou museli začít s milostným životem,ale tak nějak normálně,ale tebe to zasáhlo nebývale silně,protože -normálně- v 16 se chodí na dýzi,štelujou se mopedi a skůtřiky s kámošema se chodí za hospodu na pívo a hlavně se proháněj holky,čím víc tím líp a ne že se přilípnu na první,skoro už vyzobanou slunečnici o které to tu už bylo řečeno,co je to asi zač a já být tvým fotrem,tak né,že tě nechci vidět,ale dostal bys do držky,až by ti tekla červená,protože takhle si zkur-vit život může jenom dement a rodiče by měli rázně zakročit,poněvač jsi ještě nezletilý a -SERVÍRKU-hnát svinským krokem zpátky na slovač a po porodu si nechat okamžitě udělat genetické testy.

Za tuto krutou pravdu budeš nejednou osobou "sežrán za živa" ...

kosbeck
hodnocení

To se Vám to říká, když pišete za monitorem, ale ja k te osobě něco citím, na testy pujdu ale věřím ji.

lidus*

"cabas" sice to šlo napsat i jinak ale proč si stále brát servítky, máte 100 bodů.

doplněno 04.08.14 09:46:

Byla bych docela ráda, kdyby jste za 5 let napsal, vidím to tak, že děvčeti ujížděl vlak-dost možná těhotná byla už před vámi a našla prvního blba co se chytil. Do rodného listu vás zapíší v tom problém není. První sex-první dítě, jestli to tak půjde dál, potěš pán Bůh.

stirecek*
Možná ani sama neví, s kým to má :)

hodnocení

0x
Zdá se, že autor otázky se jen potřeboval vypsat, tak jako v jeho mnoha dalších otázkách podobného ražení...

kosbeck
hodnocení

0x
Ano. To je hezké. Ale kdybych si měl vybrat mezi vychovou dítěte s přítelkyní a životem normálniho 16 letého studenta tedy chlastat a hulit - já mám jasno a dam přednost tomu rodinnému.

agathexp*
hodnocení

0x
To, ze je hloupost si to miminko nechat uz bylo receno, takze se nebudu obtezovat.
Ukazu ti ale neco, co se muze hodne lehce stat.
Holku znas chvilicku, kdyz jsi s ni byl, tak jste se oba chovali jak nejlip umite, abyste udelali dojem atp.. Co kdyz za par mesicu zjistis, ze vlastne vubec neni takova, jaka sis myslel, zacnes na ni byt alergicky, ona na tebe a budes s ni muset zustat, protoze spolu mate decko? A pak z toho budou jenom problemy.
Zamysli se nad tim i z te druhe strany. ;)

hodnocení

0x

Mému bratrovi se něco podobnéhop stalo před nějakými třiceti lety. Jenže on, to nesl velice špatně, protože tu slečnu znal jen tak, jak se ona przentovala, ale ne tak jaká skutečně byla, což on si uvědomoval. Jednou byl v hospodě a když začaly padat opilecké slzy, vyprávěl to neznámým chlapům u stolu, aniž by jmenoval, sklidil salvu smíchu. Chlapi se ho zeptali, jestli to nebyla Anička, Pepička nebo jak se jmenovala. Vyšlo najevo, že takhle ta dotyčná má rozracovaných několik chlapů. Od té doby brácha je věrnější než Džulbars a taky nechlastá. Škola života je nejtvrdší.?-D

hodnocení

0x

no řekl bych že sis teda slušně naběhl je ti 16 řek bych že nic nemáš možná jen sny a v době kdy kluci tvýho věku začínaj žít a užívat si tak ty si takhle zazdíž život s náhodnou známostí no přeju ti aby ti to snění vydrželo co nejdýl než přijde realita všedních dnů která ti nakope tu tvou mladou a najivní prd..l;), ;)

mcmen
hodnocení

0x

Proč bys nemohl být v rodném listě. Ty povídačky a doporučení potratu jsou vážně legrační :D Nikdo se tady napotrat neptal tak si rozumy nechte pod čapkou.

Školou života holt musíme projít všichni. To se jinak nedá. Někdo ve 30ti nekdo už v 16ti., nekdo na kole, jiný pěšky a někdo v mercedesu. To už tak prostě je.

hahanaj*
hodnocení

0x

hezké pohádky... fakt jo ... je jich tu čím dál víc

martinaa*
hodnocení

0x

Pro ty, co zde píší, jaká hloupost je si mimino nechat, mám jen jedno označení, a to blboni. Sorry.

Proč by měla chodit zdravá 26letá žena na potrat, který je sám o sobě velmi rizikový a hrozí, že už nikdy děti mít nebude, ať už to bylo jakkoli? Vzpamatujte se. On je sice polodítě, ale jí už dávno není 16 let.

Samozřejmostí je ovšem test otcovství, který potvrdí, že je dítě opravdu tazatele.

madla*
hodnocení

0x

To jsem zase něco přečetla. Chlapče, takhle si zkazit celej život už od mládí. Poprvé jsi byl s ženskou a už je v jiném stavu? Jak to chceš živit, servírku slovenu, dítě, sebe? Kde budete bydlet, ona dělat nebude. Ta byla možná v jinym stavu, už když s tebou spala, člověče ještě budeš živit cizí dítě. Čekala na tebe, protože ví, že jsi mladej blbeček, kterej jí na to divadýlko skočí, apon nějakej blb kterej se bude starat. Já bejt tebou, tak bych jí řekla, aby šla na potrat dokud je čas! A běž tam s ní, abys měl jistotu, že tam opravdu byla. Vždyt ty ještě chodíš do školy a už chceš bejt táta? Já se nedivím babičce, já bych taky byla na mrtvici, podívej já tě vůbec neznám a je mi taky z toho zle. Ženská a neví nic o antikoncepci, nechá se zbouchnout školákem, má vůbec zdravej rozum? Já ti povím moje dcera je vdaná, mají miminko, chlapečkovi je přes rok, máš vůbec páru co to stojí? Zeták dělá jako šroub a jsou skoro pořád bez koruny, to ještě neplatí nájem, bydlí u mě v domku. Jenom ty plínky a výživa jak je drahá, denně čestvý masíčko a zeleninka polívčičky, oblečení, sami si nic nekoupí všechno jde na jídlo, věčně řeší finance a ty starosti s tím malým, zaplat pán Bůh je zdravý. Vezmi rozum do hrsti a věř těm, co ti dobře radí, protože mají zkušenosti. Hned zítra zajděte na gynekologii, ona ani nemusí být v jinym stavu, bůh ví co to na tebe hraje za habadůru. Držím palce.

hm*
hodnocení

0x

Souhlasím se @skye.

Podívej se na film "Krajina s nábytkem" (český film s Vladimírem Javorským).

jmlc*

přesně na tento film jsem si vzpomněl při prvních řádcích.. jenom název jsem nevěděl...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]