Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dnes jsem se byla zeptat na brigádu na místo servírky. Provozní řekl, že mě přijme ihned po našem pohovoru a ukázce životopisu.
Chtěl však po mě svůj občanský průkaz, který si vzal nějaký kluk, který pro něho pracuje vedle v hotelu, dělá tam prý recepčního, avšak prý i jako tiskárna a formality pro tuto restauraci. Klíče od restaurace mají všechny tři okolo, které se znají.
Ovšem dala jsem svůj občanský průkaz z ruky, a když s tím ten pán odešel, tak jsem z toho měla špatný pocit.
Brigáda na smlouvu není, je jen "ze začátku" na brigádu, tudíž budu dále vedena na Úřadu práce. Avšak každá práce, byť brigáda je pro mě dobrá. Říkal, že pan majitel je někde v Moskvě už dlouho, a že se o tuto restauraci, i o další stará tento pan provozní, který chtěl po mě ten občanský průkaz, a podepsání o dohodě práce.
Avšak se bojím, když ten kluk s tím občanským průkazem na pět minut odešel, zda-li si ho neofotil, a nemůžou být z toho třeba později nějaké maléry, o kterých já nebudu vědět. Děkuju předem za rady. Hezký večer.
Dobrý den, když jde o práci, tak bych to asi také podstoupil. Ale stalo se mi, že mi Ferda, který v Ústí na magistrátu tiskne a zatavuje rybářské lístky řekl, abych mu tam nechal občanský průkaz a přišel si za půl hodiny, no tak jsem mu řekl, že půl hodiny to má do autosalónu Mercedes, nebo co? Chvíli byl hnusnej, ale pak byl v pohodě.
Předpokládám, že provozní nechtěl svůj OP, ale Váš. Já bych OP sice také předložila, ale trvala bych na tom, aby si z něj zaměstnavatel opsal údaje v mé přítomnosti.
Pro všechny případy připomínám, že DPP musíte oznámit a doložit ÚP nejpozději v den nástupu do zaměstnání. Jinak by Vás ÚP musel vyřadit z evidence a musela byste si sama hradit zdravotní pojištění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.