Nejste přihlášen/a.
Ahoj, viděl jsem jednu bakalářku a byl jsem doslovna šokován. Jednalo se o studenta oboru Regionální rozvoj či něco podobného. První část, byla opsaná charakteristika jednoho regionu (zaměstnanost, geologie, bla bla). Druhá část se zaměřila na památky v tomto regionu (Hrad byl postaven v roce bla bla..). Autor se neobtěžoval ani památky vlastnoručně vyfotit, přestože pochází z tohoto regionu. Třetí část SWOT analýza a její "překvapivé" závěry - potřeba rozvoje turistického ruchu, ekologické zemědělství, cyklostezky.. prostě takové ty ohrané fráze.
Ptám se tedy, přijde vám tato bakalářka jako adekvátní výstup studia po 3 letech na VŠ? Práci tohoto typu se dá vytvořit za pár dní. Obtížností zvádnutelný středoškolákem. Nejedná se podle mého o nějaký výzkum, autor pouze kombinuje různé zdroje aby dal vzniknout této BP. CO si myslíte celkově o kvalitě bakalářských prací? Máte nějakou na ukázku a pro pobavení?
To je všeobecný trend vysokého školství. Narvat co nejvíc lidí na co nejnesmyslnější obory. Příkladem budiž ten, který zmiňujete. Část studentů musí projít, jinak se provalí, že je příslušný obor příliš náročný a eventuelní zájemci o studium prchnou ke konkurenci. Pochopitelně se to odrazí i na kvalitě prací a absolventů vůbec.
V poslední době se stkávám s mizernými bakalářskými i diplomovými pracemi. Téměř vše je odněkud opsáno (samozřejmě přeformulováno, aby se to na první pohled nepoznalo), vlstní analýzu, úvahu, zamyšlení či hodnocení jsem v závěrečné práci nepotkala už hodně dlouho. Mám dojem, že ty bakalářky nedosahují ani úrovně někdejších maturtních písemek ...
A to nemluvím o žalostné češtině a neschopnosti naučit se používat textový procesor...
Aniz bych obhajoval (ne)kvalitu diplomek, mnohdy neni chyba pouze na strane studenta, ale i vedouciho prace. Student se muze snazit sebevic, ale pokud ho vedouci raden nepovede (at z lenosti, nedostatku casu, zajmu nebo z nekompetence), tak to zpravidla slavne take nedopadne.
I kdyz je otazka, co konzultovat v pripade vypisu regionalnich pamatek...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.