Nejste přihlášen/a.
Za zahradou máme alej kaštanů a letos se jich urodilo opravdu velmi mnoho.
Nevíte někdo, na co by se daly použít?
Nemyslím tím zvířátka z kaštanů a špejlí
U nás je nosíme do ZOO nebo do obory divokým prasatům. Každý rok si dávám pod polštář do plátěného pytlíku 30-5O kaštanů.
Ivzez kdysi dávno o tom mluvila Květa Fialová, prý ruší negativní energii a zaručují lepší spánek, ještě říkala něco o tom, že podle toho jak jsou za rok seschlé se pozná kolik té negativní energie navázaly do sebe, prý jich pod polštářem má být nejméně tolik, kolik má ten člověk roků. Ne, že bych tomu věřila ale můj hodný muž je od té doby každoročně nasbírá, tak jsem ušila pytlíky z rukávů starého trička a pod ten polštář si je dáváme. Pravdou je, že každý je máme za rok vyschlé jinak, manželovi jsou sice seschlé ale ty moje jsou jakési vrásčité.
Sbírali jsme kaštany s dětmi z MŠ a dovezli je pak panu lesníkovi. Nebo si pro ně přijel, když jich bylo opravdu hodně. Měl je do krmelců pro zvěř na zimu, jedí je srnky i divoká prasata. Také žaludy jsme sbírali.
Za to nám pak každý rok dal pěkný stromeček na vánoční besídku. Jaga.
Babička také dříve nosila kaštany po kapsách, nebo na nich spala. Ale vzhledem k tomu, že ve své blížící se devadesátce neví o světě vůbec nic /nejtěžší forma Alzheimera/, myslím, že jí asi příliš nepomohly. Takže - kdo ví...
V soudední vesnici je hajnej,který každý rok vykupuje žaludy a kaštany od dětí.Ty chodí a sbírají je,pak mu je odnesou a on jim za to dá pár korun.Určitě na tom nijak extra nevydělají,děti tůhle dostali za 10 l kbelík 50 kč,ale mají radost z každé "vydělané" koruny a hajnej má pak zase v zimě co nosit zvířatům do lesa.Nenašel by se někdo takový i u vás?
Používám kaštany spoustu roků,dávám je v plátěném pytlíku převázaném nití pod poltář.Má se dávat tolik kaštanů kolik je roků,plus 1 navíc.Měly by pohlcovat negativní energii,hlavně proti nachlazení a nasávat škodliviny z těla.Je fakt,že co si je dáváme pod polštář,tak jsme výjimečně nachlazení,případně v době chřipek ji nemáme,spíš jen lehká rýma,atd.Jeden rok jsme kaštany prošvihli,už nebyly a chytli jsme kdejakou virozu.Čili věř a víra Tvá Tě uzdraví,ale u nás to funguje.Někdo si je dává na noc k nohám,já si občas dám večer ruce na ten pytlík a "hrabu" ho,i to uklidňuje.Mělo by se i líp usínat či spát,ale v tomto to na mně nefunguje,se spaním mám problémy pořád.Ale to hrabání v nich mně uklidňuje.Měly by se vyhazovat na jaře,ale já je nechávám dokud nedám nové.A je s podivem,že nejsou vyschlé.Takže letos už je pod polštářem mám,už 68.Zdravím všechny.J.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.