Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřebovala bych vědět jak vypočítat OBSAH lichoběžníku se stranou : a- 7m , b- 4m , c- 3m , d- 6m. DĚKUJI
vím že a=7 a c=3.
1. budu pracovat se stranou a rozdělím si ji na 3 díly: jeden díl musí mít vzdálenost 3 m(protože je to strana c) tudíž mi zbyly 4 m ty rozdělím na půl. Což jsou 2 m
2. Ted udělám tu pythagorovu větu aby jsem zjistila výšku. Mám ty 2 m a stranu b=4m.
znám přeponu a jednu odvěsnu. potřebuji tu druhou
3. do vzorečku dosadím: v2=22 - 42
4.vypočtu s toho délu výšku a pak dosadím do vzorce pro lichoběžník
Děkuji ale chodím do 7.třídy a nebrali jsme ještě Pythagorovou větu ani Heronův vzorec tak bych potřebovala nějaký jiný způsob výpočtu a nebo nám učitel zadal špatné zadání.Kolik by vám vyšla výška v metrech podle vás?
Tak to nevím. Od pohledu se mi zdá, že bez Pythagora, v té či oné podobě, to nepůjde, ale popřemýšlím. Podobnost jste brali?
Jinak já ty postupy jen navrhoval, sám jsem to zatím nepočítal, takže výsledek sem zatím nedám.
doplněno 23.03.14 20:33:Obávám se, že Pythagorova věta je minimum, které k tomuto příkladu potřebujeme. Přemýšlel jsem, zda nejde nějak využít zpeciální hodnoty, ale nic mne nenapadá.
A na okraj, ta výška mi vyšla tři poloviny krát odmocnina ze sedmi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.