Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych jít na vyšetření rakoviny tlustého střeva, ale prý mě tam musí poslat doktorka. Problém je ,že nemám dokončenou vstupní prohlídku ..asi 2 roky nazpět.Předtím jsem byl uděckého. Ta s prominutím čůza chce za vstupní prohlídku 400kč a krev. Může mě doktorka poslat na vyšetření i bez vykonané vstupní prohlídky?
pacourku,,teda tak silná slova to bych nechala na lékaři. Plašit člověka! Každý má nárok si zajít na vyšetření tlustého střeva. Tento rok se budou posílat i pozvánky na vyšetření. Bezplatně.Tak se nelekněte,jak ji dostanete i vy...
Sedí na mě téměř všechny příznaky už delší dobu a nedávno se mi objevila krev ve stolici, nechci s tím otálet..je mi 20 a vím že rakovina tlustého střeva se objevuje až v pozdějším věku, ale dnes je možné všechno. Nechci aby mi obyčejná doktorka zatrhla toto vyšetření jen proto, že u ní nemám vstupní prohlídku. Opravdu nemám čas na její kraviny a čekat půl dne mezi důchodci aby mi změřila tlak ,což si udělám sám i doma a otestovala Ph moči..
,,No musím vám napsat ,že nemáte zrovna vybraný slovník ,,luštila jsem ty poslední dvě slova a to sezení mezi důchodci též. Ale pokud se chcete nechat vyšetšit tak také musíte počkat ...nejste sám..kdo potřebuje lékaře. Každý chce být zdravý,,myslíte že starší lidé tam chodí zabíjet čas?Nakonec jste seděl takovou delší dobu doma ,,tak seďte i u doktora. Zduř! Nemusel jste chodit na kolonoskopii a dá se to vyšetřit i jinak a hlavně příjemnějším stylem.
teď se mi nechce lovit v zákoně, ale měla jsem za to, že vstupní prohlídka při převzetí do péče je hrazená zdravotní pojišťovnou? zpoplatněná je vstupní prohlídka při vstupu do zaměstnání. nemohli jste se vzájemně jenom špatně domluvit?
jinak jestli vás nepřijala do své péče, tak vám poukaz na vyšetření vystavit nemůže, protože jestli vás nemá v péči, tak vás nevykazuje pojišťovně. jestli vás do péče přijala, tak vám ji vystavit může, ale zase jestli vás nemá řádně vyšetřeného, tak k tomu nějak nemá důvod - nevidí zdravotní problém, proč by poukaz na vyšetření měla vystavit. nejlepší je se dohodnout přímo v ordinaci.
no a pak tady máme svobodnou volbu lékaře, takže jestli vás je doktorka čůza, celkem nemá smysl u ní být registrovaný. protože k lékaři byste měl mít důvěru, protože pokud ji nemáte, může docházet k omylům právě proto, že z nedůvěry některé důležité příznaky nemoci zatajíte nebo naopak zveličíte a obraz nemoci pak může vypadat úplně jinak... nemluvě o tom, že pokud člověk lékaři nevěří, stejně od něj hůř snáší rady a doporučení a jejich nerespektování taky případné léčbě příliš nepomůže
A co Vám brání zaregistrovat se k jinému lékaři? Já jsem tedy za vstupní prohlídku nic neplatila a to jsem praktického lékaře kvůli stěhování měnila už asi třikrát...Navíc pokud už je to takhle dlouho, tak máte rozhodně nárok na preventivní prohlídku, která je hrazena pojišťovnou. Takže si najděte jiného doktora a je to. A mimochodem krev ve stolici nemusí zdaleka znamenat hned rakovinu, ale třeba "obyčejné" hemoroidy. Tím Vám samozřejmě neříkám, abyste na vyšetření nechodil, ale spíše se asi lékař bude prvně ubírat tímto směrem.
Pokud se vám hodně nechce přes praktického, je skoro jisté, že pokud se objednáte k odbornému, a buď rovnou řeknete, že máte příznaky, ale ne obvodní doktorku, nebo prohlásíte, že doporučení jste někam zašantročil (pak budou chtít jen jméno doktorky, ale nijak se to neověřuje), že vás vezmou (leda byste padl na hodně neodbytnou sestru, ale ještě se mi to nestalo). Neříkám, že je to nejlepší varianta, ale někdy se tak člověk na něčem tak kousne... a lepší si takové vyšetření odbýt co nejdříve, než to zbytečně odkládat.
Moc se ale nemořte, ve vašem věku je mnohem a mnohem pravděpodobnější, že je to nějaká trhlinka - další příznaky jsou dost neurčité a při trávicích potížích vznikají trhlinky o to snadněji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.