Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
zdrceny kamarad mi volal, ze jeho slecna, ktera byla tak trochu na par noci (zdrzte se prosim nekteri hloupych pripominek) ceka dite a je ve tretim mesici. Muze to vypadat jako aprilovy vtipek, ale bohuzel neni.
Oni s ni nechce mit nic spolecneho do budoucna, natoz k tomu jeste dite.
Nekdo nejakou radu, treba i ze zivota?
doplněno 01.04.14 12:54:oprava, vyvarovani se prosim primoninek na holku na par noci...
Nebo lze po porudo neuvest otce?
když to není blbej vtípek, je to smutný...
ale co už, byli u toho dva, tak se budou starat dva, no... co naděláš...
Možná ještě není pozdě na interupci - nebylo by do věci to zvážit, ale je to fakt na poslední chvíli - tzn. do 12. týdne
Ale pokud si dívka dítě chce nechat, tak prostě kamarád bude celý život platit alimenty, co jiného...
Njo co poradit ... pokud nechce- tak jedině se dohodnout na interupci...ale co když dívka bude dítě chtít?
To se holt chlapec nevyvlíkne s povinností.
Škoda, že na to nemysleli před tím než spolu šli...jojo to je ta nezodpovědnost ...to není hloupá připomínka ,ale fakt.
Jo jo, nezodpovednost, ja jako novopeceny tatinek to taky tak vidim.
Napada me, co tak domluva na nepriznani otcovstvi, je neco takoveho? Jenze to by byla holka sama proti sobe.
matka dítěte nemusí uvést otce v rodném listě (otec neuveden), žádná práva na dítě, žádné alimenty. To si může dovolit snad jen nějaká mamina z velmi bohaté rodiny nebo snad v případě otce narkomana, bezdomovce. Kvůli alimentům ženy většinou otce uvedou
harry. proč by se ta "slečna" měla sama starart o dítě u jehož početí byli dva lidé? Ten malý, co se má narodit, to má těžké už teď. Natož až se vyklube na svět. Takže kámošovi nezbyde, než aspoň platit alimenty. Něco Ti ale povím. Víš, on ten život pro nás leckdy připraví tak neuvěřítelné příběhy, že by je ani v Hollywodu nevymysleli. Kamarádovi se třeba může stát, že se dalšího dítěte ve svém životě už nedočká. A možná jednou bude rád i za tohodle "nechtěnýho" človíčka.
"Otec neznámý" lze, ale to by holka byla úplně blbá - přišla by o výživné.
Jako táta toho nezodpovědnýho bych vzal řemen a za to že ho vůbec napadlo na dítě se vykašlat bych ho seřezal jak žito.
Když nechtěl dítě, neměl souložit.
Tak holt bude tatínek. Buď se o dítě postará a vychová ho, nebo bude platit výživné a holka bude muset najít lepšího tátu nebo ho vychovat sama. Nebo interrupce, ale kromě toho že v podstatě zabije zdravý dítě, tak to pro ní může skončit i neplodností a nikdy děti mít nebude. Nebo babybox, někdo ho vychová jako svoje. To je ale vůči vlastnímu dítěti podraz - zplodit ho a vykašlat se na něj. Ale lepší než ho zlikvidovat...
Každá sranda někdy končí. Děti jsou radost. Takže sehnat bydlení, kočárek, pleny.. A není to tak dávno, co se v tomto případě spěchalo se svatbou, aby to na nevěstě ještě nebylo moc vidět.
jak zde již bylo řečeno, slečna nemusí otce uvést. Po nějaké době si to však může rozmyslet. Asi by musela být úplně hloupá, kdyby na tohle přistoupila a nebo by musela být těžce ve vatě..
Každopádně vám/vašemu kamarádovi tuhle situaci ani trochu nezávidim. Stát se to mě, tak pěkně na slečnu zatlačím s interupcí dokud by to ještě šlo.
V prvni rade musi mit jistotu, ze dite je/bvude jeho. Tedy pozadovat testy otcovstvi. Je to hnusny, ale obcas jsou slecny docela vycurane.
pokud se potvrdi, holt alijmentu se nezbavi. Muze jen posilat slozenky a s ditetem nebyt vubec v kontaktu, a nebo se zapojit. To uz si musi rozmyslet on.
Holka by byla sama proti sobe, kdyby ho neuvedla jako otce - nikdy bych nic podobneho neudelala. Muzou se ted dohodnout ze ji bude davat penize bokem, ale co za rok, za dva, az si najde jinou babu a ty se to nebude libit? Pak holcina moc nenadela... nema povinost si ji vzit a zit s ni do konce zivota, nejsme v minulem stoleti, ale penizky holt sypat bude (pokdu se prokaze ze je otec).
přesně jak píšete. Otec neuveden -- dítě nemá nárok na sirotčí důchod po otci, nedědí po otci, neplatí výživné -- zde vzniká problém pokud by matka potřebovala dávky hmotné nouze, nemusí nic dostat (sama se připravila o zdroj příjmu - výživné)
doplněno 01.04.14 15:32:NOZ § 920 Výživné a zajištění úhrady některých nákladů neprovdané matce
(1) Není-li matka dítěte provdána za otce dítěte, poskytne jí otec dítěte výživu po dobu dvou let od narození dítěte a přispěje jí v přiměřeném rozsahu na úhradu nákladů spojených s těhotenstvím a porodem. Povinnost k úhradě nákladů spojených s těhotenstvím a porodem vznikne muži, jehož otcovství je pravděpodobné, i v případě, že se dítě nenarodí živé
(2) Soud může na návrh těhotné ženy uložit muži, jehož otcovství je pravděpodobné, aby částku potřebnou na výživu a příspěvek na úhradu nákladů spojených s těhotenstvím a porodem poskytl předem
(3) Soud může rovněž na návrh těhotné ženy uložit muži, jehož otcovství je pravděpodobné, aby předem poskytl částku potřebnou k zajištění výživy dítěte po dobu, po kterou by ženě náležela jako zaměstnankyni podle jiného právního předpisu mateřská dovolená
Odpověď je asi trochu mimo mísu, ale dotyčná slečna asi dítě chce. Já byla těhotná 2x a poznala jsem to do 14 dnů. Nezjistit těhotenství ve 3 měsících mi připadá dost mimo. Ale to je "kus od kusu". Že to nevěděla 3 měsíce nikdo nesežere.
