Nejste přihlášen/a.
Myslíte, že odkyselením těla, resp. zasadotvornou stravou opravdu dochází k očistě, hubnutí, zlepšení pleti, někdy dokonce k vylečení zdr. potíží? Četla jsem ruzne knihy, recenze, ale na druhou stranu i nazory lekaru a jinych, co odkyseleni berou jako modni vystrelek a pusobeni na cloveka neberou v potaz, naopak neustale doporucuji potraviny, ktere dle tabulek jsou kyselinotvorne a tudiz neprospívají zdravi...Zajimal by mne Vas nazor, nebo jestli nekdo mate vlastni zkusenost. Dekuji .
doplněno 24.03.14 15:03:Napr. clanek novinky.cz/... ovsem jine stranky, jsou kladne: celostnimedicina.cz/...
I když jsem slyšel mnohokrát i od lékařů tvrzení,že sodovka je nezdravá,piju ji často a hodně a pálení žáhy vůbec nevím,co to je.Logika říká,že kyselina uhličitá působí jako pufr.Regulátor pH.Proto se udržuje pH žaludečních šťav na stejné úrovni,nekolísá.Ale je to projev jednoznačně individuální.
JABRAKA
Zdravím, Mončo, zkuste užívat 1x denně lžíci jedlé sody, která je silně zásaditá. Změnu byste měla pocítit do 10 dnů. Ohledně stravy tomu extra nevěřím, v dnešní době.
Dekuji. O jedle sode jsem take cetla , vim, ze je jeji vyuziti velmi znacne. Primo piti jsem nezkousela, ale od veci to neni. MIneraly, co se doporucuji jsou snad u nas nedostupne, a tablety (klasicka farmacie) mi z nejakeho duvodu prici. Diky M.
doplněno 25.03.14 06:14:On je docela problem i s mytim kuze. Nekdo tvrdi ze mydlo je nej (vcetne zasaditych koupeli), nekdo ze je mydlo prilis zasadite, tudiz vysusuje pokozku, ktera ma byt "kyselejsi", jinak muze dojit k prekyseleni a mozne infekci. Nerikam, ze hned ted zacnu zit extremne zdrave, prestehuji se do pralesa a budu zit do sta...ale zajima mne to a pokud je sebemensi moznost, jak sam sobe, potazmo detem pomoci, a pritom si zachovame zdravy rozum, proc to nezkusit a neprovadet. Ale popravde, clovek neznaly "principu a chemie" ma tisice otazek. A lekar neporadi (ma gynekolozka se mi dokonce vysmala), lecitel take neporadi, alternat. medicina by byla reseni, ale nazory jsou opet jine a studovat vychodni medicinu , coz by bylo pro me uzasne, stastne a dokonale, je nedostupne. Asi to clovek musi vycitit sam
co je a co neni dobre primo pro neho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.