Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psychologie.cz- zajímavý komentář

Od: petr50 odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, jeden z mých velice oblíbených serverů je psychologie.cz. Ne ani tak pro samotné články, ale pro diskuzi pod nima. Před několika dny jsem našel vcelku zajímavý názor, škoda jen že se k němu někdo nevyjádřil. Co na něj říkate? "hmmm zajímavý článek a postoj, bohužel však v dnešní době již trošku nepoužitelný. Žijeme v těžké době, v době, kde se prosadí jen nejlepší z nejlepších. Dále pak žijeme v době plně globalizované a zde je těžší než kdy jindy, obhájit své jednání. Tyto a mnohé jiné faktory pak vedou k nové formě introverze tzv.syntetické. Vzniká jako nejednoduší reakce na odmítnutí společnosti,neúspěch, zklamaní, nedostatek sebevědomí apod. Jevy vyznačující se také fenoménem "i am not good enough" . V takovém případě pak i extrovert, opouští svět okolní společnosti, která jej nedokáže, nebo nechce přijmout, a najde si něco, v čem nebude nacházet vzdor. Když to přeženu : odmítly mne dětí ve školce, nechtěli si se mnou hrát, tak kašlu na kolektiv, budu si hrát sám s vláčky, později si uměle najdu zálibu v knížkách, filmech, sportech kde není vyžadována týmová spolupráce apod. Lidé si zde velice často vytvářejí syntetické štěstí a náhražky sociálních vztahů v té míře v které je mají vrozeny."

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Na každém šprochu...

Je pravda, že spousta mladých lidí se zavírá před životní realitou u počítače, kde si vytvářejí svoji virtuální realitu, sami podle sebe. Na druhou stranu je to možná lepší, než žít podle "západních vzorů", bez uznávání autorit, na alkoholu a fetu, živit se krádežemi...

hodnocení

0x

To, že se spíš prosadí právě ti nejlepší, vidím pozitivně. Je to tak dobře. Chtěli byste snad, aby se prosazovali průměrní nebo špatní?

A stejně tak naopak si myslím, že právě v globalizované době je snadnější než jindy obhájit své jednání. Přinejmenším je možné se obhájit před daleko větším množstvím lidí než v době, kdy se člověk nedostal a neviděl dál než za humna své vesnice.

Dál jsem to nečetl, na to, že je 23 hodin večer, je tam na mě příliš mnoho cizích slov.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]