Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápočtový list

Od: milis® odpovědí: 3 změna:

Musím schovávat zápočtové listy ze zaměstnání?

Není vše evidováno č. s.sociálního zabezpečení?

Chybí mi dva zápočtové listy a firmy už neexistují, tak mám obavy zda se mi tato doba započítá do odchodu do důchodu.

Díky za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

0x

Vše ,resp. téměř vše eviduje Praha. Může se ale stát,že některý zaměstnavatel tam evidenční list nepošle a proto je dobré si vše schovávat. Každý si ale může dojít na OSSZ a požádat o výpis z evidence a tak včas zjistit,zda je tato kompletní. A pak dohledat,třeba svědectví osob.

hodnocení

0x

Otázkou je, jestli máte skutečně na mysli zápočtový list neboli potvrzení o zaněstnání. Podle tohoto potvrzení se na důchod nic nezapočítává.

Důchod se počítá z evidenčních listů, uložených v databance ČSSZ. Snadno si ověříte, které doby máte na ćssz pro důchod evidované - pošlete neformální žádost o výpis dob pojištění na ČSSZ, Odbor správy údajové základny, Křížová 25, 225 08 Praha 5. Okresní správy tento výpis neposkytují. Do žádosti uvedete rodné číslo, jméno, příjmení, rodné příjmení a adresu. Přibližně do dvou měsíců (mají na to 90 dní, ale chodí to dřív) Vám výpis přijde. Zjednodušeně lze říci, že co je na ČSSZ,m o to se nemusíte už starat.

iz*
hodnocení

0x

Žádost o výpis dob pojištění (IOLDP) může být neformální, nepotřebujte k ní žádný vzor či formulář, ale vedle výše uvedených náležitostí nesmí chybět vlastoruční podpis (nemusí být ověřený).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]