Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Děti a cigarety

Od: susenka* odpovědí: 12 změna:

Dneska jsem viděla žáka 7. třídy kouřit.. no upřímně se mi nelíbí, když kouří kdokoli, strašně mi to smrdí a nesnáším to, ale když kouří "malý" děcko, to je děs. Co se to pak bude rodit za děti, když rodiče budou kouřit už od 13-ti let?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Přesně takové děti jako se rodí i dnes. Nic vyjímečného. Kdyby kouřily AŽ od 13 let ...

lidus*

Pravda Usko, mohli bychom tu rozebírat co se rodí a bude rodit za děti když dívky berou HA od 15ti let. Kožní lékař říkal, že kojenecká dermatitida a atop (dnes je zázrak když se narodí dětě bez exému) je právě z důvodů té dlouhodobé HA matek.

daniell*
hodnocení

0x

13 ti leté dítě ... jo tak to je ještě dobré .. viděl jsem i mladší - kdyby "jen" cigarety bylo by to v "pohodě" ... bohužel mohl jsem být u výjezdu k 14 létému (ano ČTRNÁCTILETÉMU) chlapci který měl podle hlášení náhlou zástavu dechu a srdce .. po příjezdu na místo zjištěno předávkování MA (metamfetamin) známí spíš jako pervitin .. a takových je plno... ono by vás asi hodně překvapilo že skoro stejný počet dětí co kouří cigarety kouří i trávu ...

hodnocení

0x

Prvně jsem zkoušel v sedmi či osmi? letech,podruhé ve 14 a zůstalo mi to do cca 37 roků a už patnáct ,či šestnáct lket nekouřím!

5ekl bych,že dnes už to pro děti není tak moderní jako v dobách minulých,např za první republiky (před 2.sv.válkou) kdy toto bylo daleko běžnější.(např herec.Kovařík dle jeho slov kouřil pravidelně od sedmi roků! a dožil se pěkného věku!)

hodnocení

0x

Mentální postižení cikánů je způsobeno právě tím, že téměř všichni kouří od dětského věku.

daniell*

obávám se to by potom bylo příliš jednoduché .. tedy za to může výchova a upřímně asi i trochu genetika :D

joudic*

toz Alois :-D ...pokud to teda nebyla nadsazka :-D

popelka595*
hodnocení

0x

S tolerancí cigaret to je v ČR vůbec špatné, neboť prakticky neustále musejí nekuřáci ustupovat kuřákům skoro jakoby kouření bylo něco normálního a nekouření naopak něco velmi divného. Nemluvě o kouřících dětech, které se stávají závislými na nikotinu velmi rychle, a čím dříve se u nich kuřáctví rozvine, tím horší může zanechat následky na jejich zdravotním stavu. Znám plno lidí, kteří kouří cca od 12-13 let věku a jsou na tom kolikrát zdravotně velmi špatně (většinou mají silné astma, jeden známej ve svých 25 let prodělal infarkt atp), a tak snad raději ani nechci vidět, v jakém zdravotním stavu se narodí děti, jež přivedou na svět. Nechci tu ale kázat vodu, když jsem "teprve" před třemi lety přestala kouřit, přestože já nikdy "typický kuřák" díkybohu nebyla :))

hodnocení

0x

Vyzkoušet se musí všechno. Jen je na jedincích, jak výsledky vyhodnotí. Někdo toho nechá hned, jiný začne hulit a po pár letech bojovat se závislostí. Kouřil jsem také, ale pak přišel den, kdy jsem pocítil, že už kouřit nepotřebuji. A tak už nekouřím víc jak deset let... Má velmi tolerantní matka mi říkala: Klidně kuř, ničíš si jen své zdraví... *nevi*

joudic*

tak :) ja kourim od 14ti a taky nejsem typicky kurak jako @popelka595, rozhodne nebojuju se zavislosti jako ti co furt prestavaji nebo co a nedari se jim to, koureni mi chutna a dobra cigareta k pivu je jako tatarka+obloha k hranolkam :) snim to i bez toho, ale s je to milionkrat lepsi :) kdyz cigarety zrovna nemam nebo se treba v hospode nekouri, nic se nedeje

To ti přeji. Většinou ti odnauceni jsou velmi zaprisahli nekuřáci, i několik let, aby pak později např ve stresu do toho spadli znovu. Ne všichni :)
Můj táta rikal: kouřit jsem se odnaucil ve 13.
Ja to nikdy nezkusil, nedokázal jsem si oduvodnit proč bych to měl vůbec zkoušet :)
Když vidím kouřit cca 13tky tak bych je ztloukl, ale myslím ze to bylo i dřív. Jen hůře dostupné a tedy v menším měřítku. Ta nedostupnost by se měla pro děti zajistit. Včera jsem zahlednul článek, že policie něco podobného řešila.
doplněno 17.04.14 21:04: Ale taky jsou cigarety prodejné až od 18ti, ne?

Toto není problém policie, toto je problém náš, tedy naší společnosti!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]