Nejste přihlášen/a.
Musím schovávat zápočtové listy ze zaměstnání?
Není vše evidováno č. s.sociálního zabezpečení?
Chybí mi dva zápočtové listy a firmy už neexistují, tak mám obavy zda se mi tato doba započítá do odchodu do důchodu.
Díky za odpovědi.
Otázkou je, jestli máte skutečně na mysli zápočtový list neboli potvrzení o zaněstnání. Podle tohoto potvrzení se na důchod nic nezapočítává.
Důchod se počítá z evidenčních listů, uložených v databance ČSSZ. Snadno si ověříte, které doby máte na ćssz pro důchod evidované - pošlete neformální žádost o výpis dob pojištění na ČSSZ, Odbor správy údajové základny, Křížová 25, 225 08 Praha 5. Okresní správy tento výpis neposkytují. Do žádosti uvedete rodné číslo, jméno, příjmení, rodné příjmení a adresu. Přibližně do dvou měsíců (mají na to 90 dní, ale chodí to dřív) Vám výpis přijde. Zjednodušeně lze říci, že co je na ČSSZ,m o to se nemusíte už starat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.