Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpěv a hlas vs mutování

Od: nuckm odpovědí: 4 změna:

Zdravíčko :)

Potřeboval bych prosím.. radu..nebo názor..

Věc je taková.. Když mi bylo cca 11 až 13 let, zpíval jsem ve sboru... A našli ve mě jakýsi talent. Ten mástr co to tam vedl si mě hrozně oblíbil pač jsem uměl zpívat prej nejlíp koho on kdy učil... Pak jsem ale začal mutovat a zpěv šel do kytek. Ikdyž jsem slyšel že netrefuju tóny a rvalo mi to uši.. nemohl jsem s tím nic dělat, nemohl jsem svůj hlas kontrolovat. Měl jsem hrozně uzoučkou škálu tónů který šly trefit. Nicméně, teď mi bude 19.. Hlas se mi víceméně usadil. Ale s tím zpěvem je to pořád zlý... A ta škála kterou můžu vyzpívat je taky malá. No a můj dotaz zní... Vrátí se mi to někdy? A budu pro to muset něco udělat, nějakým způsobem se zase rozezpívat a proříznout si tak tu škálu větší? Nebo to jednou příjde samo a budu mít zase "zlato v krku"? :)

Ptám se hlavně proto že mě hudba moc baví, hraju několit let na kytaru, vím jak se zachází s flétnou a teď nedávno jsem začal i s bicíma... Hudba je prostě můj život :)

PS: Na tohle bych se zeptal toho mástra... Jenže ten sbor se dáávno rozpadl a toho chlapíka ne a ne najít.

Díky moc :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

"Samo se to nevrátí". Jestli jste několik let nezpíval, bude potřeba začít znovu s výukou zpěvu a rozsah zvětšovat postupně.

doplněno 09.12.12 05:13:

Babka z OV odpověděla srozumitelněji. I já jsem samozřejmě měla na mysli výuku i rozšiřování rozsahu pod dohledem odborníka.

Začala bych však učitelem. Dobrý učitel pozná, jestli je hlas v pořádku, pokud by nebyl, návštěvu foniatrie učitel doporučí.

axlik*
hodnocení

0x

Samo se to určitě nevrátí, musíš zase cvičit a trénovat :)

hodnocení

0x

Já si myslím, že cvičit byste měl začít pod odborným vedením. Nejprve bych vás poslala k foniatrovi a pak najít učitele zpěvu a s ním se domluvit. Na Lidové škole umění, na Základní škole se specializací hudby. *jasne* Sám byste si s hlasivkami mohl navodit problém. Chce to, alespoň do začátku, odborníka, aby vám řekl co dělat správně. Všichni vítězové Superstar a Talent atd., ikdyž to tak nevypadá, prošli rukama učitelů zpěvu. I mistři zpěvu stále s učiteli spolupracují. Bez nich to prostě nejde a jestliže máte talent, byl by hřích ho zahodit. Zpívat doma v koupelně? To je o ničem. ;)

nuckm
hodnocení

Jo tak super! Díky za radu, budu ze sebou něco dělat a hlavně se přestanu stydět zpívat sám před sebou.. Pač doteď mi bylo zle se slyšet. Díkýý :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]