Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

KAVA - jakou pijete?

Od: pasekanka odpovědí: 13 změna:

Zdravím.Jakou kávu máte raději, turka, nebo rospustnou. Pila jsem pouze turka, ale poslední dobou to střídam i s tou rozpustnou,také jsem slyšela,že je zdravější. Jakou pijete vy a která vám víc chutná. Děkují.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Chutna mi ceskej turek bez cukru a obcas si dam nejaky depreso z automatu.

hodnocení

0x

Já si nějak navykl na instantní, a tak piju instantní. Tureckou, když mi ji někdo nabídne, si dám samozřejmě taky.

Doma piju Jacobs Velvet, je sice dražší, ale každou chvíli je někde v akci za polovičku :)

Dávám do běžného hrnku 2,5 lžičky kávy, 2,5 lžičky cukru, do 3/4 voda a zbytek mléko (kravské, domácí) :)

hodnocení

0x
Nejlepší je asi presso, jiné nepiju. Mam kliku ze ho máme i v práci. :) Turek není dobrý protože se dlouho luhuje, u pressa to nehrozí.

olaf71*
hodnocení

0x

kupuji zrnkovou kávu 1kg kolem 700kč, na mlýnku umelu podle potřeby a udělám si turka. jinam mám i Dolce Gusto, ale to není žádný zázrak. instantní kávu nikdy

olinlito
hodnocení

0x

Když sem v klidu rozpušťák Nescafe clasik s mlíkem, když se chci nakopnout turka: Jihlavanka staročeská směs a Jacobs aroma standart, Tchibo famili clasik

anonym96
hodnocení

0x

Piju obojí :)

A dávám 4 lžičky cukru :DD

hodnocení

0x

podle času a chuti, v práci rozpustnou, doma většinou přes týden presso Tchibo, o víkendu i kávičku z frenchpressu nebo z mokka konvičky nebo jak se to jmenuje :)

joudic*
hodnocení

0x

piju fialovou 100% arabica, myslim ze douve egberts a zalivam to v tom jemnem plastovem mikronovem sitku z domacich potreb a luxusni kafe bez logru je na svete :) a tim jak se to zaliva v tom sitku, tak se to musi vickrat kvuli pomalejsimu odtekani a kafe se krasne nekolikrat spari ;)

jezevecmoudry
hodnocení

0x

Jakožto milovník kávy jsem ochutnal možná sto druhů, ale vždycky se vrátím k jedné nejoblíbenější.

Dallmayr Prodomo připravované doma v pressovači. Prostě jsem žádnou leší kávu ještě neobjevil, ani mezi těmi, které byly dvacetinásobně dražší.

Turka jen po totálně prokaleném večeru, rozpustnou v nouzi nebo na chatě, obvykle Jacobs Krönung nebo Nescafé Gold.

hodnocení

0x

Od 14 let jsem 35 let pil jako většina Čechů turka, ale s přibývajícím věkem jsem cítil že to není ono, takže přešel na instantní Jacobs kronung a když je pohodička, udělám si z presovače. Jinak zásadně hořké a něco malého k tomu /nemusí být vždy sladké/. Kupodivu když přestanu, nemám absťák, ale nesmí být člověk v presu a pracovat v noci.

lidus*
hodnocení

0x

V podstatě je mi jedno jakou značku (zrnková umletá před vařením, rozpustná nejraděj Davidoff ale nepohrdnu jinou), kávu nesladím a nekazím mlékem.

Syn se mi do kávy mírně řečeno zbláznil tak mi čas od času dává ochutnat. Nechává si posílat zrnkovou ze speciálního e.shopu v Anglii kde ceny začínají co gram to koruna. Mele si přesně odváženou dávku keramickým mlýnkem a pak to prožene některým ze svých alchymistických aparátů.
Jsem asi barbar ale nevidím v tom většinou žádný velký rozdíl proti fialovému vakuovaném Egbertu který pije manželka.
Holt tisíc lidí, tisíc chutí :) Pijte si co vám chutná . .
Opovažte se mi ale osladit můj zelený lístkový čaj !

hodnocení

0x

Kávu nemusím.

Když, tak už Turka z bezprostředně umleté zrnkové kávy ručním mlýnkem. Nejcíce mně inspiruje to ruční mletí a vůně čerstvě mleté a umleté kávy. Když je důvod, nepohrdnu Presem. -miro

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma moka konvička

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]