Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde změnit pošta?

Od: nik000® odpovědí: 7 změna:

Je možné v rámci města, při stejné adrese změnit poštu doručovací? Popř. elektronicky?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

kam si necháte poštu poslat, tam přijde. to znamená, jaká bude adresa na dopise, tak tam dorazí

ohneta*

No tazatalka má myslím na mysli případ, kdy jsou ve městě dvě pošty. Ona spadá pod poštu A, ale chce aby ji doručovala pošta B. Alespon tak jsem to já pochopil. Podle mě změna učinit nelze, páš pošty mají rozdělené teritoria dle spádovosti. Ale možná se mýlím.

Já myslím, že se nemýlíte. Maximálně bych, myslím si, mohl zvolit, na kterou poštu si nechám doručit zásilky "poste restante".

hodnocení

Děkuji. Ano,to je můj případ. Nová pobocka. Blíže trvalému bydlišti. Když nejde,tak nejde!

doplněno 30.03.14 18:04:

Nejedná se pouze o dopisy,ale hlavně balíky.

ohneta*

No, jediné řešení nejspíš je nechat si posílat balíky jako Balík na poštu. To si rovnou zadáte PSČ pošty, na které si ho chcete vyzvedávat.

cervenamrkev
hodnocení

0x

Tam kam spadáte, je dodávácí pošta a též je určená ukládací pošta. Pokud Vám něco nevyhovuje na vyzvednutí zásilky a chcete docházet na nějakou Vám třeba blíže u práce poštu, zažádejte si o změnu ukládací pošty tzv. ZUP. Změnu si můžete vybrat i na jenom určité zásilky, podle svojí volby. Doručovatel učiní pokus o doručení na určené adrese, ale pokud nikoho nezastihne, vhodí Vám do schránky oznámení, že na Vaší jiné vybrané poště tu kterou zásilku máte uloženou. ZUP nelze zvolit na obyčejnou listovní zásilku, protože ta se vhodí přímo do schránky, leda by byla tak velká, že by se tam nevešla.

hodnocení

Děkuji všem za vyčerpávající rady!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]