Dobrý den, jeden z mých velice oblíbených serverů je psychologie.cz. Ne ani tak pro samotné články, ale pro diskuzi pod nima. Před několika dny jsem našel vcelku zajímavý názor, škoda jen že se k němu někdo nevyjádřil. Co na něj říkate? "hmmm zajímavý článek a postoj, bohužel však v dnešní době již trošku nepoužitelný. Žijeme v těžké době, v době, kde se prosadí jen nejlepší z nejlepších. Dále pak žijeme v době plně globalizované a zde je těžší než kdy jindy, obhájit své jednání. Tyto a mnohé jiné faktory pak vedou k nové formě introverze tzv.syntetické. Vzniká jako nejednoduší reakce na odmítnutí společnosti,neúspěch, zklamaní, nedostatek sebevědomí apod. Jevy vyznačující se také fenoménem "i am not good enough" . V takovém případě pak i extrovert, opouští svět okolní společnosti, která jej nedokáže, nebo nechce přijmout, a najde si něco, v čem nebude nacházet vzdor. Když to přeženu : odmítly mne dětí ve školce, nechtěli si se mnou hrát, tak kašlu na kolektiv, budu si hrát sám s vláčky, později si uměle najdu zálibu v knížkách, filmech, sportech kde není vyžadována týmová spolupráce apod. Lidé si zde velice často vytvářejí syntetické štěstí a náhražky sociálních vztahů v té míře v které je mají vrozeny."
Je pravda, že spousta mladých lidí se zavírá před životní realitou u počítače, kde si vytvářejí svoji virtuální realitu, sami podle sebe. Na druhou stranu je to možná lepší, než žít podle "západních vzorů", bez uznávání autorit, na alkoholu a fetu, živit se krádežemi...
To, že se spíš prosadí právě ti nejlepší, vidím pozitivně. Je to tak dobře. Chtěli byste snad, aby se prosazovali průměrní nebo špatní?
A stejně tak naopak si myslím, že právě v globalizované době je snadnější než jindy obhájit své jednání. Přinejmenším je možné se obhájit před daleko větším množstvím lidí než v době, kdy se člověk nedostal a neviděl dál než za humna své vesnice.
Dál jsem to nečetl, na to, že je 23 hodin večer, je tam na mě příliš mnoho cizích slov.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.