Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, tak mě napadla myšlenka - jak budou vypadat a chovat se důchodci narozeni v rozmezí třeba 1990-2010?
Budou se babky na vesnici (jestli ještě vesnice budou) shlukovat se šátky na hlavách a s vidlema v ruce. Budou mít daleko od elektroniky a internetu? Neznáte třeba nějaké články tohoto tématu a jaké máte názory? Děkuji.
Hahaha,vždyť ani nevědí,jak vidle vypadají.Znají jen výhody,privilegia,obžerství,lenost,počítače,nevychovanost,sobeckost,zlo...
Wampíku, neštvi mě.
Přítel je 91, maká za tři a rozumí (pracovně) tolika věcem, co třicetiletí chlapi ne. I ty vidle mají asi troje..
No já jo, ale přítel je mladší .
No... má to pozitiva i negativa, takže mi to přej a bude to stačit.
Jejdá,Martííí,pardónJá myslel,že jsi starší
I tak to opravím,samozřejmě,že se nejedná o celých 100%
Teď nevím,zda mám závidět nebo naopak
Moje babička asi před 35 lety šátek nosila.A taky zástěru.Moje mamina je dnes skoro ve stejném věku a šátek by na sebe asi nevzala,myslím,že žádný ani nemá.Já myslím,že už to dnes ani moc není na těch vesnicích.Já z vesnice pocházím,žiji zde celý život,ale dnes je to tu jiné než třeba před 35 lety.Náplácali nám sem nové baráky,takové to satelitní městečko a místo polí,kam se chodilo s těma vidlema,máme ohavné sklady a smradu jak z hradu.Ale ty staří lidé,kteří v té staré zástavbě bydlí,tak chodí docela moderné oblíkaní.Když mi bylo asi 15,tak kolem baráku jezdily koně se žebřiňákem,byl tu statek s koňma a krávama.To je pryč a místo statku je firma na zpracování plastů.Takže vše je jinak.
Ha, tak tady patřím :D, až budu starej. Budu pařit hry na konzolích :D a pc, chovat ovce, slepice, kozy a odhánět nepřízpusobivé jedince ze svých pozemků :D a mnoho jiných věcí. Od elektroniky asi daleko mít nebudu, protože jsem s elektronikou vyrůstal a jsem s ní ve styku každej den
Nic co bych nedělal dnes :D
Sám si tuto otázku občas kladu. Nejen, jak budou vypadat důchodci za 50let, ale i to, jak bude celý svět vypadat za 50 let. Stále docházím k názoru, že všichni budou nosit džíny, budou mít tetování, budou mluvit sprostě, budou hodně pít, kouřit, nebudou mít na nic peníze a budou jezdit v autech bez řidičů. A boty? Asi nějaké "skejty." Nechci se té doby dožít, ale dožiju se jí. Za 50 let sem hodím fotku, pokud tu nebudou už jen roboti...
Jistojistě se za Tebou na propustku stavím Hope!
Závidím Ti Tvůj optimismus, já tady asi snad už za 50 let nebudu. Tak mi to pak "tam nahoře" povyprávíš! (Anebo tam "dole"?)
Buď jsi vesnici nikdy pořádně neviděl, nebo jen ve filmech Slunce, seno...
Moje babička zemřela v roce 1972, bylo jí 70 let. Byla to ta pravá babička, barchetové šaty, potištěná zástěra, na hlavě šátek, bavlněné hnědé punčochy. Bílé vlasy přísně stažené do drdůlku pod šátkem.
Dneska vidím v televizi občas ženy okolo 70 - paní Rottrovou, Pilarovou, Zagorovou, Zelenkovou, Vondráčkovou a každou hned srovnávám se svou upracovanou babičkou. Nedá se to. Tehdy babči na svůj věk nějak resignovaly, věděly, že už se neomládnou, nebyly na to peníze a nakonec ani zařízení. Kdo nabízel v 70. letech třeba silikonová ňadra, liposukci, solária a další lákadla?
A tak prostě babičky byly samy sebou. Tak, jak vypadala ta naše, vypadaly všechny. Jen ty vidle - nevím, nevím? Proč patří k vesnické babče vidle? To mi vysvětli.
Dneska jsou jiné možnosti - ženy se udržují, módně se oblékají - i na vesnici, pečují o sebe, barví si vlasy, natírají se kdečím, jezdí do lázní a na velness pobyty. Pokud na to mají.
Babičku typu té mojí už jsem neviděla dlouho. Mé tchyni je nyní 89 let, má pěkné pletené svetry, halenky, oblíbila si kamaše, protože jsou teplé. Nemá žádné zástěry, jako kdysi, žádné barchetové šaty, žádné bavlněné punčochy. Jen ten šátek nosí, to ano.
Nepřeji svým a našim vnukům nic špatného, ale nevím, jací důchodci to budou. Na důchod už asi nebude, pokud si nenašetří sami. Vše pročundračené našimi ´postupnými nenasytnými vládami. Navíc - odchod do důchodu v 71 - 73 letech /to jsem si nevymyslela, ale vypočítala na důchodové kalkulačce/, nevím, kdo to vydrží.
Budoucnost nevidím právě růžově. Snad proto bych nechtěla být znovu mladá ani náhodou. Jaga.
Misto satku budou babky nosit burky, dedci budou mit plnovous a budou chodit obleceni do bilych nocnich kosil s rucnikama na hlave.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.