Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžeme ve snu reálně myslet?

Od: hg2o3* odpovědí: 12 změna:

Dobrý večer,

dnes ve škole jsme se učili o snech. Při volné dotazech jsem se zeptala na to, zda můžeme ve snu přemýšlet. Již několikrát se mi stalo, že jsem mohla dělat věci s rozumem, přemýšlet a uvědomovat si že jen spím. Také pokud se mi zdá špatný sen, tak vím že je to jen sen a přinutím se otevřít oči a tím se vzbudit. Učitel mi ale tvrdí, že je to nereálné a že má mozková kapacita by musela být geniální.:D vtípkem rozesmál celou třídu. Proto doufám že to má někdo stejně, existuje reálné vysvětlení. Děkuji za názory a odpovědi :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

9ha6
hodnocení

0x

Ano můžeš. Mám to podobně.

joudic*
hodnocení

0x

pokud je lucidni, tak ano... panu uciteli bych vytiskl pojednani o lucidnich snech

figurek*
hodnocení

0x

si pamatuji, že o prázdninách jsem nastoupil jako brigádník do skladu láhvovny pivovaru. Pak jsem měl pár dnů pivní sny, počítal jsem a skládal basy piv i ve spaní.

Totéž se mi stávalo, když jsem po škole nastoupil do práce. Pracoval jsem i ve spaní.

Myslím že přemýšlet ve spaní není nic zvláštního. To jen tvůj pan učitel asi příliš mnoho čte.

hodnocení

0x
Již několikrát se mi ve snu stalo, že jsem si uvědomil, že je to sen, často jsem se z něho chtěl vzbudit. Taky se mi stává, že když si uvědomím, že je to sen, dokáží ho poté ovládat tvořit podle svého. A rozhodne si nemyslím, že by má mozková kapacita byla nějak geniální. :D

hodnocení

0x

Já ve snech často bloudím. Jsem z toho úplně na nervy. Tak jsem se naučila si v tom snu říkat - "Nechoď tam! Víš že v každém snu zabloudíš." A opravdu tam nejdu. Tedy v tom snu. ;) Občas si v ošklivém snu řeknu: "Je to jen sen, klid" Anebo se donutím probudit, otevřít oči. ;) Lidský mozek a jeho činnost, zvláště pak ve spaní, je velikou záhadou pro celé lidstvo. Ne tak pro pana učitele!

hodnocení

0x

jeden čas jsem trpívala na noční můry. jako fakt ošklivý, realistický, jako třeba že ležím doma v posteli a spím a někdo se ke mně přikrade a snaží se mi ublížit. právě zkušenost s těmito sny mě naučila, že když se sen začíná vyvíjet tak, že se mi to přestává líbit, tak si dokážu uvědomit, že to není možné, že spím a že se mi to nelíbí a chci se probudit. a probudím se. geniální rozhodně nejsem *smich* i jsem se bavila s holčinou, která si údajně dokáže v hrubých obrysech "naprogramovat", o čem se jí má zdát. ono holt mozek ještě není tak úplně prozkoumaný a dokáže překvapit ;)

pb®
hodnocení

0x
Tak je nás geniálních asi hodně. Ještě před Vánoci na jiné pozici se mi běžně zdávalo o práci, kdy jsem ve snu přišla na to, co a jak mám udělat a pak jsme se v práci jen zopakovala to z toho snu.

pb, ano sny jsou někdy jako šestý smysl. Šestý smysl je to, že si mozek dá sám dohromady to, co oči viděly, uši slyšely, my jsme si pomysleli a několikrát promysleli, ale úplně všechno jsme si dohromady nedali. Až mozek si to puzzle ve spaní poskládal a uviděl celek. Kouzlo! *sok*

hodnocení

0x

Pokud řeším delší dobu nějaký komplikovaný problém, běžně se mi stává, že nedokážu vypnout ani ve spánku. V takových případech už se mi několikrát podařilo najít ve snu řešení, které skutečně v reálu fungovalo.

hodnocení

0x

Někdy si ve snu uvědomím, že je to jen sen, a začnu schválně dělat věci, které bych v bdělém stavu nikdy neudělala - třeba vylezu na okno a zkouším letět, nebo projdu zdí. Jednou jsem ve snu kradla jakési věci, jenom proto, že jsem si byla jistá, že se mi to jenom zdá, a chtěla jsem vědět, co se stane. Někdy sedím za volantem a suverénně jedu, ačkoli normálně neřídím, bojím se. Jakmile zjistím, že jedu, je mi jasné, že se mi to zdá. A pak schválně jedu tak rychle, jak to jenom jde (paradoxně to většinou vůbec nejde, jako když zkoušíte ve snu utíkat).

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Nechci vám brát přátelé nějaké iluze, ale jestli se vám nepletou sny se sněním. Ve snění si taky můžu cokoliv ovlivňovat. ale ve snech mi to nikdy nějak nešlo. A to byly i sny, (za mlada-mala), že se mi nechtělo ani znovu usnout, jak jsem se bál v něm-spaní pokračovat.

buss
hodnocení

0x