Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mě, kolik se kde platí pachtovné za ornou půdu a trvalé travní porosty. Myslím si, že by tyto informace mohly být užitečné pro nejednoho vlastníka pozemků. Začnu hned u sebe: Plzeň-jih 2000,- ha + daň, výpovědní lhůta 1 rok.
K čemu to je, když se neuvede typ půdy, zatřídění, poloha ...? Platí nabídka/poptávka. 1200/ha čistého a myslím, že to tu už bylo. Mně to nic neříká jak se to platí jinde, to mám říct, že v Plzni mi dají víc?
doplněno 17.04.14 17:36:Já vás uklidním, tak jsem šáhl a vytáhl, mám to na 10 let, na délce závisela odměna + roční inflace (původně za nižší jen 5 let). Ale lze výpověď dohodou. Mně lhůta nevadí, obdělávat to nebudu mám toho i tak ještě dost a část mají ještě i myslivci.
Podívejte se na portály pro farmáře.
Buss má pravdu, platí se podle bonity půdy. Naše pole vychází průměr na 5000/ha, co je zdigitalizované platí si majitel daně sám ale pak mu je družstvo proplatí, co není platí rovnou družstvo. Na smlově je nějaké věta o tom, že částku podle něčeho navyšuje každý rok (nechce se mi smlouvu hledat). Výpovědní lhůta je minimálně 5 let, roční je nesmyslná (vyhnojíte pole a za rok můžete vyhnojovat jiné). Soukromník platí 5 500/ha ale daně neplatí, výpovědní lhůtu má také min. 5 let. Majitel platí daň z příjmu. Okr. Vyškov. Užitečné informace to pro vlastníka půdy nejsou, ani pole souseda není pronajaté stejnému družstvu za stejných podmínek, záleží jak se dohodnete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.