Nejste přihlášen/a.
Dnes mi kolegyně v práci říkala, že byla reklamovat džíny, protože se ji po půl roce nošení prošoupali mezi stehnama. Reklamaci ji uznali. Prý i kdyby se to stalo 2 dny před koncem reklamační lhůty, tak to musí prodejce uznat. Co si o tom myslíte či setkali jste se s tím? Mám docela drahý Mustangy a teď po roce a půl nošení definitivně praskli. Příjde mi divný, že se toto dá reklamovat.
Dobrý den, nosím džíny od dětství (takže už poměrně dlouho) - ovšem, ne ty stejné. Ještě jsem si je nikdy na stehnech neprošoupal. Jaké stehna má ta Vaše kolegyně? Třeba bude problém tam.
A je fakt, že reklamovat prošoupané džíny bych nešel. Zdravím!
doplněno 03.06.14 04:52:P.S. Kdo nakupuje na tržnici, tak si nemusí dělat starosti s reklamací .
Podle nového občanského zákoníku - pokud se závada na jakémkoliv výrobku objeví do 6 měsíců od koupi,jde o chybu na straně výrobce a prodávající vyřídí reklamaci kladně. Po této době musí spotřebitel prokazovat,že se jedná o chybu výrobce.
Pokud máte zájem o právní stanovisko většího rozsahu,můžete se zdarma obrátit na naši pobočku Sdružení obrany spotřebitelů : makon@asociace-sos.cz
Prošoupané kalhoty, to není chyba pvýrobce ani prodejce, ale majitelčiných příliš masitých stehen, která při chůzi drhnou o sebe a látka se tak prošoupe. S podobným mnou zaviněným problémem bych nikdy do reklamace nešla. Stejně, jako bych třeba sama rozbila zip, nebo mi kalhoty praskly.
To evidentně nejsou chyby způsobené při výrobě, ale jde o nadměrné opotřebení a to způsobil - kdo jiný než zákazník.
Je dobré, když se člověk nebojí vadné zboží rozumně reklamovat, ale na druhou stranu by neměl být vyčuraný. To potom chudák výrobce. Jaga.
doplněno 03.06.14 07:47:Po roce a půl nošení máte už starou věc, zašila bych je a nechala bych si je třeba na opékání buřtů či vybírání brambor. Reklamovat takovou věc bych zaručeně nešla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.