Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit tavidlo z pájky?

Od: pitra* odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

-jak nejlíp odstranit tavidlo viz.obrázek, nechci nic poškodit
-našla jsem akorát zbozi.cz/...
-je ještě nějaká jiná možnost?

Díky
Hezký zbytek dne :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Já jsem odstraňoval tavidlo acetonem.

JABRAKA

pitra*
hodnocení

-z toho mám trošku strach :-D aby se tomu nic nestalo...
-ikyž za pomocí vatové tyčinky *smich* zkusím, děkuji...

hop®
hodnocení

0x

Běžná tavidla se rozpouštějí lihem, stačí denaturák, nemusí to být domácí slivovice... ;)

doplněno 02.03.14 19:55:

Do lihu se nemusíte bát ten konektor i s rohem krabičky ponořit, elektrosoučástkám neublíží...

erikretr*
hodnocení

0x

dá se to rozpouštět acetonem nebo lihem

pavelv*
hodnocení

0x

Jak Vám radí ostatní, pokud někde na blízku nejsou nějaké elektrosoučástky. Jinak se doporučuje isopropylalkohol, ale jde to s nim hůře a je dražší. Svýho času jsem to čistil i ředidlem pro syntetický barvy.

hodnocení

0x

Je to vůbec tavidlo? Je tam toho nějak hodně.. Vypadá to skoro jako lepidlo. Tavidlo se běžně odstraňuje lihem.

cvcv
hodnocení

0x

A tohle by nešlo?

svarecky-obchod.cz/...

hodnocení

0x

Myslím,že to tavidlo není,bude to lak.

pitra*
hodnocení

Přesně nevím co to je, byly u toto přidělané dva drátky tak sem si myslela, že to je z pájky. Nícméně použila jsem líh, šlo to,ale ještě tam je, ono to jde docela blbě dát pryč...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]