Tím "nikdo" bych si nebyla tak jistá. Mnoho žen běžně menstruuje třeba do čtvrtého, pátého měsíce, a pokud je třeba silnější, nemusí první měsíce poznat vůbec nic.
doplněno 02.04.14 14:45:Chjo. To, že něco vím, ještě neznamená, že jsem to vyzkoušela na sobě. A taktéž, že Vy jste to nezažila neznamená, že to tak není.
Už jsem zde mnohokrát psala, že coby budoucí biologové jsme navštěvovali také gynekologicko-porodnické oddělení, a těchot případů, kdy žena při těhotenství běžně menstruovala, byly (na roční počet těhotných) stovky.
doplněno 02.04.14 14:46:A všimnout si opravdu nemusí, ať to chcete pochopit, nebo ne. U spousty žen probíhají první měsíce těhotenství tak nějak skrytě.
S dovolenim, nemate pravdu. Ze to tak probehlo u Vas neznamena, ze to tak bude u vsech, a menstruace i behem tehotenstvi je mozna a neni to zas tak vyjimecny pripad.
Ačkoliv muž, souhlasím s kolegou. Menstruace během prvního trimestru (a někdy i později) není nic neobvyklého. V naší rodině je to v podstatě tradice - zažila to tchýně i moje žena.
Verit a neverit muzete cemu chcete, doporuruji vsak ziskat vice informaci nebo rozhled, abyste pochopila ze ne to co je u vas je u kazdeho. Prsa vas muzou bolet i ze cviceni, nevolnosti mit nemusite a ani ostatni priznaky nemusi byt uplne jasne.
navic, muze byt v nejakem 9. tydnu (nikde nerekl ze je na konci 3m), nale to vy uz jste samozrejme 10 tydnu vedela ze jste tehotna...
OK, uznávám, že je to tam takto napsáno. Nicméně nesouhlasím s tím, že se tomu nedá věřit. Ty příznaky nemusí být nijak výrazné, a pokud žena jinak fuguje normálně, normálně menstruuje a nemá jiné potíže, nemusí o těhotenství tušit v podstatě během celého prvního trimestru a budete se divit - je to relativně často. Naopak je výjimka, že žena pozná těhotenství po 14 dnech. Stejně tak existují ženy, které necítí žádné porodní bolesti, ale to jsou také výjimky - řádově 1-2 % rodiček.
pb. Domnívám se, že s intelektem jsem na tom docela dobře. A přesto i já patřím mezi ženy, které do třetího měsíce neměly naprosto žádné příznaky těhotenství. A že jsem jich měla požehnaně. Bohužel až na jedno jediné vždy dopadly špatně - spontálním potratem. A u toho, které dopadlo dobře, jsem menstruovala do pátého měsíce, vůbec jsem nezvracela, neměla žádné mimořádné chutě, nic mě nebolelo, přibírat jsem začala až na tom čtvrtém měsíci a to velice málo (za celé těhotenství to bylo 8kg) A nebýt toho, že kvůli té řadě nepovedených těhotenství jsem byla stále pod dozorem lékařů, tak na to, že jsem těhotná bych přišla asi opravdu tak na konci třetího měsíce.
Na druhou stranu mám pár kamarádek, které věděly o tom, že jsou těhotné, již pár hodin po oplodnění. prostě to nějak "cítily".
Sebod, asi tak . Většina žen to pozná během prvních dvou měsíců, některé ihned, některé po půl roce...
Pb, nemohu si odpustit reakci, že je tady i hanba těch, co za každou cenu budou prosazovat pouze svůj názor, protože oni to tak zažili a každý, kdo tvrdí něco jiného, je mimo.
Milá "pb". Nemusím s druhým člověkem souhlasit, ale mohu si vyslechnout jeho názor a slušně na něj odpovědět. Bez slovního napadání toho druhého. Podívejte se, jak hezky Vám píše "Levlef" . Cituji:" S dovolením, nemáte pravdu". Pod ním je příspěvek od "kovis". Opět vedený ve velice slušném tonu. No, a pod tím je Váš příspěvek. Bez komentáře. To samé Vaše reakce na příspěvky od "Martiny". Opět, hned startujete. O mě se ani zmiňovat nebudu. Já Vám ležím v žaludku už dlouho. Vy mě taky nejste až tak sympatická, ale snažím se Váš názor respektovat. Zkuste i Vy respektovat to, že každý člověk může mít na stejnou věc jiný názor. Děkuji Sebod
Rada ze života? Napřed myslet (hlavou) a pak konat. Každý je, nebo by měl být, zodpovědný za své činy. Pokud je to chlap, tak se k tomu jako chlap postaví. Pokud není, tak bude hledat cestičky, jak se své zodpovědnosti zbavit. Ale jednou, až to bude nejméně čekat, se mu to vymstí. Tohle v životě funguje docela spolehlivě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.