Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Jakou kávu máte raději, turka, nebo rospustnou. Pila jsem pouze turka, ale poslední dobou to střídam i s tou rozpustnou,také jsem slyšela,že je zdravější. Jakou pijete vy a která vám víc chutná. Děkují.
Já si nějak navykl na instantní, a tak piju instantní. Tureckou, když mi ji někdo nabídne, si dám samozřejmě taky.
Doma piju Jacobs Velvet, je sice dražší, ale každou chvíli je někde v akci za polovičku
Dávám do běžného hrnku 2,5 lžičky kávy, 2,5 lžičky cukru, do 3/4 voda a zbytek mléko (kravské, domácí)
Jakožto milovník kávy jsem ochutnal možná sto druhů, ale vždycky se vrátím k jedné nejoblíbenější.
Dallmayr Prodomo připravované doma v pressovači. Prostě jsem žádnou leší kávu ještě neobjevil, ani mezi těmi, které byly dvacetinásobně dražší.
Turka jen po totálně prokaleném večeru, rozpustnou v nouzi nebo na chatě, obvykle Jacobs Krönung nebo Nescafé Gold.
Od 14 let jsem 35 let pil jako většina Čechů turka, ale s přibývajícím věkem jsem cítil že to není ono, takže přešel na instantní Jacobs kronung a když je pohodička, udělám si z presovače. Jinak zásadně hořké a něco malého k tomu /nemusí být vždy sladké/. Kupodivu když přestanu, nemám absťák, ale nesmí být člověk v presu a pracovat v noci.
V podstatě je mi jedno jakou značku (zrnková umletá před vařením, rozpustná nejraděj Davidoff ale nepohrdnu jinou), kávu nesladím a nekazím mlékem.
Kávu nemusím.
Když, tak už Turka z bezprostředně umleté zrnkové kávy ručním mlýnkem. Nejcíce mně inspiruje to ruční mletí a vůně čerstvě mleté a umleté kávy. Když je důvod, nepohrdnu Presem. -miro
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.