Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, co dělat na vesnici? Je mi 14 let a v naší vesnici je cca. 35 baráků a z toho všeho tak 5 dětí. Dvě jsou ani ne školkový, další dvě okolo 7 let a jeden kluk a s nim se moc nebavim. Hrozně mě mrzí, jak se ve škole domlouvají, jak půjdou ven a já nic jelikož škola od této vesnice je 15 km. Nevím, co dělat. A mrzí mě to. Děkuji za rady.
já bych jezdil na kole (pořídil bych si mapy, knížky o oblasti, a podle toho si vytipovával různý trasy (po maličkejch silničkách a lesních, polních, turistických cestách), tak do okruhu až 35 km bych si (po kratším vytrénování) troufnul zajíždět (a zpět pochopitelně, ono by se ten perimetr dal i rozšířit) - a to už je velká oblast...; dělal bych i pěší vejšlapy a možná i výjezdy na skládací koloběžce (nic se za ní neplatí v autobusech i vlacích a samozřejmě i do autobusu není problém si ji vzít);
no a asi bych si pořídil nějaký základní knížky + info z netu o souhvězdích (planetách), a zkusil bych je za nocí identifikovat - to je zábava, co vydrží dost dlouho - vlastně i s těma vejletama je to tak jistě na dva roky, než si člověk vybouchá destinace a už se během celýho roku na tý obloze nějak orientuje...;
pořizoval bych si třeba i nějaký fotky (z výletů, třeba bych zkusil i astro focení);
těžko říct, jestli bych se na vesnici mohl dostat k částečný obsluze nějakýho atraktivnějšího zvířete? - za mě krávy, možná koně, no, nějaká pravidelnější a dlouhodobá péče (a jinou by mi sotva někdo nabídnul) by mě možná zas moc nevyhovovala(?);
taky bych se jistě snažil sbírat houby;
(nepochybuju, že bych taky strávil spoustu neužitečnýho času na nějakejch vláknech, anebo na netovejch novinách, anebo vůbec na webu, ale to už je vysloveně odstrašující příklad...; ve 14 bych si i mohutně čet, v pozdějším věku s přibývající leností bych poslouchal zajímavý pořady v rozhlase (veřejnoprávním zajisté, v komerčních rádiích jsou téměř bez vyjímky naprostý sračky...));
no ale chápu, že tohle všechno pro 14 let nejsou moc inspirativní a užitečný tipy, a rozhodně ne posilující sociální vazby... (ale to kolo bych teda rozhodně nějak (víc) využívat zkusil, mj. se to může hodit kdykoliv pozdějc, jen pozor na řidiče, a zvlášť za tmy - na diskuzích občas pozoruju, že spousta řidičů přemýšlí jak naprosto nenormální lidi - chodci, cyklisti mají povinnost být maximálně viditelní (zřejmě na stejné úrovni jako auta), mají sejít do škarpy, vůbec za tmy nevyjíždět, zvířata se můžou přejíždět, stromy u silnic vykácet... - takže na takhle uvažující magory bacha))
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.