Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Danovy bonus

Od: vojtovalibuse odpovědí: 3 změna:
Ahoj, dostala jsem vyplatu o 3 tisice vyssi, ty 3 tisice jsou na vyplatni pasce jako danovy bonus, kde jindy mam par stovek. Muzete mi nekdo prosim vysvetlit proc mam tak vysoky sanovy bonus? Mam 1 dite a pracuji u firmy od lonska od dubna. A danovy bonus vzdy byl par stovek. Co je to ten danovy bonus? Je mi 22 let a je to my prvni zamestnani.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjaneckova*
hodnocení

0x

Nejspíš Vám v zaměstnání provedli "roční zúčtování daně" za loňský rok. Nejspíš se v tom RZD promítlo daňové zvýhodnění na dítě za celý rok - to by odpovídalo leden-březen 3tis.

libusevojtova

To jsem si myslela tez, ale muze byt rocni danovy bonus i prestoze mi vyplaci danovy bonus mesicni? (Kazdy mesic mam v kolonce danovy bonus par stovek), aby se nahodou nestala chyba a neobrala bych stat. :(

iz*

Podle mne to bude v pořádku. Pokud jste si za rok vydělala více než 48.000 Kč, lze daňový bonus uplatnit za celý rok - tedy i za měsíce, kdy jste ještě pro tohoto zaměstnavatele nepracovala. A pravděpodobně se Vám něco vrací i z odvedených záloh na daň.

Chcete-li mít klid, zajděte si za mzdovou účetní a nechte si její výpočet vysvětlit a doložit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]