Nejste přihlášen/a.
Musím schovávat zápočtové listy ze zaměstnání?
Není vše evidováno č. s.sociálního zabezpečení?
Chybí mi dva zápočtové listy a firmy už neexistují, tak mám obavy zda se mi tato doba započítá do odchodu do důchodu.
Díky za odpovědi.
0x
Otázkou je, jestli máte skutečně na mysli zápočtový list neboli potvrzení o zaněstnání. Podle tohoto potvrzení se na důchod nic nezapočítává.
Důchod se počítá z evidenčních listů, uložených v databance ČSSZ. Snadno si ověříte, které doby máte na ćssz pro důchod evidované - pošlete neformální žádost o výpis dob pojištění na ČSSZ, Odbor správy údajové základny, Křížová 25, 225 08 Praha 5. Okresní správy tento výpis neposkytují. Do žádosti uvedete rodné číslo, jméno, příjmení, rodné příjmení a adresu. Přibližně do dvou měsíců (mají na to 90 dní, ale chodí to dřív) Vám výpis přijde. Zjednodušeně lze říci, že co je na ČSSZ,m o to se nemusíte už starat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.