Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna mobilního operátora

Od: alileta* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, řeším právě změnu mobilního operátora a váhám mezi Bonerixem a Mobilem od ČEZ. Momentálně mám předplacenou kartu u O2, téměř nevolám, SMS posílám minimálně (a když, tak z internetu), mobil mám především proto, abych byla dosažitelná pro členy rodiny a přátele. Nechci být nadále tlačena do neustálého dobíjení kreditu, který ani nestihnu vyčerpat.

Máte někdo zkušenosti se zmíněnými operátory, a kterého byste mi doporučili?

doplněno 01.04.14 10:55:

Prosím o názor popř. zkušenosti vás, kteří máte podobné potřeby, co se týká volání a posílání SMS. Chápu, že někdo si nedovede představit mobil bez internetu a balíček v ceně x stokorun měsíčně se mu zdá výhodný. Ale to není můj případ.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pausal
hodnocení

0x

Sama si protiřečíte. Nechcete kupovat kredit, ale paušál každý měsíc by jste platila? Být Vámi, tak zůstanu u kreditu přinejmenším do doby, než se Vaše priority ohledně volání či SMS nezmění. ČEZ má volání mezi ČEZ zdarma. Já mám T-Mobil za cca 400,- volání a SMS do Tmobile zdarma, 100min do ostatních sítí zdarma, bez internetu, s internetem je to za 450,- dá se ale vždy individualně domluvit s operátorem. Samozřejmě někdo má určitě lepší tarif, já hodně volám přítelkyni a tak se mi to vyplatí.

alileta*
hodnocení

Neprotiřečím si. Mobil od ČEZ má tarif "platím jak volám", kde nezaplatíte ani korunu navíc, Bonerix má tarif mini, kde je měsíční paušál 1,- Kč.

kissak*

Když jste u O2 proč si nevyberete paušál bez paušálu O2 Zero? Neplatíte žádné měsíční poplatky jen to co provoláte nic víc a nikdo Vás také nebude otravovat s dobíjením nebo vyčerpáváním kreditu z důvodů jeho limitu platnosti. Jen si musíte zjistit jaké poplatky Zero nabízí a porovnat je s již zmíněnými dvěma operátory.

alileta*
hodnocení

Protože tam je příšerná cena za minutu volání - oproti těm dvěma zvažovaným tarifům zhruba trojnásobná.

kissak*

To je v případě toho jaký tarif máte nastaven na kreditní simce, ale jak jsem psal podívejte se na ceny volání při tarifu O2 Zero a porovnejte s ostatními.

alileta*
hodnocení

Takže tady je porovnání:

měsíční platba/minuta volání/SMS

O2 Zero ... 0,00/5,90/1,90

Mobil od ČEZ ... 0,00/2,20/1,20

Bonerix ... 1,00/1,90/1,50

Za mě: O2 Zero nebrat!

kissak*

pak je to jasné :-D

alileta*
hodnocení

Jasné to je. Ale neřeší to dilema, zda Mobil od ČEZ či Bonerix.

Cenově se příliš neliší, ale mám na mysli služby operátorů, přístup k zákazníkovi a pod.

Proto jsem se ptala na zkušenosti moudrých rádců.

vosikac*
hodnocení

0x

Po zrušení zaměstnaneckých tarifů používáme v rodině Bonerix s tarifem "Mini" (25kč/měs.) - až 6 čísel s voláním mezi sebou zdarma + pracovní volání zdarma. Osobně platím za 2 tel.čísla (já a syn), SMSky nepíšeme nebo minimálně, voláme si kdykoli zdarma, máme oba internet v mobilu a měsíční faktutru na tyto dvě čísla platím max. do 300kč.

doplněno 01.04.14 14:48:

U Bonerixu vše řeším přes internet ;)

stejmar*
hodnocení

0x

nedavno jsem šel do mobilu od ČEZU,tři čísla v ČEZU zdarma,vybral jsem si číslo z deseti možných,platím z účtu na netu a jen co provolám a propíši,max.spokojenost

hodnocení

0x

Já koukám na ten Bonerix a mám pocit, že to není pro každého, jako je obvyklé. Pro vstup požadují, aby dotyčný byl již zákazníkem O2 a navíc vstoupil přes prostředníka - zaměstnavatele nebo nějakou organizaci se smlouvou s 02. Nebo se mýlím a je to "obyčejný" virtuál?

doplněno 01.04.14 18:11:

Chápu to tak, že vstup k Bonerixu je možný se SIM od O2 a přes někoho, kdo má už smlouvu u O2 (i příbuzná osoba)?

doplněno 01.04.14 18:13:

myslím SIM jako předplacenka (případ tazatelky)

vosikac*

Je to možné... Měli jsme zaměstnanecké tarify od O2 a převzal to Bonerix.

hodnocení

0x

Osobne bych si vybral verejneho operatora nez sediveho operatora (ceny najdu skoro stejny).
Par sedivek uz muselo menit podmonky a obcas s tim meli lidi starosti.

doplněno 03.04.14 14:27:

Dneska uz je clovek hodne rozmlsanej; ted mam One Mobile (dohoda na 1) a jinak bych uvazoval o Centropol Telecomu (pausal za 1).

Kdo se bojí, nesmí do lesa.. Myslím, že naši slavní "veřejní" operátoři na lidi jako Vy, ještě stále hřeší.. Na "šedivkách" nic není. Taky mám šedivku a nemůžu si stěžovat. Bonerix neznám, ale co vím, tak s ČEZem jsou lidi také spokojení..

alileta*
hodnocení

Jestli o nějakém víte, sem s ním!

Moje zkušenost je taková, že když už se najdou srovnatelné ceny za volání, tak ale platíte měsíční paušál nebo vás alespoň nutí k utrácení, případně k častému dobíjení kreditu.

odoriktmobil
hodnocení

0x

Předpokládám kredit u TMOBIL roční platba 200 Kč

Pak stovky SMS z internetu zdarma a nikdo nepozná že to není z mobilu

U ostatních operátorů SMS z internetu k ničemu

Účet u VOIP Odorik a volam z domu za 0,60 Kč , paušál 0 Kč

Mobil je jen pro příjem. Pokud přece jenom potřebuji, využijí Odorik z mobilu a hovor je za 1,20 Kč

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]