Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebuji poradit.Můj přítel pracuje ve fabrice,má náhlášenou dovolenou již 14 dní.Dne 22.4 a 23.4 ,jedeme s klukem na příjímaci zkoušky a dnes mu jeho mistr řekl že žádnou dovolenou nedostane.Dá se s tím něco dělat?Jak se asi to dítě na tx přijímačky má dostat.Děkuji
Je to nepříjemné, vím. Nevím, jak je ta škola daleko od Vašeho bydliště, ale buď ho tam dovezete autem Vy, nebo pojedete vlakem, autobusem. Dcera veze mého vnuka také na přijímačky autem sama, hodně daleko, až na Moravu. Její manžel rovněž nemůže.
Prostě, všechno se dá nějak vyřešit. Případně i, pokud ze synovy školy jede na stejné přijímačky do stejné školy víc uchazečů, dohodnout se s některým, zda by ho s sebou nesvezli. Vždycky je nějaká možnost. Ještě mě napadlo,poprosit synova otce.
Aby kvůli nějakým překážkám se kluk neúčastnil, byla by veliká škoda. Tak to nějak jistě vyřešíte, možností je opravdu víc, ne jen ta jedna. Tak hodně štrěstí u připímaček, ať se dostane, kam chtěl. Jaga.
doplněno 18.04.14 06:46:Ještě mě napadlo: pokud třeba nemáte řidičák, zkusit poprosit nějakého známého o zavezení. Ať už Vaším autem, nebo jeho.No apak se s ním finančně vyrovnat. Je fakt plno možností. Taxík - ale to už by asi bylo hodně finančně náročné.
Čerpání dovolené určuje podle zákoníku práce zaměstnavatel. Pokud zaměstnavatel Vašemu příteli nepřislíbil dovolenou písemně (nepotvrdil mu vypsanou žádanku o dovolenou), nenaděláte s tím nic.
Patnáctiletý syn zvládne jet k přijímačkám sám, případně jej můžete doprovodit Vy. Pokud přijímačky složí, bude muset do školy dojíždět každý den.
doplněno 18.04.14 20:34:PS: Předpokládala jsem, že je škola v okolí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.