Nejste přihlášen/a.
Dobrý den projíždím takhle obchod,dívám se na kuše atd.No a narazil jsem na černý střelný prach k obědnání.Tak jsem zapátraj na internet a nevím co je pravda.Někde píší že: prosím co je pravda celkem by mě to zajímalo?
1: černý střelný prach je LEGÁLNÍ(doma vyrobený ale i koupený).
2:Není LEGÁLNÍ(doma vyrobený).
3: Nebo že musíte mít papíry.
Černý střelný prach je volně prodejný od 18 let. Není možné jej zasílat přepravou, pouze osobní vyzvednutí. Maximální držené množství jsou 3kg na osobu.
prostudujte zákon: jirimaterna.sweb.cz/...
Vyrábět doma, to jste se zbláznil?
Střelné zbraně a střelivo nepatří do rukou tomu, kdo nemá střelecký průkaz a když vím co dokáže vzduchovka, plynovka, větrovka tak podle mého , by průkaz a zkouška měl být na všechny zbraně.
Pěkný we, jen pochybuji o odborné znalosti autora... stačí si přečíst i ten jeho "návod" i bestiálnost náhrady dusičnanu draselného..., a pak to, že tu jeho směsku nazval "třaskavinou" což není ani pravý střelný prach sám o sobě.
Tři kila na osobu?... není to moc? Tím se dá zbourat půlka baráku..
BP je běžně prodejný v obchodech s pyromat., např. pod názvem Vesuvit a také je běžně zazílán zásilkovou službou, pochopitelně je snadno vyrobitelný, vše potřebné lze koupit i v drogerii, ale je to práce špinavá a tudíž bych řekl, že je lepší si ho koupit.
Vyrobit se dá za pár korun, z "mládí" se mi doma valí tak 2 Kg síry. Alespoň můžu vysířit sklep xDD.
Jinak se nedá "domací" prach srovnávat s kupovaným... Ale neříkám nic - sranda byla
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.