Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Testování léků?

Od: anonymous* odpovědí: 4 změna:

Ahojte,ráda bych se zapojila do testování léků,nejen kvůli vysokým odměnám,ale i abych měla možnost pomoci lidem,kteří to potřebují.Nevíte kde se léky testují.Popřípadě máte nějaké zkušenosti?Rady či tipy?A vy jste pro nebo proti?Díky.An

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Jste zdravá? Jistě chcete být i dál, peníze nejsou všechno. Mimochodem kde se za vstup do testovacího projektu platí? Několikrát mi lékař tuto možnost nabídl (moje nemoc a testování nového léku na ni) a nebyla za to ani koruna (on zaplacené jistě dostane).Jsem PROTI.

hodnocení

0x

Jsem přesvědčená, že vy jste prodělala jen pár chřipek a angín. Vůbec si nedovedete představit, co to je, když vám vysadí ledviny nebo játra nebo něco úplně jiného. Neléčitelně, na zbytek života. A když se vám to stane, bude to vykompenzované pouze tím, že jste si koupila, za tu finanční odměnu, pár triček. *zed* Přece nemůžete být tak hloupá!

joudic*
hodnocení

0x

Tak se podelim o zkusenost. Testovani obycejneho leku je ok, napriklad antibiotika v mem pripade (vetsinou je to pouze lek, kteremu uplynula ochranna lhuta 10 let a muze jej zacit vyrabet i jiny vyrobce nez ten, ktery lek uvedl do obehu, cili je to identicky lek jako original, ale klinicke testy jsou nutne tak jako tak) cili to, co si zdejsi radci predstavuji jako z horroroveho filmu, takovy horror neni :)
Jsou 2 skupiny a jedna jeden vikend dostane placebo a druha dostane pravy lek (pristi tyden se to obrati) a co 1-2 hodiny vam odebiraji krev, cili vam do ruky nacpou tlustou kanylu s "kohoutkem". Samozrejme tomu predchazi velka vstupni prohlidka vcetne natoceni EKG apod (aspon se clovek, kteremu zmerili maximalne tlak na preventivni prohlidce u obvodaka dozvi, jak na tom je... dost lidi nepustili, protoze se jim nehodili do vzorku lidi (pripadne ti lidi lhali o sve diagnoze, kvuli 5ti tisicum :) ).
Bylo to peknych 5000Kc za 2 vikendy (asi pred 10ti lety), premluvil me kamarad, ktery tam nechtel jit sam, ale uz bych do toho v zivote nesel, za 1. jsem se nevyspal a ta kanyla byla "fakt parada", kor kdyz mi ji museli zavadet vickrat, a jedna se sestricek mi to narvala presne do ohybu ruky, cili jsem s tou rukou nemoh nic delat, porad stojite polospici ve fronte na odber krve (bylo nas cele patro nemocnice).

Easy money, ale tak zadarmo to nebylo (to cele okolo bylo tak neprijemne, ze ted by mi museli dat tak 50tis abych tam sel znova si nechat znicit ruce :) ... Jsou v praze na smichove a zacina to nejak na "I..." (I jako Ivan), nekde okolo ulice Jindricha Plachty.

doplněno 02.04.14 15:58:

btw. takova romantika, jak pisete to neni, pomahate jen farmaceuticke spolecnosti vydelat na leku, ktery doposud nemohla vyrabet diky ochranne lhute :-P

monika123*
hodnocení

0x

Farmaceuticky prumysl je jedna velka "fabrika", kde neni dulezite zdavi, ale nemoc. Pokud jde o zivot, ano, clovek zkusi vse mozne i nemozne a do urcite miry se to da pochopit. Problem je v tom, ze vsechny leky maji nezadouci ucinky, takze farmacie, leky, lekari apod. leci vzdy a pouze priznaky. Pricinu nikdy. Ta se leci jinak a hlavne leceni a chut se vylecit, zacina v hlave.

Pokud jste zdrava, nehledate nadeji a jde Vam jen o penize, ruce pryc od techto pokusu. Pokud chcete pomoci lidem, je dulezitejsi osveta, navstivit tyto nemocne a pomoci jim "ted hned" treba jen tim, ze jim nabidnete alternativy, povidani, pohlazeni, nakupy, jsou pecovatelske domy, zavazeni jidel, nakupy, osetrovatelky, ucitelky, obstaravani uradu, obc.pravni bezplatne poradny, kam se take obraceji lide s potizemi, ze nevedi na co maji pravo a na co ne atd. (nevim, co mate za profesi a co je Vam nejblize), ale urcite jim nepomuzete, pokud sama skoncite na dialyze :(

doplněno 02.04.14 16:05:

Mimochodem, na techto "pokusech" vzdy vydela jen farm. prumysl. A ze jsou "leky" jeden duvodu nemoci jiste vite :(

doplněno 02.04.14 16:10:

Lide se bohuzel naucili, ze je nekde jen trochu pichne a hned si vezmou tabletu. Jsme ovlivneni reklamou, ktera je 10x vyssi nezli na jine zbozi. Leky jsou dobre ano, ale podle me jako prostredek ke zjisteni a nalezeni "priciny" nemoci, muzeme jen doufat, ze pricinu najdeme drive, nezli nas lek totalne odrovna...jak se to rika?

Kdyz te nezabije rakovina, tak te zabijou ty leky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]